Småkager uden smør. Her får du opskriften på nemme, lækre laktosefri småkager bagt uden smør, så de er laktosefri. Tricket er olie i dejen.
Småkager med olie bliver sprøde og er geniale at bage, hvis du, eller dine gæster, ikke kan tåle laktose. Kager og cookies bagt med olie er nemlig helt fri for laktose.
Dagens kager er med appelsin og de er super nemme at lave. De kan nydes af alle! Man behøver skam ikke være laktoseintolerans
Småkagerne smager skønt, med en frisk smag af appelsin og sprøde mandler på toppen. Appelsin kan sagtens erstattes med f.eks. citron eller hvad du nu ellers kan finde på?
Kagerne er lynhurtige at lave. På få minutter kan du have en portion klar.
Småkagerne holder sig friske og sprøde meget længe, hvis du opbevarer dem i tætsluttende kagedåse. Bare spring på en portion.
Småkager uden smør – nem opskrift på laktosefri cookies med appelsin
Ingredienser
- 3 æg
- 250 gram sukker
- 1-2 tsk. vaniljesukker
- 1 dl smagsneutral olie raps- eller solsikkeolie Kan erstattes af 100 gram smeltet smør
- 300 gram hvedemel
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- 3-4 spsk appelsinsaft eller citronsaft. Kan også udelades
- 1-2 tsk revet appelsinskal af vasket appelsin. Kan udelades
- evt. grofthakket chokolade
- Drys: grofthakkede mandler kan udelades
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en hvid æggesnaps. Brug elpisker. Tilsæt olie.
- Bland natron og bagepulver med hvedemel og vend hvedemelet i med dejskraber
- Rør appelsinsaften i og tilsæt revet appelsinskal. Del evt. dejen i to og lav halvdelen som kakaosmåkager (tilsæt 1-2 spsk kakaopulver)
- Sæt dejen på pladen med to teskeer. Der kan være ca. 25-30 stk. pr.plade.
- Bag småkagerne ca. 8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde.
- Lad småkagerne afkøle på en bagerist. Opbevares i tætsluttende kagedåse. De kan holde sig længe
Noter
Tilsæt evt. 1-2 spsk kakao til kagerne og få lækre kakaocookies. Du kan også dele dejen i to og lave halvdelen som kakaosmåkager
Kan også laves med smør. Holdbarhed: Minimum i 1-2 uger i tætsluttende kagedåseNemme sprøde laktosefrie cookies med appelsin og mandler – fedtfattige
Opskriften er en rigtig god grundopskrift, der kan varieres i det uendelige.
Appelsinsaft kan sagtens udelades eller erstattes med andre lækkerier.
Du får 60 småkager af denne portion, med kun 1 dl olie, så fedtfattige småkager er det også.
Hvad med laktosefri lakridscookies f.eks., lækre chokoladecookies med chokoladestykker?
Det kunne også være lækre cookies med tranebær og hvid chokolade?
Det bliver en stor portion, så du kan sagtens tilsætte kakaopulver i f.eks. halvdelen af dejen. På den måde får du 2 forskellige slags småkager af samme portion dej.
Småkagerne er super nemme at lave. Faktisk minder de meget om de nemme og meget børnevenlige pleskner
Du kan sagtens erstatte olie med smør i kagerne, hvis du altså ikke har laktoseallergi. Kagerne smager godt både med olie og med smør.
Jeg synes at holdbarheden forlænges, når kagerne bages med olie. Flere dage efter var de småkagerne stadig sprøde og lækre.
Haps nogle dejlige kager. De var friske i smagen og smagte dejligt af appelsin. Spring du bare på en portion.
Kan du nøjes med en lille portion, så kan småkagerne bages i airfryer. Tjek også denne opskrift på cookies med kakao bagt i airfryer – de er også laktosefrie.
Få inspiration til flere lækre laktosefri kager med olie i dejen, bagt uden smør
1.
2.
3.
Hos mig bliver de desværre bløde i midten, selv efter 9 min
Har du et tip til, hvordan man kan gøre dine småkager både laktose og gluten frie? Min erfaring er, at mange har intolerence over for begge dele.