Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedej

  • Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedej

Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedejI dag skal du høre om en helt perfekt tærte. Fyldt med smag fra bacon, løg og porrer og med den helt perfekte grove tærtebund. Sprød, lækker og den mætter godt.

Tærten bliver stor og der er rigeligt til 2 dage og så er den faktisk rigtigt nem at lave. Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedejFyldet kan du sagtens variere, skifte ud eller erstatte med hvad du nu lige har på lager eller synes allerbedst om.

Jeg har brugt bacon og rødløg, fordi de to ting bare går så godt i spænd synes jeg. Porrer giver en god kontrast og er bare altid godt i en tærte. Der er ost og rigeligt æg i tærten, og smagen er bare så fin. Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedejSe lige hvor lækker den ser ud og jeg kan love dig for at den smager godt. 🙂

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:

Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedej
En lækker grov tærte med bacon, rødløg og porrer
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedej
Kategori: Brød, madbrødbrød og madtærter
Keyword: bacontærte, grov tærtebund, porrer, porretærte, rødløg, tærte
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Tærtedej

  • 200 gram hvedemel
  • 200 gram rugmel
  • dl havregryn
  • dl olie (raps- eller solsikkeolie)
  • 2 dl vand
  • Salt

Æggeblanding:

  • 14 æg
  • 7 dl mælk
  • Salt/peber

Tærtefyld

  • 6 rødløg i skiver
  • 2 løg (almindelige) i skiver
  • 3 porrer i skiver
  • 2 pk bacon (ca. 200 gram) i skiver
  • Ca. 150 gram ost (gerne Danbo ell. lign. med god smag)
  • Salt/peber

Sådan gør du

Tærtedej

  • Bland alle de tørre ingredienser 
  • Tilsæt vand og olie (gem lige lidt vand til sidst)
  • Saml dejen med hænderne, til den kan samles til en kugle. Mærk efter om der er brug for det sidste vand.
  • Pres tærtedejen ud i 2 tærtefade á ca. 25-28 cm (eller 1 stort fad af støbejern. Mit fad målte 30x40 cm). Tærtedejen kan også rulles ud med kagerulle, men jeg synes det er nemmere at presse dejen ud i fadet/fadene med hænderne. 
    Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedej
  • Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den i 7-8 minutter v. 175 grader varmluft
    Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedej

Tærtefyld:

  • Klip bacon i små stykker og svits på en pande. Skær løg i skiver og steg dem med, sammen med bacon. Rens porrerne og skær dem i skiver. Tilsæt nu også porrerne på panden. Drys med salt/peber
    Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedej
  • Hæld fyldet i den forbagte tærtebund
    Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedej
  • Fordel ost på toppen af fyldet. Jeg skar bare nogle skiver af "køleskabs-osten" men brug også gerne revet ost. 
  • Bland nu æggeblandingen og hæld den over tærten med fyld og ost
    Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedej
  • Bag tærten ca. 35 minutter v. 175 grader varmluft. Tærten skal bage kortere tid, hvis du fordeler den i to tærteforme. 
    Tærten er færdig, når den er sprød og gylden og æggeblandingen fast. Mærk efter om den føles "svuppende" midt på.
    Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedej
  • Servér tærten når den er lun med en god og fyldig salat til.
    Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedej

Noter

Tærten er fryseegnet

Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedejBacon, løg og porrer er genialt som tærtefyld, men måske du har helt andre favoritter? Det kunne være en tomattærte med feta, en skinketærte, en oksekødstærte eller en grøntsagstærte helt uden kød måske?
Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedejJeg har eksperimenteret i mange år for at finde opskriften på den helt rigtige grove tærtebund og endelig er det lykkedes. Denne tærtebrund er bare helt perfekt, og jeg er faktisk rigtigt stolt over at have udviklet den. Tærtebunden er grov, mætter godt og den er nem at ælte/forme i tærtefadet. Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedejVi er kun 2 omkring bordet, men vi havde rigeligt til 2 dage OG til fryseren og til tærtestykker i madpakken. Kan I ikke spise det hele på dag 1, så kan I sagtens fryse resten. Tærten vil også være perfekt at servere på et buffetbord, en dag I skal have gæster.

Måske der også snart skulle serveres en grovtærte hjemme hos dig? Her i familien giver vi denne tærte mange stjerner med på vejen, så spring du bare på 🙂
Tærte med porrer, rødløg og bacon og bund af grov tærtedej

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer