One Pot kylling med pasta, bacon og spidskål. I dag får du opskriften på en af de rigtigt lækre retter, der kan laves i én gryde og som kan laves på få minutter.Sikke en skøn ret vi spiste her til aften. En meget nem og lækker pastaret efter One Pot metoden, hvor alt bliver færdigt i samme gryde.
Det blev til en lækker pastaret med kylling, bacon, spidskål i en lækker karrysovs med kokosmælk – halløj hvor smagte det bare godt. Vi var sent hjemme og gik sent i gang med aftensmaden, men alligevel kunne vi sætte os til bordet ½ time senere – en lækker ret og heldigvis er der rigeligt til i morgen også. Heldige os.:-)
Resten kan lunes dagen efter men den kan også nydes kold i frokostbøtter til skole eller job.Så få anstrengelser og et kæmpe hit. En nem og helt perfekt ret til hverdag.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
One Pot kylling med pasta og bacon – en nem og lækker pastaret med spidskål

Ingredienser
- 125 gram bacon klippet i små stykker
- 5-600 gram kyllingekød skåret i tern eller smalle strimler kan erstattes af svine- eller kalkunkød. Hakket kød kan også bruges
- 2 spsk karry
- 2 bouillonterninger gerne hønsebouillon
- 3-4 forårsløg kan erstattes med 1-2 rødløg
- 1 spidskål skåret i smalle strimler kan erstattes med ½ hvidkål
- 400 ml kokosmælk kan erstattes med fløde el. flødeost
- 1 liter kogende vand
- 500 gram pastaskruer gerne fuldkorns. Kan erstattes med ris
- salt og peber
Sådan gør du
- Klip bacon i små skiver og svits i en gryde. Tilsæt kyllingekød, karry og bouillonterninger. Jeg opløser bare bouillonen i blandingen.
- Tilsæt forårsløg og fintsnittet spidskål.
- Tilsæt kokosmælk og vend blandingen rundt
- Tilsæt pastaskruer og rør godt og tilsæt herefter kogende vand
- Lad nu blandingen simre i ca. 15 minutter til pastaen er gennemkogt og væden opsuget. Smag evt. til med ekstra salt, peber eller karry
- Anret på en tallerken og drys evt. med friske krydderurter
Noter
Du kan bruge svine- eller kalkunkød til retten
Spidskål kan erstattes med andre grøntsager eller f.eks. hvidkålKokosmælk kan erstattes med fløde, flødeost, mælk eller vand
Retten er fryseegnetEn nem og lækker pastaret med kylling, karry, kokosmælk og spidskål – aftensmad på 30 minutter
Vi var ret vilde med One pot kylling retten, for her i huset er vi altså bare fan af karryretter med kokosmælk.
Spidskål, kylling og bacon elsker vi også. Alle vores yndlingsingredienser i én og samme ret. Det kunne da kun blive en succes så og det blev det heldigvis også:-)
Er du ikke fan af kokosmælk, så kan almindelig fløde jo sagtens bruges, eller mælk eller vand også, hvis du ønsker en mere kalorielet ret.
Har du ikke prøvet at lave retter med kokosmælk før, så spring du bare på. Det giver nemlig en fantastisk god smag.
Vi spiste bare dagens One Pot med kylling som den var, helt uden grønt til. Der var jo spidskål i retten, så vi tænkte at vi lige sprang over grøntsagerne i dag.
Retten kan sagtens laves med andet end kylling. Prøv f.eks. denne opskrift på one pot pasta med bacon, spidskål og fløde.
Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig. Det er så nem og lækker en ret, der sagtens kan varieres i det uendelige.
Du kan sagtens også bruge ris i stedet for pasta også?
One Pot betyder “En gryde” og det er altså bare smart at alt bliver færdigt i én og samme gryde.
På bloggen finder du en lang stribe One Pot opskrifter og jeg linker til dem alle lige her.
Jeg har eksperimenteret med One Pot retter til både ovn og gryde – så smart, nemt og lækkert også når der skal vaskes op, at der kun er One Pot at vaske 🙂
God fornøjelse med dagens One Pot Kylling ret til dig.
Jeg spurgte det herlige heppekor på bloggens facebookside om I kunne tænke jer opskriften og er I vimmer et heppekor der meldte sig. Tusind tak for jeres opbakning – jeg skynder mig at trykke på “udgiv” knappen
Få flere gode opskrifter på One Pot pasta retter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Hvordan ville du lave den i en slowcooker?? ? altså hvor lang tid ville du give den??
Hej
Undrer mig over, at der skal 1 hel liter vand i + 400 ml kokosmælk- det bliver da godt nok noget tynd sjask. Hvorfor så meget vand. Havde det været ris, så ja, men pasta??
Uh ja, skønt at spidskål er kommet ind i varmen i vores køkken. Den er superfin til erstatning for mnge af de lidt kedelige salater også:-)