Løgtærte med bacon. Uhm – i dag får du opskriften på en rigtig lækker grov tærte med løg og bacon.
Er du vild med grove madtærter, så kig med her. Denne tærte med løg og bacon er skøn og den er lavet med rugmel, så bunden bliver sprød og mætter godt.
Løgtærten er rigtigt nem at lave, for dejen skal bare presses ud i tærtefadet med hænderne. Du behøver ikke engang finde kagerullen frem.
Tærten er oplagt som hverdags-madtærte og I kan spise den både som frokost- og hovedret. Nem aftenmad og god i madpakken også
En skøn tærte med løg, der vil også være god at servere til gæster, på et buffetbord måske?
Fyldet kan du variere helt efter eget valg, men løg og bacon smager nu altså godt i køn forening. Få inspiration til flere lækre tærter nederst i dette indlæg.
Du kan også bruge skinke, kylling, porre, peberfrugt, tomat/feta eller vælge din helt egen favorit-kombination?
En tærte med rugmel i tærtedejen, gør tærtebunden ekstra sprød og lækker. En sundere tærte, der mætter godt
I flere år har jeg eksperimenteret med at finde opskriften på den helt perfekte tærtebund og endelig lykkedes det.
Rugmel giver sprødhed og så har jeg brugt olie i stedet for smør, fordi olien bare er hurtigere at arbejde ind i dejen og også giver sprødhed til tærtebunden.
I denne tærte har jeg været gavmild med både bacon og løg i denne tærte, og det giver altså bare en fænomenal smag synes jeg.
Vi havde ½ liter creme fraiche, der lige skulle bruges og jeg puttede det hele i æggeblandingen. Halløj det var et scoop!
Sikke en god og cremet æggemasse. Uhm. Du kan også sagtens bare bruge mælk, fløde eller tykmælk. Brug lige hvad du har på lager 🙂
I dag brugte jeg mit store Scanpan støbejernsfad til tærten (ca. 30x40cm) , men du kan også bruge to almindelige runde tærtefade. Pres dejen tyndt ud og ca 1-1½ cm op langs kanten på tærtefadet.
En rigtig skøn løgtærte, som du godt kan glæde dig til at smage. 🙂Du får opskriften på tærten lige her.
Løgtærte med bacon – få opskriften på en lækker sprød grov tærte med løg og bacon hér
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Dej:
- 200 gram hvedemel
- 200 gram rugmel kan erstattes med andet fuldkornsmel eller havregryn
- ½ tsk salt
- 2 dl vand
- 1 dl olie kan erstattes med 100 gram smør
Fyld
- 8 løg i tern eller skiver rødløg kan også bruges
- 250 gram bacon i skiver ca. du kan nøjes med mindre
- 200 gram revet ost. kan udelades
Æggeblanding:
- 8 æg
- 5 dl creme fraiche kan erstattes med andet surmælksprodukt ell. mælk/fløde
- Salt/peber
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser og slut af med olie og vand. Saml dejen med hænderne og tilsæt evt. 1 par spsk vand eller olie ekstra. Saml dejen til en kugle
- Fordel dejen i to små tærtefade (ca. 25 cm i diameter) eller et stort firkantet ildfast fad, gerne af støbejern (30x40cm). Pres dejen ud i fadet/fadene med hænder og fingre eller udrul dejen med kagerulle
- Prik dejen med en gaffel og forbag tærtebunden 10 min v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn)
- Klip bacon i små stykker med en saks og svits på en pande sammen med løgene.
- Fordel bacon/løgblandingen i tærten/tærterne. Drys evt. lidt revet ost over
- Bland æg med creme fraiche. Tilsæt rigeligt salt/peber
- Fordel æggeblandingen over tærtefyldet
- Sæt tærten/tærterne i ovnen og bag v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 30 min. (måske kun 20 minutter hvis du bager små).
- Tærten er færdig når æggemassen er stivnet. Mærk efter at den ikke "svupper" midtpå.
Noter
Serveres gerne lun med en god fyldig salat til. Tærten smager også godt kold.
Tærten er fryseegnet.Løgtærten smager også skønt med rødløg. Andre grøntsager kan bruges.
Creme fraiche kan udskiftes med andet surmælksprodukt eller mælkEn sprød grov tærte med løg og bacon. Tærten mætter godt og bacon giver en rigtig god smag
Halløj, hvor er det altså bare en rigtigt lækker tærte. Helt perfekt faktisk. Nem at lave. Sprød tærtebund og fyld med rigeligt smag.
En tærte med løg/bacon smager rigtigt godt med kolde gulerødder til, evt. med en creme fraiche dip eller måske grøn pesto til?
Grøn salat vil også være perfekt til. En tomatsalat med rødløg og feta måske?
Løgtærten vil være et hit til hverdag og er du heldig, vil der også være tærte nok til jeres madpakker dagen efter. Prøv også denne bacontærte med pølser? Den er også et hit.
Skal du have mange gæster til frokost, vil tærten være perfekt at servere. Du kan sagtens lave tærten dagen i forvejen, så på den måde er det også en nem gæste-servering.
Lav evt. 2 tærter og frys den ene ned. Jeg har flere gange frosset tærter ned i tærteformen, så det vil du også fint kunne gøre.
Skøn tærte og den bliver helt sikkert også et hit hjemme hos dig. Vi var vilde med den her i huset og glæder os til at kunne spise resten i aften også.
Løg kan sagtens erstattes med andre grøntsager. Prøv f.eks. denne lækre gulerodstærte eller denne squashtærte.
Denne løgtærte med butterdej er også skøn.
Få flere opskrifter på tærter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Hej Gitte
Smører du tærteformen inden du presser dejen ud i formen 😊
Kan jeg bruge tykmælk i stedet for cr. fraiche?