•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nemI dag skal du høre om en rigtig nem og lækker dessert, der kan laves på ganske få minutter.

En skøn skyr dessert med vaniljeskyr og flødeskum, toppet med lækker bærkompot.Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nemJeg har brugt jordbærkompot, men brug bare sæsonens frugt. Lige nu er der brombær i skoven, så den kan også fint nydes med en lækker brombærkompot.

Jordbærkompot til skyr og dessert nem opskrift
Nem kompot med jordbær - klar på 10 minutter
Se opskriften her
Jordbærkompot til skyr og dessert nem opskrift
Brombærkompot - nem kompot med brombær
Nem og lækker kompot med brombær
Se opskriften her
Brombærkompot - nem kompot med brombær

Du kan knuse lidt makroner og putte i bunden, men ellers smager desserten bare godt som den er – cremet og fløjlsblød – ja helt perfekt. Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nemDesserten er rigtig nem at lave til gæster og faktisk er det en billig dessert at lave også.

Den er også et hit at servere som en kølig sommerdessert, men den kan nydes med velbehag året rundt med kompot af sæsonens frugt på toppen. Prøv den også i en julet version med kirsebærsauce, uhm 🙂Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nemDesserten er rimeligt kalorielet, for jeg har brugt den gode vaniljeskyr med kun 0,2 % fedt. Al slags skyr kan bruges og også kvark/ymer eller lignende (den vil nok skulle sødes lidt ekstra så)

Vil du gerne lave en ekstra fedtfattig dessert, så udelad blot flødeskum og nyd vaniljeskyr med bærkompot og evt. med lidt ristet “crunch” i bunden (f.eks. honningristet havregryn).Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nemDesserten kan laves på få minutter. Ja faktisk er det bare flødeskum der skal røres i vaniljeskyr med et drys vaniljesukker. Nemmere dessert kan man vist næsten ikke lave. 🙂Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nemJeg har lavet 2 lidt store portioner hér, men du vil fint kunne dele portionen i 3 tror jeg. Desserten smagte skønt, så vi kunne sagtens spise op, men det var lidt store portionsglas, så brug du gerne mindre.:-)Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nem Er I flere gæster omkring dit middagsbord, så ganger du jo selvfølgelig bare portionen op.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her 🙂

Skyr dessert med flødeskum og vanilje – nem

Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nem
Nem og lækker skyr dessert med flødeskum og bærkompot
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Samlet tid: 6 minutter
Ret: Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nem
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • dl vaniljeskyr alm. skyr kan bruges - ymer og kvark også
 • 1 dl piskefløde evt. cremefine, hvis du vil spare på kalorierne. Fløde kan også udelades
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 4-6 tsl Bærkompot Friske bær kan også bruges, Kirsebærsauce er også godt
 • Evt: knuste makroner

Sådan gør du

 • Pisk fløden til skum ogvend den i vaniljeskyr
  Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nem
 • Tilsæt vaniljesukker og vend massen forsigtigt rundt
  Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nem
 • Smag til og fordel skyr cremen i 2-3 portionsglas/portionsskåle. Stil glassene på køl, til de skal serveres.
  Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nem
 • Top med bærkompot eller friske bær lige før servering
  Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nem

Noter

Drys evt. lidt knuste makroner i bunden af glassene/portionsskålene
Ønsker du en fedtfattig version, så kan fløde udelades eller erstattes med cremefine fløde
Smager skønt med al slags topping også crunch, koldskålsknas, friske bær ell. lign.
Du kan lave en hurtig "kompot" ved at udrøre lidt syltetøj med en lille smule vand
Prøv også desserten med kirsebærsauce
Få opskriften på jordbærkompot her
Få opskriften på brombærkompot her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Prøv en lækker vaniljedessert med skyr og bærkompot – klar på 5 minutter

Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nemDet er ikke lyv. Den lækre skyr dessert med vanilje kan laves på kun 5 minutter. Har du en portion kompot på lager, så er det verdens nemmeste dessert.Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nemHar du ingen kompot, så kan du snyde og lave en hurtig kompot ved at udrøre lidt syltetøj med vand eller citronsaft – så den bliver ekstra syrlig. Bare lige et lille kompot-snydetip til dig.Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nemFlødeskum piskes og udrøres i vaniljeskum med vaniljesukker. Voila!  Desserten minder næsten om en fromage, den er bare endnu nemmere, for den kan jo laves helt uden husblas. Smart! 🙂

Har du vaniljeskyr i køleskabet, så er det en meget nem, hurtig og billig dessert at lave. Bare spring på 🙂Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nemDesserten er helt perfekt efter en god lidt tung middag, da den er frisk og let.

Den kan også nydes som eftermiddagsdessert i haven, på en dejlig sommerdag, og serverer du den som dessert på et buffetbord, vil glassene forsvinde rasende hurtigt – med garanti. De vil pynte så fint 🙂Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nemJeg vil helt sikkert også prøve at lave en juleversion med kirsebærsauce på toppen. Ja faktisk vil den snildt kunne gøre det ud for en lidt mere kalorielet “ris a la mande” altså bare uden ris 🙂

Prøv den til jul, hvis du får gæster på besøg der ikke er storfans af risengrød, mon ikke de vil elske denne version? Jeg tror det 🙂

God fornøjelse med skyr desserten – jeg er sikker på at I også bliver vilde med den hjemme hos jer 🙂Skyr dessert med flødeskum og vanilje - nem


 •  
 •  
 •  
 •  
 •