Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær

Biscotti. <3 Uhm i dag skal du høre om sprøde mandelsmåkager med mandler, chokolade og kirsebær 🙂

Hvad kan man trylle af sådan en smuk krukke Amarena-kirsebær? Godter, biscotti, risalamande?

Altså det mest oplagte, er jo lave lave luksus-topping til ris a la mande. Oh la la. Jeg skal love for at Amarena kirsebær løfter niveauet for kirsebærsauce. Sikke smagfulde bær. Find en lækker opskrift på risalamande med Amarena kirsebær her

Smagen er intens, sød og kraftig. Du skal ikke overdrive med bærrene. Start med en lille skefuld på din ris a la mande, 4-5 bær måske, ellers vil kirsebærsmagen overdøve.

Amarena kirsebær smager helt som kirsebær naturligt smager. Den ægte vare. Kirsebær af høj kvalitet.

DSC_9627

Risalamanden smagte skønt, men i dag er der helt andre lækkerier på programmet. Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær. Halløj en lækkerbisken. 🙂

Sprøde, lækre italienske småkager som smager skønt og som er rigtigt nemme at lave.Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær Kender du biscotti?

Biscotti er italienske mandelsmåkager.

Biscotti betyder “dobbelt-bagt”, og det er denne bageproces der giver kagerne knasende sprødhed. Dyp gerne din biscotti i kaffen, så smager de bedst og du undgår tandskader 😉

Der er ikke fedtstof i kagerne, så de er rimeligt kaloriefattige, hvis man altså fraregner mandel-, chokolade- og sukkerkalorierne 😉Biscotti med mandler, chokolade og kirsebærDu kan variere indholdet i biscotti.

Jeg har lavet mange varianter, f.eks. disse med tranebær og marcipan og denne variant med kakao, appelsin og abrikos.

Uhm lækre biscotti! Prøv også gerne en biscottivariant med julefornemmelser 🙂

I dagens variant tilsatte jeg chokolade, mandler og Amarena kirsebær. Jeg var spændt på om projektet ville lykkes. Ville de våde kirsebær gøre kagerne for bløde?DSC_9699Nøj kagerne var en succes! Dejen krævede en smule ekstra mel, i forhold til almindelige biscotti, men de blev fint sprøde og sikke en lækker smag!

Kig med nedenfor, her får du opskriften 🙂

DSC_9654

Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær

Biscotti med mandler chokolade og kirsebær
Sprøde italienske mandelsmåkager med kirsebær og chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær
Portioner: 70 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 250 gram sukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 æg
  • 200 gram mandler
  • Ca. 100 gram chokolade
  • 75-100 gram Amarena kirsebær andre kirsebær kan bruges, også friske eller tørrede. Kan erstattes af tranebær, figner eller dadler?

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker og bagepulver. Start med 275 gram mel og gem 25 gram. Rør æg i et af gangen.
    Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær
  • Hak mandler og chokolade groft og bland i dejen.
    Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær
  • Dejen bliver hård og fast. Brug gerne din røremaskine til at ælte, men dejen kan også æltes med fingrene.
    Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær
  • Hak kirsebærrene groft og tilsæt. Tilsæt lidt mere mel hvis dejen bliver er for blød. Det er her du måske skal bruge de sidste 25 gram. Dejen skal være så fast, at du vil kunne forme "dejpølser" med fingrene, uden den hænger for meget fast i fingrene. Nøjes med så lidt mel som muligt.
    Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær
  • Form tre lange "dejpølser"
    Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær
  • Bag kagerne første gang i 15-20 minutter v. 150 grader varmluft. Når kagerne er sprøde og gyldne er de færdige, eller næsten færdige, for de skal bages igen om lidt.
    Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær
  • Efter 1. bagning skal kagerne hvile i 10 minutter, herefter skal de skæres ud i 1½ cm stykker  Brug en savtakket kniv. Løsn kagerne lidt fra hinanden.
    Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær
  • Nu skal kagerne bage 8 minutter igen v. 150 grader.
    Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær
  • Lad kagerne køle godt af inden du putter dem i glas/kagedåser.
    Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær

Noter

Bruger du tørret frugt, skal du bruge mindre mel.
Synes du kagerne er for bløde efter afkøling, også efter de er bagt 2. gang, så bager du dem bare 5 minutter ekstra.
Du kan også bruge friske kirsebær eller anden frugt til disse biscotti- f.eks. tranebær, sukat, rosiner, dadler eller figner måske?
Du skal lige være obs. på, at du skal bruge mindre mel, hvis du bruger tørret frugt/bær i stedet for Amarena kirsebær
Kagerne kan holde sig i flere uger i kagedåse.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre italienske mandelsmåkager med kirsebær og chokolade

Hemmeligheden bag disse lækre italienske mandelsmåkager er rigeligt med mandler og chokolade. DSC_9657

….og de gode Amarena kirsebær
DSC_9667Sådan ser kagerne ud efter første bagning i ovnen. De er klar til hviletid og til 2. bagning. Biscotti betyder dobbelt-bagt – altså 2 bagninger.
DSC_9694

Så er kagerne klar – perfekte- sprøde, lækre biscotti.
DSC_9701Kagerne er klar til at blive puttet i kagedåser. Farlige fristelser. DSC_9708Der bliver mange kager ud denne portion – rigeligt til to store kagedåser, men alligevel holdt de ikke længe. 🙂

Eksperimentet lykkedes.

Man kan lave de lækreste biscotti med de lækre Amarena kirsebær

Bærrene giver en lækker marcipanagtig smag. Uhm, når man støder på et sødmefuldt bær eller chokolade inde i en biscotti <3

Kagerne smager en lillebitte smule af jul, og kunne snildt gøre det ud for en lækker luksus julesmåkage.

Beslutter du dig for at forkæle dig selv og familien og købe en krukke luksus Amarena kirsebær, så er der rigeligt i en krukke til både kirsebærsauce og biscotti. Måske en juleforkælelse?DSC_9712


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.