Kirsebær dessert. Uhm her får du opskriften på en rigtig nem og lækker dessert i glas med kirsebær, flødeboller, makronre og skyr flødeskum.
Skønt! Det er bærsæson og det betyder, at vi kan lave kager og desserter på stribe med friske bær.
Vi købte kirsebær i grøntsagsboden og straks begyndte ideerne at pible. Hvilke lækkerier kunne vi mon lave med de sommersøde bær?
Flødeboller havde vi tilfældigvis også i huset. Straks kom jeg til at tænke på bloggens populære flødebollekage.
Jeps en kage hvor der er brugt flødeboller og makroner som bund.
Kunne man mon ikke lave en variant af den lækre kage bare i glas?
1-2-vupti så var der flødebollekage i glas i sommerhuset. Vi havde makroner, en rest skyr og piskefløde. Voila!
Det blev en rigtig nem dessert i glas. Den smagte så godt! Flødebolle og makroner som bund giver både sødme og knas til kagen.
Perfekt modspild til den syrlige creme. Kirsebær toppen var et hit, men det vil andre sommer bær også være.
Desserten kan du lave på under 10 minutter og den kan sagtens laves i forvejen.
Opskriften var rigtig nem og du får den lige her:
Kirsebær dessert i glas med flødeboller – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 2 flødeboller incl. bund
- 4 makroner
- ½ dl fløde
- 1½ spsk skyr ell. lign. kan erstattes med creme fraiche, græsk yoghurt, vaniljeskyr, flødeost naturel ell. lign.
- 75 gram kirsebær ca. Jeg brugte 10-12 stk Kan erstattes med andre bær
- Pynt: hvid chokolade kan udelades
Sådan gør du
- Skyl kirsebærrene og dup dem tørre. Halvér bærrene
- Find 2 dessertglas og mas en flødebolle ned i hvert glas, med bunden i vejret. Knus makronerne på toppen.
- Pisk fløden og vend skyr ell. lign. i. Cremen skal ikke sødes. Fordel flødecremen på toppen af desserterne. Pynt med kirsebær og evt. revet hvid chokolade.
Noter
Nem flødebollekage i glas med makroner og friske bær – klar på 5 minutter. En dejlig sommerdessert
Uhm en dejlig dessert og super nem at lave også. Ja faktisk så kunne jeg lave desserten på under 10 minutter.
Vi var kun 2 hjemme i sommerhuset, så det er en lille portion. Du ganger jo selvfølgelig bare opskriften op, hvis du skal bruge dessert til flere.
Du behøver heller ikke portionsanrette desserten. Den kan sagtens serveres i en større skål, ligesom flødebollekagen.
Kan man lave desserten med andet end kirsebær?
Jeps, du kan sagtens bruge andre bær. Det kunne være jordbær, hindbær, brombær, blåbær? Bare brug de bær, der er i sæson og som du har i din have eller køleskab.
Kirsebær er lækre at bruge i kager og desserter. Prøv f.eks. denne også denne nemme kirsebærmousse. Kirsebærkagen med crumble er også rigtig god.
Kan man bruge andet end skyr til flødecremen?
Ja du kan sagtens bruge creme fraiche, græsk yoghurt, kvark ell. lign. Du kan også bruge flødeost naturel, så bliver desserten en dejlig ostekage i glas.
Cremen skal ikke sødes, da både makroner og flødeboller søder meget. De kirsebær jeg brugte, var også ret søde. Hindbær eller jordbær på desserten vil også være en succes.
Kan desserten laves uden flødeboller og makroner?
Jeps, du kan sagtens lave desserten bare med skyr creme. .Så bliver det en let og luftig dessert a la denne skyr dessert. Flødecremen vil skulle sødes lidt i så fald.
Ej hvor var det bare en lækker sommerdessert! Jeg glæder mig til at prøve den med andre bær også.
Det er sjældent vi har flødeboller i huset. Vi kan ikke helt administrere det. 🙂 Jeg køber dem mest, når jeg skal lave flødebollekagen, men hér er de altså også rigtigt gode.
Den nemmeste dessert man kan lave og et hit både i et stort fad og serveret i glas.
Så nemt at den kan laves i god tid før gæsterne ankommerne. Den skal bare stå koldt og vente i køleskabet.
Rigtig god fornøjelse med den nemme dessert. Jeg er sikker på at den også bliver et hit hjemme hos dig.
Få flere lækre nemme opskrifter på desserter i glas her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.