•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lækker grov tærte med porrer og baconEr du også vilde med madtærter? Det er jeg 🙂

Hvad siger du til en en lækker sprød tærtebund med rigeligt groft mel, masser af porrer og bacon som salt smagsgiver?  Porretærte serveret med gnavegrønt dyppet i pesto. Uhm. En rigtig fin menu.

Der bliver to tærter af denne portion, og stor var jublen på dag 2 – hvor en tærte bare kunne lunes i ovnen. Jep – vi kører stadig de nemme menuer her på matriklen, men der bliver lavet mad de fleste dage, også selvom energibarometret står på “lavt”. Lækker grov tærte med porrer og baconPorrer er efterårssæson-grønt og lige nu (oktober) kan du få et bundt porrer for en femmer – hvis du er heldig. Jeg storindkøber altid porrer om efteråret og ofte laver vi denne lækre familielivret med kalkun og porrer. Den skal du prøve, hvis du ikke allerede kender den.

Porrer kan bruges i alle gryderetter, i kødsauce, i flødekartofler og ja også i porretærte.DSC_8689Du får opskriften på den lækreste porretærte med bacon lige her:

Porretærte opskrift med bacon – grov tærte

Lækker grov tærte med porrer og bacon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Mad til to dage
Keyword: bacon, grov tærte, porretærte
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Tærtebund

  • 200 gram hvedemel
  • 200 gram rugmel kan erstattes af grahamsmel eller fuldkornshvedemel. Ønsker du en lys tærtebund, så erstat med hvedemel
  • 1 dl. olie
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 2 pakker bacon i tern eller skiver Ca. 175-300 gram
  • 8 porrer kan erstattes af andre grøntsager: broccoli, tomater, rødløg, peberfrugt eller hvad du nu ellers synes
  • 10 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 dl tykmælk eller creme fraiche mælk kan bruges i stedet
  • Salt/hvidløgspeber

Sådan gør du

Tærtebund

  • Bland de tørre ingredienser og ælt de våde i.
  • Ælt dejen godt sammen med ske og fingre. Køkkenmaskine kan også bruges. Tilsæt evt. lidt mere mel. Dejen skal kunne slippe fingre og skål og skal kunne formes til en kugle.
  • Del dejen i to, medmindre du laver en stor tærte i et stort ildfast fad
  • Smør 2 tærteforme godt og pres dejen ud heri. Nogen ruller tærtedejen ud først, jeg synes det er nemmest at "mase" dejen ud med fingre og håndrod
  • Forbag tærterne 15 min. v. 150 grader varmluft

Tærtefyld

  • Svits bacon
  • Rens porrerne og skær i fine strimler
  • Svits porrerne på panden sammen med bacon. Fordel evt. blandingen på to pander, medmindre du har en meget stor pande. Tilsæt evt. ekstra smør
  • Rør æggeblandingen imens porrerne simrer.
  • Pisk æg, mælk, tykmælk/creme fraiche og krydderier sammen
  • Fordel porrerne i de forbagte tærtebunde og fordel æggeblandingen ovenpå.
  • Bag tærterne ca. 30 min. v. 175 grader varmluft. Tærterne er færdige, når de er gyldne og æggemassen er fast.

Noter

Der bliver to tærter af denne portion. 
Tærterne er fryseegnede. 
Rugmel kan erstattes af fuldkornshvedemel eller grahamsmel eller hvedemel også
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre tærter – grove, sprøde, enkle og velsmagende

Lækker grov tærte med porrer og bacon Helt som jeg godt kan lide dem.  Jeg synes klart bedre om grove tærtedeje og denne med rugmel er helt fortrinlig. Den er sundere, sprødere og mætter bedre. Uhm!

Efter mange års eksperimenter, har jeg endelig fundet frem til opskriften på den perfekte tærtebund – en fænomenal grundopskrift på grov tærte – så brug du endelig også gerne den.

Fyldet kan varieres i det uendelige. Du kan lave løgtærter, tærter med kylling og peberfrugt, spinattærte med feta.  Kun fantasien sætter grænser.

Tærterne er fine som hverdagsmad, men vil også egne sig fortrinligt til frokostgæster eller til et buffetbord hvor der skal serveres mad til mange.DSC_8684Du kan fint bruge denne tærtedej som tærtegrunddej hver gang du skal lave tærte. Den er allerede blevet min tærtefavorit og jeg synes klart en dej med olie er nemmere at arbejde med, end en dej med smør. Tærten bliver også sprødere, så anbefalingen er nu hermed givet videre til dig.Lækker grov tærte med porrer og bacon

Sådan laver du grove tærter – se billederne her:

Her ser du arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:

Så er der serveret. En lækker porretærte proppet med vitaminer (og lidt bacon javist).

Skræl lidt gulerødder og servér med pesto til eller lav en grøn salat. Et rigtigt fornemt måltid på en hverdag, men samlet set er tærterne hurtige at lave, når man tænker på, at der bliver mad nok til to dage.

Tærten kan være lidt svær at skære ud, da bunden er bliver ret sprød. Lad den gerne køle og “sætte” sig lidt.

Vi brugte en kniv til at skære for og en palet til at løfte stykket med. Kør paletten ind under først, før du løfter, så du er sikker på at tærtestykket har sluppet helt. 
Lækker grov tærte med porrer og baconTærten var et hit her i huset og jeg er sikker på, at den også vil blive et hit hjemme hos dig.

Voila og velbekomme. 🙂
Lækker grov tærte med porrer og bacon

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •