Citronfromage. Uhm i dag får du opskriften på den ægte dessert klassiker fromage med citron.
Her ser du vores nytårsaften dessert. Så fin, let og lækker en dessert og bestemt en dessert der holder hele året rundt rundt.
En oplagt weekenddessert også – hvad enten du får gæster eller ej.
Citronfromagen med flødeskum er en rigtig mormordessert – men alligevel en dessert der holder for evigt – frisk, syrlig, sød og nem at lave.
Ægte citronfromage er et hit, hos både store og små.
Er det første gang du skal kaste dig ud i et husblas-projekt, så fortvivl ej. Spring ud i det. Prøv. Det er faktisk ikke så svært. Bare følg mine anvisninger i den nemme opskrift
Du bliver så ellevild glad efter din første fromage dessert og din familie også. Tro mig. 🙂
Min søde datter lavede citronfromagen nytårsaften og jeg fik knap nok lov til at kigge med over skulderen.
Jeg er fuld af respekt og beundring. Hun er sej og kaster sig bare ud i projekter og har en vilje af stål – sætter sig mål og når dem.
I livet generelt – men også i køkkenlivet. Åh altså – nu bliver moren jo helt rørstrømsk 🙂
Citronfromagen smagte skønt og hun pyntede den så fint. Det var en helt perfekt dessert. Den opskrift kan du godt glæde dig til. Du får den lige her:
Her kommer opskriften på Amandas nytårs-citronfromage:
Hjemmelavet citronfromage – få en god nem opskrift på lækker citron dessert hér
Ingredienser
- 4 blade husblas
- 3 æg - hele æg evt. pasteuriserede
- 100 g sukker
- Revet citronskal af 2 øko. citroner appelsiner kan også bruges
- 0,75 dl citronsaft. ca. saft af 2 citroner Du kan bruge 1 dl, hvis du ønsker en mere sur citronfromage
- ½ l piskefløde
- Evt.: 1 granatæble til pynt
Sådan gør du
- Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter
- Pisk de hele æg og sukker til en lys æggesnaps. Kom den opblødte husblas op i en gryde (eller mikroovn) og smelt den med den væske, der hænger ved. I mikroovn få sekunder. I gryde ved svag varme.
- Hæld citronsaft og revet citronskal ned i den smeltede husblas meget langsomt under omrøring. Rør derefter blandingen i æggesnapsen. Pisk godt. Pisk halvdelen af fløden til skum og vend flødeskummet i massen. Gem resten til pynt
- Hæld citronfromagen i fine glas eller små dessertskåle. Du kan også lave citronfromagen i en stor portionsskål
- Dæk citronfromagen med film og stil citronfromagen koldt i 3-4 timer. Den er færdig, når den er stivnet
- Pynt citronfromagen lige før servering. Pisk fløden stiv og sprøjt små stjernetoppe ud med en lille sprøjtetylle. Pynt evt. med granatæbler eller revet chokolade. Bank granatæblekernerne ud med en grydeske (eller løsn dem med en gaffel)
Noter
Citronfromagen kan laves i en stor serveringsskål
Citroner kan erstattes med appelsiner Kan holde sig på køl i op til 2-3 dage, hvis du venter med at pynte med flødeskumEn cremet og fløjlsblød dessert med citron – prøv en dessert klassiker – til gæster eller nytårsaften?
Amanda lavede citronfromagen i rødvinsglas, så fine de var!
Efter en 3-retters nytårsmenu var vi så mætte, at vi ikke kunne spise op, heller ikke selvom citronfromagen var vildt lækker.
Anret derfor med fordel din citronfromage i en serveringsskål, så dine gæster kan tage den mængde de kan spise.
Hvis du anretter i mindre skåle, vil denne opskrift kunne række til 6 personer. Måske du kan være så heldig, at der er lidt rester til dagen efter? Dessertrester er de bedste 🙂
Min datter stod for alle processer, men jeg fik lov til at kigge hende over skulderen.
Jo jeg fik også lov til at bære dessertglassene udenfor, til afkøling i det store “udekøleskab” vi har i det fri om vinteren.
Perfekt for os der ALTID har et totaltproppet køleskab, med ringe plads til afkølende projekter. 🙂
Min datter er 19 nu og komplet selvkørende i et køkken.
Så fedt at hun har lyst, gider og synes det er sjovt at kreere lækkerier til os. Vi siger altid bare ja tak. 🙂
Amanda var da slet ikke skræmt over husblas-udfordringen. “Næh hvad er problemet? Jeg går da bare i gang”.
Totalt vellykket citronfromage med husblas
Ingen klumper eller trevler.
Skulle det kikse, så sker det ofte hvis husblassen ikke har nået at afkøle helt, før den blandes med æggemassen.
Fidusen ved at blande citronsaft i husblassen er, at den afkøles, før der blandes endeligt. Smart trick der virker!
Jeg luner altid husblas i mikroovnen, men Amanda brugte gryde. Husk svag varme, det er nemmest at styre.
Totalt perfekt dessert – også nytårsaften
En enkel og banal dessert måske, men en sikker succes. Sådan en vinderdessert, vil langt de fleste gæster vil kunne lide. Perfekt dessert, også til fornemme fester som nytår.
Pynter du din citronfromage fint, kan den blive rigtig festlig at se på også.
Uhm jeg har endnu til gode at prøve en appelsinfromage, men jeg er sikker på, at den også vil være et hit.
Vil du prøve en nemmere citron dessert i glas uden husblas, så prøv denne nemme opskrift på citron cheesecake med lemon curd.
På bloggen har jeg eksperimenteret med fromage i flere afskygninger. Få flere lækre opskrifter her:
Min favorit er tykmælksfromage med mandelknas. Halløj hvor blev den lækker!
1.
Denne koldskålsfromage med mandelnougat – var også rigtig lækker. Måske vi snart skulle lave fromagetema på bloggen igen? 🙂
2.
Se flere fromage opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Rigtig god fornøjelse med din citronfromage – mormordessert-klassikeren der holder 🙂
Hej
når man ændre portioner til eks 10 pers. så skal man stadig kun bruge 2 citroner?