One pot spaghetti bolognese er en ret, der er meget nem at lave. Her har jeg lavet retten med hakket kylling, men du kan selvfølgelig sagtens også bruge hakket oksekød eller hakket svinekød.
Retten har jeg lavet med ganske få ingredienser. Kylling er meget hurtigt gennemstegt, så kan du faktisk næsten lave denne ret på 15 minutter.
En utrolig enkel ret, der vil være et hit som nem aftensmad, til særligt travle dage. Mon ikke du har alle basis ingredienserne hjemme i dit køkken?
I retten tilsatte jeg udover hakket kylling også flåede tomater, gulerødder og løg, hvidløg og en masse krydderier. Retter med hakket kylling skal nemlig krydres rigtigt godt. Bare smag til undervejs.
Jeg smagte også til med sukker og ketchup, det runder smagen af. Brug du også gerne det trick, når du laver gryderetter.
Hvad betyder One Pot?
One Pot betyder “én gryde”. Det vil sige at alt laves færdigt i én og samme gryde. Her er det altså både spaghetti bolognese kødsovsen og spaghettierne, der bliver tilberedt sammen.
Spaghettien “koger” i kødsovsen, så du slipper for at koge pastaen for sig. Det geniale er, at du kan nøjes med kun én gryde. Du sparer opvask og samtidigt så giver både kød og tilbehør god smag til hinanden, under tilberedningen. Smart!
Sådanne retter er også særligt oplagte at lave, hvis du f.eks. er på camping eller måske du laver mad over bål? Bare lige en idé fra mig.
One pot retter er altid særligt cremede pastaretter. Vi er fan herhjemme.
Bare brug min opskrift nedenfor som udgangspunkt. Du kan sagtens freestyle med det du har i dit køleskab.
One pot pasta kan laves på mange måder og nederst i dette indlæg får du inspiration til flere opskrifter på nemme one pot pasta retter.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her
One pot spaghetti bolognese med hakket kylling – nem opskrift
Ingredienser
- 500 gram hakket kylling hakket oksekød eller svinekød kan også bruges
- 2 løg finthakket
- 2 bouillonterninger gerne hønsebouillon eller grøntsagsbouillon
- 100 gram bacon kan udelades
- 4 fed hvidløg friskpressede
- 2 gulerødder finthakket eller revet
- 3 spsk tørret oregano smag til
- 1 spsk tørret basilikum smag til
- 1 tsk tørret timian smag til - kan udelades
- 1 tsk tørret rosmarin smag til - kan udelades
- 1-2 tsk sukker smag til
- 1 dåse flåede tomater
- 1½ tsk salt og peber smag til
- 500 g spaghetti eller skruer
- 1 liter kogende vand eller bouillon
- 1 dl fløde eller mælk jeg brugte sødmælk
- 2 spsk ketchup eller tomatpuré smag til
- Evt. Friskrevet parmesan eller anden ost til servering
Sådan gør du
- Svits bacon, løg, hvidløg og bouillonterninger sammen i en stor gryde. Tilsæt evt. lidt olie. Brun til løgene er klare.
- Tilsæt hakket kyllingekød og brun kødet. Krydr godt med salt, peber, oregano, basilikum, timian og rosmarin.
- Skræl gulerødderne og skær dem i små tern eller riv dem på et rivejern. Svits gulerødderne med i gryden. Drys sukkeret i
- Hæld de flåede tomater ved. Skyl gerne dåsen med lidt vand, så du får det sidste med.
- Kom spaghettierne i gryden. Bræk dem evt. i halve. Hæld kogende vand ved, så det dækker spaghettien.
- Læg låg på gryden og lad det simre i ca. 10 minutter, eller til spaghettien er færdigkogt og væden opsuget. Omrør undervejs, så pastaen ikke brænder på. Hæld 1 dl fløde/mælk ved til sidst, så bliver retten rigtig cremet.
- Smag til med ketchup og evt. med ekstra salt/peber og krydderier
- Server gerne retten med revet ost /parmesanost og evt. friske krydderurter.
Noter
One pot pasta bolognese med kylling – en nem lækker ret, der er klar på et kvartér
Vi havde også lige 2 gulerødder, der skulle bruges, så dem tilsatte jeg også. Du kan sagtens tilsætte andre og flere grøntsager.
Måske du har nogle i grøntsagsskuffen, der trænger til at blive brugt? Det kunne være peberfrugt i tern eller bladselleri måske?
One pot spaghetti bolognese er virkelig en nem ret og jeg er sikker på, din familie bliver fan.
Måske du synes mængden af krydderier er lidt overvældende. Tro mig, det smager virkelig godt med mange krydderier i retter med kylling. I sig selv er kyllingekød nemlig ret neutralt i smagen.
Det var genialt at tilsætte lidt fløde/sødmælk til sidst, så bliver det til en rigtig lækker cremet one pot spaghettiret.
Prøv også denne one pot med kylling, hvor jeg har brugt kyllingebryst i tern. Du kunne også prøve denne version med ris, karry og kokosmælk.
Hvis du gerne vil se alle bloggens one pot retter, så tjek denne kategori ud her.
Prøv også disse One pot retter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
