Serverer I mon også tit kylling hjemme på din matrikel?
Vi er jo nogen, der spiser kylling hver fredag. HVER fredag. 🙂 Mine teenagere insisterer på fredagskyllingen, gerne serveret som grillkylling -same-procedure-as-every-friday. Sådan har fredagsproceduren de sidste 10-15 år været 🙂
NOGEN gange trænger jeg/vi bare til afveksling fra den grillkylling! Fornyelse, Kreativitet. Kyllingevildskab! Jeg protesterer og eksperimenterer i perioder! 🙂
Det kommer vist ikke som nogen overraskelse for dig, at jeg er storfan af min Römertopf. Min stegeso af rødler. Jeg ELSKER at lave kyllingen heri – bare engang imellem.Dagen kylling er stegt i øl i stegesoen. Kender du princippet bag “kylling på dåse”? Du ved den der grillede kylling der sidder på en øldåse? Øldampene giver den lækreste saftige kylling, fyldt med god smag. Kan du lide “øl på dåse”, kan du også lide ølkylling i stegeso.
Det er det nemmeste i verden at lave ølkylling i stegeso. Jeg har lavet retten før, kig også gerne med her. Lige præcis denne opskrift er blevet et kæmpe hit på bloggen. Der er andre end mig der er storfan af ølkylling 🙂
I praksis skal du bare lægge en kylling stegesoen og hælde en øl over. Hvis du lægger nogle løg eller skrællede kartofler i bunden, så får du løftet kyllingen fra bunden og den bliver stegt nemmere og ikke “kogt”. Pro-tip 🙂
Dagens kyllingeopskrift består faktisk kun af 2-3 ingredienser. Så nem en ret, både at tilberede og købe ind til.
Her kommer opskriften:
Kylling i stegeso med øl – Römertopf opskrift
Ingredienser
- 1 stor kylling
- 1 øl
- Salt/peber
- Evt. 4 løg eller 4 skrællede kartofler
- Jævning til stegeskyen
- Tilbehør: Evt hasselbackkartofler og marinerede gulerødder
Sådan gør du
- Start med at sætte Römertopf-halvdelene i vand i ca. ½ time.
- Det gøres nemmest ved at fylde den ene del i vasken og sænke den anden ned oveni og herefter fylde den også.
- Skræl kartoflerne eller løg og læg i bunden - det forhindrer kyllingen i at "koge" i suppen (kartoflerne kan spises bagefter)
- Krydr kyllingen godt på begge sider og læg den på toppen af grøntsagerne. Hæld øl ved
- Sæt stegesoen i en kold ovn og hæv temperaturen til: 150 grader varmluft=3 timer, 175 grader varmluft=2½ time, 200 grader=2 timer, 225 grader=1½ time.
- Når stegetiden er gået, fisker du kyllingen og grøntsagerne op.
- Si stegeskyen og jævn den.
- Læg kyllingen tilbage i stegesoen og lad den stege yderligere 15 minutter uden låg. Hæv temperaturen til 200 grader varmluft, (så kan du nemlig være så heldig, at du alligevel får sprødt kyllingeskind).
- Læg løg eller kartofler ned ved siden af kyllingen og lad dem stege med.
- Servér f.eks. hasselbackkartofler til og grønt efter eget valg.
Noter
Kylling i øl i stegeso – en nem og lækker ret med mør og smagfuld kylling
Du kan spise ris, pasta eller alskens kartofler til ølkyllingen, men hasselbackkartofler til er nu rigtigt godt. Du kan finde kartoffel-opskriften lige her. Du kan servere marinerede gulerødder til eller en frisk grøn salat.
Saucen kan jævnes til en lækker stegesky. Smager den ikke vildt meget af øl, tænker du nok? Næh det gør den såmænd ikke. En lækker kraftig fond-agtig-kyllingesmag.
Jeg bruger ikke specielle øl, når jeg laver “øl-kylling”. Måske en mørk porter-agtig-øl vil give en kraftigere sauce-smag? Jeg ved det ikke. Jeg har mest brugt “classic-agtige”-øl, måske du har andre erfaringer? Jeg hører rigtigt gerne om dine ølkyllinge-erfaringer 🙂Jeg vil anbefale dig at bruge en god kylling til retten. En stor kødfuld én. En kæmpe majskylling som her, kan fint anbefales. Prøv også gerne en lækker Løgismose-gourmet-kylling. Wow!
En-to-vupti-er der ølkylling til dig. Den nemmeste opskrift i verden. Lækker, saftig, mør kylling. Uhm!
Römertopfen kom, så og sejrede igen. 🙂
Mange hilsner fra mig til dig og rigtig god fornøjelse med kødgryderne
Jeg blev noget så skuffet over denne opskrift. Jeg havde købt en friskslagtet kylling på 2 kg og fulgte opskriften nøjagtigt. Resultatet var en kylling, som faldt fuldstændig fra hinanden og nogle grønsager, som var så slaskede, at jeg faktisk ikke havde lyst til at spise dem. Én ting må jeg dog give dig ret i: sovsen blev helt vidunderlig!
Venlig hilsen
Liliana
Jeg vil så gerne prøve den opskrift, men jeg er usikker på om min rømertopf er gået i stykker. Sidste gang jeg brugte den, kom der en knapt 10 cm lang revne nede i bunden af den, der går hen over det ene hjørne. Men kun på indersiden. På ydersiden er der ikke noget at se. Ville du turde bruge den, eller er den lige til at smide ud ☹️
Mange hilsner Birthe
Smagte bare godt ? Kom gulerødder, løg og peberfrugter med i römertopfen – hvilket alle var glade for. Tusind tak for al inspirationen.
Mange hilsner Susanne
Jeg har tænkt på, om det ikke øger energiforbruget temmelig meget med de relativt lange stegetider?
M.v.h. Elin
Hej Gitte
Det er lidt fedtet, men pil skindet af kyllingen efter den er stegt, skær det evt ud i passende stykker og steg det sprødt i eget fedt på en pande, så er der kyllinge svær der er BEDRE end alm sprødt skind