Risotto med kylling. Her får du en god opskrift på one pot risotto med kylling, bacon og grøntsager. Nem billig aftensmad.
Er du også vild med retter, der kan laves på ingen tid på travle hverdage?
Denne risotto med hakket kyllingefars er meget nem at lave. Faktisk er det én af de populære One Pot opskrifter, hvor alt laves færdigt i samme gryde. Både kød, tilbehør og grøntsager.
Alle ingredienser giver smag til hinandnen og selv opvasken går som en leg. Smart at man kun skal bruge 1 gryde og man kan også spare på strømmen.Du kan bruge al slags kød og alle typer grøntsager til denne risotto. Når jeg laver retten “tømmer jeg gerne køleskabet”. Retten er derfor også en perfekt stop madspilds “brug hvad du har” ret.
Følg bare opskriften nedenfor eller brug hvad du har i dine grøntsagsskuffer og det kød du lige har på lager.
Du kan sagtens også lave risottoen uden kød og så servere retten som tilbehør i stedet for? Du bestemmer.
Når jeg laver risotto, bruger jeg bare almindelige ris og det går rigtigt fint.
Du kan også bruge særlige risotto ris, der kan købes i de fleste supermarkeder. Grødris kan også bruges.
Jeg bruger altid fuldkornsris, for de har mere smag og mætter bedre. De også sundere, fordi fiber-indholdet er højere. Alle slags ris kan dog bruges til denne opskrift
Her får du opskriften på risotto med kylling, bacon, peberfrugt og gulerødder:
Ingredienser
- 1-125 gram bacon i skiver (ca. 100 gram)
- 3 rødløg i tern. Alm. løg kan bruges
- 5 fed hvidløg friskpressede
- 500 gram kyllingefars hakket svine- okse- eller kalvekød kan også bruges. Kødet kan også udelades
- 3 peberfrugter i tern
- 8 gulerødder i tern
- 5 dl fuldkornsris alm. ris kan bruges
- hønsebouillonterninger
- 1 ds majs
- 1 liter kogende vand
- Salt/peber
- 1 håndfuld friske krydderurter eller 1 spsk. tørrede. Brug de krydderurter du er mest vild med. Krydderurter kan også udelades. Jeg brugte frisk timian og rosmarin
Sådan gør du
- Klip baconen i små stykker og svits den i en gryde. Svits de to boullionterninger med.
- Tilsæt det hakkede kyllingekød og svits det med, til det har skiftet farve. Tilsæt løgene og svits med, til de er klare. Tilsæt hvidløg.
- Skær peberfrugter og gulerødder i tern og svits med i nogle minutter. Tilsæt salt/peber og krydderurter
- Kog 1 liter vand i elkogekedlen (så speeder du tilberedningsprocessen op)
- Tilsæt ris og det kogende vand. Rør godt og lad nu retten simre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter
- Retten er færdig, når den har opsuget al væden. Smag til, til sidst. Måske du synes der skal tilsættes ekstra krydderi?
- Pynt med grofthakkede krydderurter på toppen (friske) - det pynter
Noter
Kyllingekødet kan erstattes af svine- okse eller kalvekød. Du kan også lave en vegetar-variant uden kød
Mængden af grøntsager og hvilke grøntsager du bruger, kan du sagtens variere efter udvalget i din grøntsagsskuffe.One pot risotto med bacon, kylling og grøntsager – nem og hurtig aftensmad på ½ time
Risotto er virkelig en genial ret at servere på travle hverdage. Det er så nemt, at alt bliver færdigt i samme gryde. Det er super nemt at vaske op, når du har lavet en one pot ret.
Her i huset er vi kun 2 ved middagsbordet, så der var rigeligt til 2 dage. Faktisk var der også nok til frokostbøtter i et par dage.
En rest risotto kan sagtens spises kold eller opvarmet dagen efter, så derfor er det en perfekt madpakke-frokostret også.
Det var lidt tilfældigt at det lige blev gulerødder og peberfrugt jeg brugte. Det var lige dét jeg havde på lager.
Gulerødder smager bare godt i retter med bacon – en mild grøntsag uden en dominerende smag. Peberfrugter er også lækre at bruge.
Peberfrugter er gode og taknemmelige at bruge i gryderetter. Sunde og vitaminrige er de også.
De gule og røde har den mildeste smag, hvor den grønne godt kan være lidt bitter. Jeg brugte peberfrugter fra hele farvepaletten, til denne ret. 🙂
Denne risotto er både nem at lave, sund, mættende og farvestrålende. Måske der snart skal risotto på menuen hjemme hos dig?:-)
Få flere gode nemme opskrifter på risotto eller One pot retter med ris her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.