•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tykmælksfromage med knas af Daim og saltede mandleTykmælksfromage med vanilje, Daim og mandelknas. Uhm en lækker dessert. Jeg elsker fromage!

En lynhurtig desssert, der tager 10 minutter at lave, men 3-4 timer at vente på. Fromagen skal køle før servering og ventetiden kan være svær! Det er det værste ved fromage.

Fromage er en frisk, cremet og blød dessert – der smelter på tungen. Perfekt om sommeren, som en svalende kølig dessert men god hele året rundt.

Fromage er en rigtig retro-dessert, som bestemt godt kan tåle at komme frem i lyset igen. Tykmælksfromage med Daim og mandelknasMåske du tænker at det er svært at lave fromage og frygter at skulle håndtere husblas? Bare rolig. Fortvivl ej. Jeg giver dig gode og grundige anvisninger i opskriften nedenfor.

Fromage kan du lave af både ymer, koldskål, kærnemælk, skyr og yoghurt. Jeg er vild med alle varianter, ja faktisk er fromage tæt på at kunne være min yndlingsdessert.

Har du endnu til gode at prøve at lave en fromage, så bare spring på.Tykmælksfromage med Daim og mandelknasJeg iler med at bringe dig opskriften. Den er nem. Det er let at lave tykmælksfromage og det er også nemt at købe ind til den.

Dagens fromage blev en tykmælksfromage med lækker topping af Daim og mandelknas af saltmandler
Tykmælksfromage med knas af Daim og saltede mandle

Tykmælksfromage med Daim og mandelknas

Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
En nem og lækker fromage med tykmælk, Daim og mandelknas
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 15 minutter
Ret: Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: fromage, tykmælksfromage
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ liter tykmælk eller ymer, koldskål , yoghurt, eller kærnemælk
  • 3 spsk. sukker
  • 1,25 dl fløde evt. fløde light
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 blade husblas

Mandelknas:

  • 50 gram Daim-chokolade eller anden chokolade
  • 50 gram mandler evt. saltmandler eller ristede hasselnødder
  • Anden topping kan bruges: kompot, kirsebærsauce, jordbærpuré .

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter
    Tykmælksfromage med knas af Daim og saltede mandle
  • Bland vaniljesukker og sukker i tykmælken. Ryst fløden i melryster (eller brug elpisker) og tilsæt den piskede fløde til tykmælksblandingen.
    Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
  • Hæld det overskydende vand fra husblassen og lun den opblødte husblas 2-5 sekunder i mikrobølgeovnen til den bliver flydende.
  • Rør 1-2 spsk af tykmælksblandingen i husblassen, så den køler af. Hvis husblassen er for varm, når du rører den i tykmælken kan den "trevle".
  • Rør  den afkølede husblasblanding i tykmælken i en tynd stråle. Rør godt imens. Smag på fromagen. Er der lidt klumper i, kan den sies.
    Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
  • Hæld tykmælksfromagen i den endelige serveringsskål (en stor eller 4 portionsskåle).
  • Fromagen stilles til afkøling i køleskab 3-4 timer.
  • Lige før servering tilberedes "mandelknas". Hak chokolade og saltmandler groft og drys på.
    Tykmælksfromage med Daim og mandelknas

Noter

Du kan bruge anden topping til fromagen: kompot, kirsebærsauce eller jordbærpuré
Mandelknas af Daim og saltmandler smagte skønt. Det er nemt at lave saltmandler selv i mikroovnen, få en god opskrift lige her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Tykmælksfromage med Daim og mandelknas

En nem og lækker fromage-dessert. Uhm 🙂Tykmælksfromage med knas af Daim og saltede mandle

Det var mega-lækkert med den gode mandelknas jeg fandt på at lave. Fromagen blev tryllet ekstra sød og lækker og de salte mandler, gav et rigtigt fint strejf. Wow hvor vi stornød den fromage, både p.g.a. den cremede vaniljefromage men ikke mindst p.g.a. det lækre mandelknas.

Det er nemt at lave saltmandler selv, det kan du klare på få minutter i mikroovnen. Få en nem opskrift lige her

Du kan sagtens bruge anden topping på fromagen, f.eks. rabarberkompot, kirsebærsauce eller f.eks. jordbærpuré? Di bestemmer 🙂DSC_8551Tykmælksfromage er den BEDSTE og nemmeste dessert. Den husblas får du hurtigt styr på, så bare spring ud i eventyret, du vil ikke fortryde det.

Du kan lave så mange forskellige fromagevarianter af surmælksprodukter. Prøv f.eks. også denne lækre koldskålsfromage, du finder på bloggen.

Sådan laver du tykmælksfromage med Daim og mandelknas – se billederne her:

Jeg storelsker kombinationen af vanilje og tykmælk, her toppet med Daim og saltmandler. Så bliver det ikke meget bedre. En nem og billig dessert – som jeg vil anbefale den til dig uden at blinke! En skefuld fromage med saltede mandler og lækker chokolade. Uhm!

Du kan server fromagen med kirsebærsauce i stedet eller mandelkrokant, uanset hvad, bliver tykmælksfromagen SÅ lækker!

Husblas-forskrækket? Det skal du ikke være. Prøv at tilbered den i mikrobølgeovnen, så er det ikke så svært. En husblas-succesoplevelse vil gøre dig stærk og give dig husblas-selvtillid. Bare kom an! ¨:-)

Det er ikke længe siden jeg fik min første husblas-debut, og hvis jeg kan, kan du også  🙂

Knas-toppingen kan du jo også sagtens eksperimentere med. Lidt frisk frugt måske, lidt karamelsauce, lidt chokoladesauce? Syltede pærer? Kun din fromage-fantasi sætter grænserne 🙂

Tykmælksfromage med knas af Daim og saltede mandleRigtig god fornøjelse med din fromage.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •