Porre løg tærte med rødløg og bacon. Uhm her får du opskriften på en lækker porretærte med rødløg og bacon.
I dag skal du høre om en helt perfekt tærte. Fyldt med smag fra bacon, løg og porrer og med den helt perfekte grove tærtebund. Sprød, lækker og den mætter godt.
Porre løg tærten bliver stor og der er rigeligt til 2 dage og så er den faktisk rigtigt nem at lave.
Fyldet kan du sagtens variere, skifte ud eller erstatte med hvad du nu lige har på lager eller synes allerbedst om.
Jeg har brugt bacon og rødløg, fordi de to ting bare går så godt i spænd sammen med porrer synes jeg. Der er ost og rigeligt æg i tærten og smagen er bare så fin.
Se lige hvor lækker den ser ud og jeg kan love dig for at den smager godt. 🙂
Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:
Porre løg tærte med rødløg & bacon – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
Tærtedej
- 200 gram hvedemel
- 200 gram rugmel kan erstattes med fuldkornsmel eller hvedemel
- 1½ dl havregryn
- 1½ dl olie (raps- eller solsikkeolie)
- 2 dl vand
- Salt
Æggeblanding:
- 14 æg
- 7 dl mælk
- Salt/peber
Tærtefyld
- 6 rødløg i skiver
- 2 løg (almindelige) i skiver
- 3 porrer i skiver
- 200 gram bacon (ca.) i skiver ell. tern
- Ca. 150 gram ost (gerne Danbo ell. lign. med god smag)
- Salt/peber
Sådan gør du
Tærtedej
- Bland alle de tørre ingredienser
- Tilsæt vand og olie (gem lige lidt vand til sidst)
- Saml dejen med hænderne, til den kan samles til en kugle. Mærk efter om der er brug for det sidste vand.
- Pres tærtedejen ud i 2 tærtefade á ca. 25-28 cm (eller 1 stort fad af støbejern. Mit fad målte 30x40 cm). Tærtedejen kan også rulles ud med kagerulle, men jeg synes det er nemmere at presse dejen ud i fadet/fadene med hænderne.
- Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den i 7-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
Tærtefyld:
- Klip bacon i små stykker og svits på en pande. Skær løg i skiver og steg dem med, sammen med bacon. Rens porrerne og skær dem i skiver. Tilsæt nu også porrerne på panden. Drys med salt/peber
- Hæld fyldet i den forbagte tærtebund
- Fordel ost på toppen af fyldet. Jeg skar bare nogle skiver af "køleskabs-osten" men brug også gerne revet ost.
- Bland nu æggeblandingen og hæld den over tærten med fyld og ost
- Bag tærten ca. 35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Tærten skal bage kortere tid, hvis du fordeler den i to tærteforme. Tærten er færdig, når den er sprød og gylden og æggeblandingen fast.
- Servér tærten når den er lun med en god og fyldig salat til.
Noter
Grøntsagerne kan udskiftes med andre grøntsager
Bacon kan erstattes med skinkeEn nem og lækker porretærte med bacon og rødløg – en grøntsagstærte med kødfyld og grøntsager
Bacon, løg og porrer er genialt som tærtefyld, men måske du har helt andre favoritter?
Det kunne være en tomattærte med feta, en skinketærte, en oksekødstærte, en bacontærte med pølser og løg eller en spinattærte helt uden kød måske?
Jeg har eksperimenteret i mange år for at finde opskriften på den helt rigtige grove tærtebund og endelig er det lykkedes.
Denne tærtebund er bare helt perfekt, og jeg er faktisk rigtigt stolt over at have udviklet den. Tærtebunden er grov, mætter godt og den er nem at ælte/presse ud i tærtefadet.
Vi er kun 2 omkring bordet, men vi havde rigeligt til 2 dage OG til fryseren og til tærtestykker i madpakken.
Kan I ikke spise hele den gode porre løg tærte på dag 1, så kan I sagtens fryse resten. Tærten vil også være perfekt at servere på et buffetbord, en dag I skal have gæster.
Måske der også snart skulle serveres en grovtærte hjemme hos dig? Her i familien giver vi denne tærte mange stjerner med på vejen, så spring du bare på 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på tærte her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.