•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Stegt flæsk i barbecue med øl - svinebryst i ovn

 Det er lørdag.  Solen har skinnet. Der er forår i luften og forårsbobler i kroppen. Der er god tid til langsomme spadsereture i byen, årets første picnic i det fri og køkkensysler. God tid til langsommeligt mad. Skønt. Jeg elsker mit arbejde, men er vistnok allerbedst til at holde fri. Mon ikke vi er flere der har det sådan? 🙂

Den langsommelige lørdagsmenu blev ølmarineret svinebryst med gulerodscoleslaw og bagte kartofler med kryddersmør. Halløj en lækker menu! Stegt flæsk i barbecue med øl - svinebryst i ovn

Hvordan laver man sådan en menu? Jo allerførst skal du starte med at marinere kødet. Start gerne tidligt om morgenen, eller dagen før. Færre timer kan også gøre det.

Opskriften på den lækre marinade med barbecue og øl kan du sagtens bruge til andet kød også, svinekød, pulled pork, hotwings, kyllinglår eller en god steak eller oksesteg måske?DSC_3305 Øl i den søde marinade giver en rigtig god smag og mon ikke at der vil være rigtigt mange, mænd især, der vil få julelys i øjnene over udsigten til både stegt flæsk, barbecue og øl i én og samme ret? Jeg tror det 🙂Stegt flæsk i barbecue med øl - svinebryst i ovn

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:DSC_3351

Stegt flæsk med øl barbecue svinebryst i ovn

Stegt flæsk med barbecue og øl - opskrift i ovn
Marineret flæsk i barbecue med øl - ovnstegt
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 3 timer
Ret: Stegt flæsk i barbecue med øl - svinebryst i ovn
Kategori: Billig hverdagsmad
Keyword: marinade, stegt flæsk, svinebryst
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg svinebryst stegt flæsk i skiver

Barbecuemarinade med øl

  • 1 dl. øl helst mørk øl, men almindelig øl kan også bruges
  • 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk farin
  • 1 tsk. chilipulver kan ersattes af tabascosauce
  • 1 tsk tørret ingefær
  • 2 tsk groft salt

Sådan gør du

  • Bland øl, farin og tomatpuré.
    Stegt flæsk i barbecue med øl - svinebryst i ovn
  • Tilsæt krydderier. Rør rundt.
  • Put marinaden i en pose/skål og læg kødet i. Sørg for at kødet er godt dækket. Vend godt rundt.
    Stegt flæsk i barbecue med øl - svinebryst i ovn
  • Kødet skal nu marinere i mindst et par timer og gerne natten over. Smagen bliver bedre, jo længere tid kødet marinerer.
    Stegt flæsk i barbecue med øl - svinebryst i ovn
  • Beklæd et fad med stanniol eller brug et støbejernsfad/slip let fad. Du kan også bare beklæde med bagepapir
  • Læg svinebrystskiverne herpå.
    Stegt flæsk i barbecue med øl - svinebryst i ovn
  • Steg svinebrystskiverne nederst i ovnen v. 150 grader varmluft i ca. 1 time. Kig til dem ofte og pas på de ikke bliver for mørke Der er sukker i marinaden, så de kan nemt blive brændte. Vend kødet, når halvdelen af tilberedningstiden er gået. Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og sprødt i kanterne. Vær obs på at der flyder en del olie fra kødet under stegningen
    Stegt flæsk i barbecue med øl - svinebryst i ovn
  • Lav gerne bagte kartofler sammen med den stegte flæsk, de skal ca. have lige så lang tid i ovnen.

Noter

Vær obs på at der flyder en del olie fra kødet under stegningen
Barbecuemarinaden kan bruges til andet kød også: pulled pork, kylling, svinekoteletter, kalkunbryst, oksesteg, steaks?
Det er oplagt at grille den stegte flæsk, men tilberedningstiden er kort og pas på det ikke brænder
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækkert mørt og utroligt velsmagende stegt flæsk med barbecue marinade

Stegt flæsk i barbecue med øl - svinebryst i ovn

Når der kun skal bruges 1 dl øl, er der rigeligt øl at skåle med i køkkenet 🙂Stegt flæsk i barbecue med øl - svinebryst i ovn

Marinaden er nem og hurtig at røre sammen og så smager den bare rigtigt godt til al slags kød.

DSC_3301 Tomatmarinade vil være lækker at bruge til f.eks. kyllingelår, svinekoteletter, pulled pork, marineret culotte måske?DSC_3304Jeg var så heldig, at der var meget kød på det svinebryst jeg købte. Gå du gerne også efter det, da fedtet jo bare vil smelte væk.
DSC_3306Så er det stegte flæsk klar til en tur i ovnen eller på grillen. Det vil være oplagt at grille det stegte flæsk, så slipper du for fedt og dunst indenfor. Vær obs. på at tilberedningstiden skal forkortes væsentligt, hvis du griller kødet. DSC_3314Steg svinebrystskiverne i ovnen v. 150 grader varmluft i minimum en time. Kig til dem når der gået en time, der er jo sukker i marinaden, så de kan nemt blive brændte.

Jeg gjorde en portion bagte kartofler klar og tilberedte dem sammen med det stegte flæsk i ovnen. Det var smart nu ovnen alligevel var igang. Hvis bagetiden skal holdes indenfor 1 time og temperaturen være på 150 grader, skal du ikke bruge nogle kæmpe store bagekartofler. Bagte kartofler i ovnSå er det stegte barbecuemarinede flæsk ved at være færdigt. Halløj hvor smager det altså bare godt! Mørt, velsmagende og med sprød kant. Stegt flæsk i barbecue med øl - svinebryst i ovn

Jeg lavede en hurtig coleslaw, imens kød og kartofler stegte. Gulerodscoleslaw passede perfekt til det stegte marinerede flæsk. Jeg brugte skyr til min coleslaw, så retten ikke blev så fed i det.DSC_3320

Opskriften på den gode gulerodscoleslaw kan du få ved at klikke lige her

DSC_3328

Coleslaw kan også laves med creme fraiche, men vi havde skyr, så det blev skyr. Min datter er begyndt at storspise skyr, og hun blev vild med den sunde skyr-baserede gulerodscoleslaw. Den coleslaw må på menuen lidt oftere. 🙂

Så er der lækkert smagfuldt, sprødt barbecuemarineret flæsk. En skøn måde at servere svinebryst på, synes vi i min familie 🙂 Stegt flæsk i barbecue med øl - opskriftLækker gulerodscoleslaw. Syrlig smag fra skyr’en, sødlig smag fra sennep og honning. Den passede perfekt til det lidt tunge kød. Match from heaven 🙂DSC_3329Dagens ret blev serveret. Det blev var en rigtig herremiddag. De bagte kartofler var klar og vi spiste dem med en god klat kryddersmør på toppen. Nogle af os valgte smør og paprika/saltdrys. Du bestemmer selv din egen favorit 😉DSC_3355

Dagen har været skøn og god og vi har spist bagerens lækre fastelavnsboller, med creme, serveret i mit flotte nye keramikfad.

Du skal næsten have synet af det her. Jeg ELSKER  mit nye fad fra Giebelhausen keramik  ELSKER det bare. Det er som om selv fastelavnsboller kommer til at smage bedre, når de serveres i sådan et fad. Det er jo bare indbildning, men alligevel er det som om?  😉


  •  
  •  
  •  
  •  
  •