Fiskefrikadeller. Her får du opskriften på hjemmelavede fiskefrikadeller lavet af fiskemandens fiskefars. Åh – hverdagsmad – hvad skal man dog finde på? Det skal jo være nemt, hurtigt, lækkert, sundt, indbydende og klar på et kvarter, for vi er jo sultne nu, alle mand?
Man kunne ringe til en pizzamand, man kunne lave pitabrød, man kunne varme rester fra i går? Man kunne også spise rugbrødder med slagterens pålægspakke eller køre til fiskemanden efter fisk?.
Nogen ville sige “nøjes” med rugbrødder? Men næh nej, sådan er det slet ikke.
Brød fra bageren, pålæg fra slagteren eller fisk fra fiskemanden er fornemt fastfood, i hvert fald hvis du spørger os her i familien.
Gode specialforretninger, med gode råvarer – er guld værd og kan redde enhver travl hverdag. Hvad handler det her indlæg om egentlig?
Tjo bare lige en ide til dig. Næste gang du er mad-idéforladt, så il f.eks. til fiskemanden efter fiskefars og til bageren efter et lækkert rugbrød. Sus hjemad og put en stor smørklat på din pande og steg fine og gode fiskefrikadeller på din pande. Hvis du orker, så riv gulerødder til, til en lækker gulerodssalat. Orker du ikke, er det også ok. En skive nybagt rugbrød og en klat remoulade kan også gøre det, i en snæver vending. Hjemmelavede pommes frites til vil være et hit!
Jeg køber fisk hos den søde fiskemand Telling, der har en meget velbesøgt fiskebutik i Randers. Jeg har før skrevet om nogle af de lækkerier men kan købe der – SÅ nemt og lækkert. Måske du også har en fiskemand i din nærhed? Jeg tror det
Fiskemandens fiskefars smager SÅ meget bedre, end den fiskefars du kan købe i supermarkederne. Fiskefarsen er helt frisk og er næsten helt uden fiskelugt.
Jeg har læst mig til, at jo “kraftigere” fisk lugter af fisk, jo “ældre” er det. Er duften næsten neutral, tyder det på, at fiskefarsen er rørt af helt friskfangede fisk.
Vores fiskefars var helt frisk og næsten “lugtefri”. Åh det blev de lækreste fiskefrikadeller altså 🙂
Vi lavede fiskefrikadeller af ½ kilo alm. fiskefars og ½ kilo laksefars. Begge slags fiskefrikadeller var et kæmpe hit. Bland farsen eller steg dem hver for sig. Du bestemmer 🙂
Opskriften er så nem, så nem, men du får den alligevel her:
Fiskefrikadeller af færdigkøbt fiskefars – få en nem opskrift her
Ingredienser
- 1 kilo frisk fiskefars f.eks. ½ kilo alm. fiskefars og ½ kilo laksefars.
- Smør til stegning
- Tilbehør: Gulerodssalat, frisk rugbrød eller hjemmelavede pommes frites
Sådan gør du
- Smelt smørret på en stor pande.
- Dyp skeen i lidt smør og form fiskefrikadeller med en ske. Læg fiskefrikadellerne på den varme kande og vend undervejs.
- Prøvesmag evt. en fiskefrikadelle, så du ved om der skal suppleres med ekstra krydderi.
- Steg fiskefrikadellerne ca. 5 minutter på hver side, eller til de er sprøde og gennemstegte
- Nydes med gulerodssalat (med citronsaft) eller på en skive rugbrød, med en stribe remoulade.
Noter
Næsten hjemmelavede frikadeller af fiskefars – med fiskemandens fiskefars
Min søn er totalt vild med fisk og der var julelys i hans øjne. “Sikke noget lækkert mad, mor!” udbrød han, og han er ellers normalt er ret sparsom med tillægsordene.
Vi toppede lige menuen med røget makrel og gravad laks og så var hans lykke gjort. Et sandt eldorado for en fiskespiser!
Er du mere til friturestegte fiskefiletter, så spørg din fiskemand, om han mon ikke kan stege nogle til dig imens du venter? Vores fiskemand sælger kun friskstegte fiskefiletter.
Ingen seje, tørre, stive fisk her. Er du hurtig på cyklen, kan du faktisk nå at servere lune fiskefiletter omkring middagsbordet derhjemme 😉
Vi spiste fiskefrikadeller i lange baner og alligevel var der også til dagen efter. Perfekte i frokostsandwichen, eller på en kold rugbrød dagen derpå?
Fiskefrikadellerne vil være et hit til buffetten, til lørdagsfrokosten, til børnehaveserveringen, når I holder fødselsdag eller måske også en ide til skovturs-kurven når I skal på tur ud i det blå?
Ja måske der ikke var meget fornyelse her, men alligevel håber jeg, at dagens indlæg kunne være til inspiration for dig en dag du er helt ideforladt?
Prøv en fiskemands-fastfood-menu en dag det skal gå ekstra tjept i dit køkken. Det er faktisk både hurtigere, sundere, nemmere og billigere end at ringe til pizzamanden. Uden tvivl 🙂
Gitte proklamerer: Flere friske fiskefrikadeller til folket! 🙂
Du kan også tilberede fiskefrikadeller i airfryer – få en god nem opskrift her
Vi lavede fiskefrikadeller af ½ kilo alm. fiskefars og ½ kilo fiskefars. Jeg forstod ikke lige forskellen, men af opskriften kunne jeg se, at du mente laksefars (:-))
Jeg bruger samme koncept når der skal en hurtig og nem fiskemenu på bordet. Det er bare så godt.
Kære Gitte bagenørd. Et lille tip fra mig som bor i Esbjerg, jeg har fundet en fantastisk fiskehandler som leverer meget forskelligt fisk herunder færdigrørt fiskefars til 70,- kr pr. kg. ved køb af 2 kg. kr. 60,- pr kilo – det er ca. halv pris af hvad jeg skal betale i Esbjerg. Du kan købe mange slags forskellig fisk – løsfrosset og i kasser med is så du selv kan pakke det. Jeg kan se de leverer i Randers også, næste gang den 7. september. Firmaet hedder Iversen fisk og er fra Thyborøn, prøv at ringe og snakke med… Læs mere »