Roastbeef i stegeso. Uhm her får du opskriften på en lækker langtidsstegt oksesteg.
Den dejligste søndagsmiddag, som vi spiste for nogle uger siden.
Min mand havde købt 1/8 okse, hvilket har resulteret i mange lækre kødstykker. Heriblandt også en lækker roastbeef, som vi tilberedte som gammeldags oksesteg.
Halløj hvor smagte den roastbeef bare godt. Mormormad og comfort food af allerbedste slags.
Vi tilberedte oksestegen i stegesoen, Du kan tro, det var en lækker steg og den brune flødesovs blev skøn.
Roastbeef’en kan sagtens også tilberedes som en god grydesteg i en almindelig gryde eller du kan bruge en slow cooker måske?I stedet for at bruge en roastbeef kan du sagtens bruge en almindelig oksesteg af tykkam – oksetyksteg ell. lign.
Kødet bliver super lækkert og langtidsstegningen gør, at saft og kraft bevares i både kød og tilbehør.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Roastbeef langtidsstegt i stegeso som gammeldags oksesteg – få en nem opskrift hér

Ingredienser
- 3 løg i både
- 8 gulerødder i skiver
- 4-5 laurbærblade
- 1 roastbeef eller oksetykkam á ca. 1-1½ kg tyksteg, oksebov eller bovklump kan også bruges
- Smør til stegning
- Salt/peber
- 1 liter vand
- kulør
- 2½ dl fløde
- Jævning
- Evt. tyttebærsyltetøj
Sådan gør du
- Sæt stegesoen i blød i vand. Fyld den underste del og sænk den nederste del ned oveni.
- Lad Römertopfen trække vand i minimum 15 minutter
- Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skræl løgene og skær dem i både. Fordel grøntsagerne i stegesoen sammen med laurbærblade.
- Brun oksestegen i smør og krydr den godt på alle sider. Læg stegen ovenpå grøntsagerne. Hæld vandet ved. Kog panden af med lidt vand og hæld stegeskyen ved.
- Hæld vandet ved og læg låget på stegesoen
- Læg låg på Römertopfen og sæt den i en kold ovn. Tilbered oksestegen i ca. 2½ time v. 150 grader varmluft. Tilberedningstiden afhænger af stegens størrelse. Du kan bruge stegetermometer. Gå ca. efter en kernetemperatur på ca. 80 grader. Skru evt. lidt op/ned for temperaturen undervejs eller forkort/forlæng stegetiden
- Lad stegen hvile og lav flødesovsen imens
- Si stegeskyen, tilsæt fløde og jævn saucen. Smag saucen til evt. med tyttebærsyltetøj. En skøn flødesovs!
- Steg grøntsagerne lidt alene i ovnen til sidst, så de bliver lidt sprøde.
- Skær stegen i skiver og servér oksestegen til kogte kartofler og måske blomkål?
Noter
Stegen kan også tilberedes i ildfast fad, i slow cooker eller i stegegryde på komfur eller i ovn.
En gammeldags oksesteg bliver rigtig lækker og mør i stegesoen, især når den langtidssteges
Opskriften er rigtig nem. Det smarte ved at bruge stegesoen er, at maden laver sig selv i ovnen.
Kødet bliver mørt og lækkert og flødesovsen skøn. Alle ingredienser tager smag fra hinanden. Det er rigtigt nemt at lave oksesteg i stegesoen. Oksestegen skal bare brunes og kødet lægges på grøntsagerne. Herefter klarer stegesoen – og ovnen – arbejdet.
Sådan så stegen ud bagefter. Lækkert mørt kød og en flødesovs du godt kan glæde dig til!Lad stegen hvile og lav flødesovsen imens og damp evt. blomkålen i mikroovnen.

Skær stegen i skiver. En stegeso kan bare gøre noget ved kød. Det KAN ikke gå galt. Kødet bliver SÅ mørt og lækkert.
Ultralet. Nemt og lækkert med minimal indsats.
Gammeldags oksesteg, brun sovs med fløde, kogt blomkål kogt og kartofler. Lækker mormormad
Fornem søndagsmenu der passer sig selv. Endnu en genial ret til Römertopfen