Römertopfen sejrer – saftig stegeso kylling i øl

  • Kylling i øl i stegeso

Kylling i øl i stegesoServerer I mon også tit kylling hjemme på din matrikel?

Vi er jo nogen, der spiser kylling hver fredag. HVER fredag. 🙂 Mine teenagere insisterer på fredagskyllingen, gerne serveret som grillkylling -same-procedure-as-every-friday. Sådan har fredagsproceduren de sidste 10-15 år været 🙂

NOGEN gange trænger jeg/vi bare til afveksling fra den grillkylling! Fornyelse, Kreativitet. Kyllingevildskab! Jeg protesterer og eksperimenterer i perioder! 🙂

Det kommer vist ikke som nogen overraskelse for dig, at jeg er storfan af min Römertopf. Min stegeso af rødler. Jeg ELSKER at lave kyllingen heri – bare engang imellem –  men min familie er ikke altid fuld af lutter lovprisninger. “Kyllingeskindet bliver jo ikke sprødt mor!”

Fy skamme – sikke et grundlovsbrud! 🙂Kylling i øl i stegesoNej, so-be-it tænker jeg nogen gange. Sprødt kyllingeskind hver fredag, så kan vi godt springe over engang imellem?

Dagen kylling er stegt i øl i stegesoen. Kender du princippet bag “kylling på dåse”? Du ved den der grillede kylling der sidder på en øldåse? Øldampene giver den lækreste saftige kylling, fyldt med god smag. Kan du lide “øl på dåse”, kan du også lide ølkylling i stegeso.
DSC_9748Det er det nemmeste i verden at lave ølkylling i stegeso. Jeg har lavet retten før, kig også gerne med her. Lige præcis denne opskrift er blevet et kæmpe hit på bloggen. Der er andre end mig der er storfan af ølkylling 🙂

I praksis skal du bare lægge en kylling stegesoen og hælde en øl over. Hvis du lægger nogle løg eller skrællede kartofler i bunden, så får du løftet kyllingen fra bunden og den bliver stegt nemmere og ikke “kogt”. Pro-tip 🙂

Dagens kyllingeopskrift består faktisk kun af 2-3 ingredienser. Så nem en ret, både at tilberede og købe ind til.

Her kommer opskriften:Kylling i øl i stegeso

Saftig stegeso kylling i øl
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • 1 øl
  • Salt/peber
  • Evt. 4 løg eller 4 skrællede kartofler
  • Jævning til stegeskyen
  • Tilbehør: Evt hasselbackkartofler og marinerede gulerødder

Instruktioner

  • Start med at sætte Römertopf-halvdelene i vand i ca. ½ time.
  • Det gøres nemmest ved at fylde den ene del i vasken og sænke den anden ned oveni og herefter fylde den også.
  • Skræl kartoflerne eller løg og læg i bunden. (Grøntsagerne kan spises bagefter)
  • Krydr kyllingen godt på begge sider og læg den på toppen af grøntsagerne
  • Hæld øllen ved
  • Sæt stegesoen i en kold ovn og hæv temperaturen til:
  • grader varmluft=3 timer, 175 grader varmluft=2½ time, 200 grader=2 timer, 225 grader=1½ time.
  • Du bestemmer, alt efter hvor lang tid du har. Jeg vil helt sikkert anbefale at tilberede ved lav temperatur i længere tid.
  • Når stegetiden er gået, fisker du kyllingen og grøntsagerne op.
  • Si stegeskyen og jævn den.
  • Læg kyllingen tilbage i stegesoen og lad den stege yderligere 15 minutter uden låg. Hæv temperaturen til 200 grader varmluft, (så kan du nemlig være så heldig, at du alligevel får sprødt kyllingeskind).
  • Læg løg eller kartofler ned ved siden af kyllingen og lad dem stege med.
  • Servér f.eks. hasselbackkartofler til og grønt efter eget valg.

Kylling i øl i stegesoDu kan spise ris, pasta eller alskens kartofler til ølkyllingen, men hasselbackkartofler til er nu rigtigt godt. Du kan finde kartoffel-opskriften lige her. Du kan servere marinerede gulerødder til eller en frisk grøn salat.

Saucen kan jævnes til en lækker stegesky. Smager den ikke vildt meget af øl, tænker du nok? Næh det gør den såmænd ikke. En lækker kraftig fond-agtig-kyllingesmag.

Jeg bruger ikke specielle øl, når jeg laver “øl-kylling”. Måske en mørk porter-agtig-øl vil give en kraftigere sauce-smag? Jeg ved det ikke. Jeg har mest brugt “classic-agtige”-øl, måske du har andre erfaringer? Jeg hører rigtigt gerne om dine ølkyllinge-erfaringer 🙂DSC_9749Jeg vil anbefale dig at bruge en god kylling til retten. En stor kødfuld én. En kæmpe majskylling som her, kan fint anbefales. Prøv også gerne en lækker Løgismose-gourmet-kylling. Wow!
DSC_9752En-to-vupti-er der ølkylling til dig. Den nemmeste opskrift i verden. Lækker, saftig, mør kylling. Uhm!

Römertopfen kom, så og sejrede igen. 🙂

Mange hilsner fra mig til dig og rigtig god fornøjelse med kødgryderne 
Kylling i øl i stegeso

Mere inspiration

8
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
4 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
5 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Birthe

Jeg vil så gerne prøve den opskrift, men jeg er usikker på om min rømertopf er gået i stykker. Sidste gang jeg brugte den, kom der en knapt 10 cm lang revne nede i bunden af den, der går hen over det ene hjørne. Men kun på indersiden. På ydersiden er der ikke noget at se. Ville du turde bruge den, eller er den lige til at smide ud ☹️
Mange hilsner Birthe

Susanne

Smagte bare godt ? Kom gulerødder, løg og peberfrugter med i römertopfen – hvilket alle var glade for. Tusind tak for al inspirationen.
Mange hilsner Susanne

Elin Jacobsen

Jeg har tænkt på, om det ikke øger energiforbruget temmelig meget med de relativt lange stegetider?
M.v.h. Elin

Jenny

Hej Gitte
Det er lidt fedtet, men pil skindet af kyllingen efter den er stegt, skær det evt ud i passende stykker og steg det sprødt i eget fedt på en pande, så er der kyllinge svær der er BEDRE end alm sprødt skind