•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kylling i øl i stegesoServerer I mon også tit kylling hjemme på din matrikel?

Vi er jo nogen, der spiser kylling hver fredag. HVER fredag. 🙂 Mine teenagere insisterer på fredagskyllingen, gerne serveret som grillkylling -same-procedure-as-every-friday. Sådan har fredagsproceduren de sidste 10-15 år været 🙂

NOGEN gange trænger jeg/vi bare til afveksling fra den grillkylling! Fornyelse, Kreativitet. Kyllingevildskab! Jeg protesterer og eksperimenterer i perioder! 🙂

Det kommer vist ikke som nogen overraskelse for dig, at jeg er storfan af min Römertopf. Min stegeso af rødler. Jeg ELSKER at lave kyllingen heri – bare engang imellem.Kylling i øl i stegesoDagen kylling er stegt i øl i stegesoen. Kender du princippet bag “kylling på dåse”? Du ved den der grillede kylling der sidder på en øldåse? Øldampene giver den lækreste saftige kylling, fyldt med god smag. Kan du lide “øl på dåse”, kan du også lide ølkylling i stegeso.
DSC_9748Det er det nemmeste i verden at lave ølkylling i stegeso. Jeg har lavet retten før, kig også gerne med her. Lige præcis denne opskrift er blevet et kæmpe hit på bloggen. Der er andre end mig der er storfan af ølkylling 🙂

I praksis skal du bare lægge en kylling stegesoen og hælde en øl over. Hvis du lægger nogle løg eller skrællede kartofler i bunden, så får du løftet kyllingen fra bunden og den bliver stegt nemmere og ikke “kogt”. Pro-tip 🙂

Dagens kyllingeopskrift består faktisk kun af 2-3 ingredienser. Så nem en ret, både at tilberede og købe ind til.

Her kommer opskriften:Kylling i øl i stegeso

Kylling i stegeso med øl – Römertopf opskrift

Saftig stegeso kylling i øl
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Keyword: kylling i stegeso, Römertopf
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • 1 øl
  • Salt/peber
  • Evt. 4 løg eller 4 skrællede kartofler
  • Jævning til stegeskyen
  • Tilbehør: Evt hasselbackkartofler og marinerede gulerødder

Sådan gør du

  • Start med at sætte Römertopf-halvdelene i vand i ca. ½ time.
  • Det gøres nemmest ved at fylde den ene del i vasken og sænke den anden ned oveni og herefter fylde den også.
  • Skræl kartoflerne eller løg og læg i bunden - det forhindrer kyllingen i at "koge" i suppen (kartoflerne kan spises bagefter)
  • Krydr kyllingen godt på begge sider og læg den på toppen af grøntsagerne. Hæld øl ved
  • Sæt stegesoen i en kold ovn og hæv temperaturen til: 150 grader varmluft=3 timer, 175 grader varmluft=2½ time, 200 grader=2 timer, 225 grader=1½ time.
  • Når stegetiden er gået, fisker du kyllingen og grøntsagerne op.
  • Si stegeskyen og jævn den.
  • Læg kyllingen tilbage i stegesoen og lad den stege yderligere 15 minutter uden låg. Hæv temperaturen til 200 grader varmluft, (så kan du nemlig være så heldig, at du alligevel får sprødt kyllingeskind).
  • Læg løg eller kartofler ned ved siden af kyllingen og lad dem stege med.
  • Servér f.eks. hasselbackkartofler til og grønt efter eget valg.

Noter

Du bestemmer, alt efter hvor lang tid du har. Jeg vil helt sikkert anbefale at tilberede ved lav temperatur i længere tid.
Det er smart at lægge kartofler i bunden af stegesoen før tilberedningen, det hæver den lidt op fra stegeskyen. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kylling i øl i stegeso – en nem og lækker ret med mør og smagfuld kylling

Kylling i øl i stegesoDu kan spise ris, pasta eller alskens kartofler til ølkyllingen, men hasselbackkartofler til er nu rigtigt godt. Du kan finde kartoffel-opskriften lige her. Du kan servere marinerede gulerødder til eller en frisk grøn salat.

Saucen kan jævnes til en lækker stegesky. Smager den ikke vildt meget af øl, tænker du nok? Næh det gør den såmænd ikke. En lækker kraftig fond-agtig-kyllingesmag.

Jeg bruger ikke specielle øl, når jeg laver “øl-kylling”. Måske en mørk porter-agtig-øl vil give en kraftigere sauce-smag? Jeg ved det ikke. Jeg har mest brugt “classic-agtige”-øl, måske du har andre erfaringer? Jeg hører rigtigt gerne om dine ølkyllinge-erfaringer 🙂DSC_9749Jeg vil anbefale dig at bruge en god kylling til retten. En stor kødfuld én. En kæmpe majskylling som her, kan fint anbefales. Prøv også gerne en lækker Løgismose-gourmet-kylling. Wow!
DSC_9752En-to-vupti-er der ølkylling til dig. Den nemmeste opskrift i verden. Lækker, saftig, mør kylling. Uhm!

Römertopfen kom, så og sejrede igen. 🙂

Mange hilsner fra mig til dig og rigtig god fornøjelse med kødgryderne 
Kylling i øl i stegeso


  •  
  •  
  •  
  •  
  •