Roastbeef i stegeso. Uhm her får du opskriften på en lækker langtidsstegt oksesteg.Roastbeef i stegeso – langtidsstegt oksesteg

Den dejligste søndagsmiddag, som vi spiste for nogle uger siden.

Min mand havde købt 1/8 okse, hvilket har resulteret i mange lækre kødstykker. Heriblandt også en lækker roastbeef, som vi tilberedte som gammeldags oksesteg.

Halløj hvor smagte den roastbeef bare godt. Mormormad og comfort food af allerbedste slags.

Vi tilberedte oksestegen i stegesoen, Du kan tro, det var en lækker steg og den brune flødesovs blev skøn.

Roastbeef’en kan sagtens også tilberedes som en god grydesteg i en almindelig gryde eller du kan bruge en slow cooker måske?Roastbeef i stegeso langtidsstegt oksestegI stedet for at bruge en roastbeef kan du sagtens bruge en almindelig oksesteg af tykkam – oksetyksteg ell. lign.

Kødet bliver super lækkert og langtidsstegningen gør, at saft og kraft bevares i både kød og tilbehør.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Roastbeef langtidsstegt i stegeso som gammeldags oksesteg – få en nem opskrift hér

Roastbeef i stegeso – langtidsstegt oksesteg
En mør og lækker gammeldags oksesteg i stegeso
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 50 minutter
Ret: Gammeldags oksesteg nem opskrift i stegeso
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 løg i både
  • 8 gulerødder i skiver
  • 4-5 laurbærblade
  • 1 roastbeef eller oksetykkam á ca. 1-1½ kg tyksteg, oksebov eller bovklump kan også bruges
  • Smør til stegning
  • Salt/peber
  • 1 liter vand
  • kulør
  • dl fløde
  • Jævning
  • Evt. tyttebærsyltetøj

Sådan gør du

  • Sæt stegesoen i blød i vand. Fyld den underste del og sænk den nederste del ned oveni.
  • Lad Römertopfen trække vand i minimum 15 minutter
  • Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skræl løgene og skær dem i både. Fordel grøntsagerne i stegesoen sammen med laurbærblade.
    Roastbeef i stegeso – langtidsstegt oksesteg
  • Brun oksestegen i smør og krydr den godt på alle sider. Læg stegen ovenpå grøntsagerne. Hæld vandet ved. Kog panden af med lidt vand og hæld stegeskyen ved.
    Roastbeef i stegeso – langtidsstegt oksesteg
  • Hæld vandet ved og læg låget på stegesoen
    Roastbeef i stegeso – langtidsstegt oksesteg
  • Læg låg på Römertopfen og sæt den i en kold ovn. Tilbered oksestegen i ca. 2½ time v. 150 grader varmluft. Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse. Du kan bruge stegetermometer. Gå ca. efter en kernetemperatur på ca. 80 grader. Skru evt. lidt op/ned for temperaturen undervejs eller forkort/forlæng stegetiden
  • Lad stegen hvile og lav flødesovsen imens
    Roastbeef i stegeso – langtidsstegt oksesteg
  • Si stegeskyen, tilsæt fløde og jævn saucen. Smag saucen til evt. med tyttebærsyltetøj. En skøn flødesovs!
  • Steg grøntsagerne lidt alene i ovnen til sidst, så de bliver lidt sprøde.
  • Skær stegen i skiver og servér oksestegen til kogte kartofler og måske blomkål?
    Roastbeef i stegeso – langtidsstegt oksesteg

Noter

Du kan bruge en anden type oksesteg og også oksebov
Stegen kan også tilberedes i ildfast fad, i slow cooker eller i stegegryde på komfur eller i ovn.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En gammeldags oksesteg bliver rigtig lækker og mør i stegesoen, især når den langtidssteges

Opskriften er rigtig nem. Det smarte ved at bruge stegesoen er, at maden laver sig selv i ovnen.

Kødet bliver mørt og lækkert og flødesovsen skøn. Alle ingredienser tager smag fra hinanden. Roastbeef i stegeso – langtidsstegt oksestegDet er rigtigt nemt at lave oksesteg i stegesoen. Oksestegen skal bare brunes og kødet lægges på grøntsagerne. Herefter klarer stegesoen – og ovnen – arbejdet.

Sådan så stegen ud bagefter. Lækkert mørt kød og en flødesovs du godt kan glæde dig til!Roastbeef i stegeso – langtidsstegt oksestegLad stegen hvile og lav flødesovsen imens og damp evt. blomkålen i mikroovnen.

Blomkål i mikroovn - nem opskrift
Blomkål - nemt kogt i mikrobølgeovnen
Se opskriften her
Blomkål - kogt nemt i mikrobølgeovn

Skær stegen i skiver. En stegeso kan bare gøre noget ved kød. Det KAN ikke gå galt. Kødet bliver SÅ mørt og lækkert.

Roastbeef i stegeso – langtidsstegt oksesteg

Ultralet. Nemt og lækkert med minimal indsats.

Gammeldags oksesteg, brun sovs med fløde, kogt blomkål kogt og kartofler. Lækker mormormad

Fornem søndagsmenu der passer sig selv. Endnu en genial ret til Römertopfen

Velbekomme:-)Roastbeef i stegeso – langtidsstegt oksesteg


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3400 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.