One-pot chicken – kylling med pasta, fløde og grønt i et fad

  • One pot chicken - kylling med pasta fløde og grønt i et fad

One pot chicken - kylling med pasta fløde og grønt i et fad

Er du også vild med retter, hvor du kan tilberede alt i ét fad? Nemme simreretter, hvor alle ingredienser tager smag efter hinanden? Hvor saft og kraft bevares i retten?

Kig med her, sådan en ret skal du nemlig høre om i dag. 🙂

“One pot chicken” betyder “alt-i-et-fad med kylling” og ja det er faktisk pasta, grøntsager og kylling der gratinerer sammen i flødesauce i ovnen.

Det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at retten tager et kvartér at forberede – herefter er det din ovn, der gør alt arbejdet. Det er den nemmeste ret og helt perfekt som hverdagsret. Selv opvasken er nem.:-)

Jeg har skrevet om den nemme One-Pot-ret før på bloggen og du finder flere opskrifter lige her:

One pot chicken - kylling med pasta fløde og grønt i et fadDu kan bruge en del grøntsager i retten, stop gerne alle dem i du har, de giver smag til retten og gør den sundere. Der er brugt fløde i retten, men brug gerne kaffefløde og spar lidt på kalorierne der.

Du får opskriften lige her. Den er vejledende. Brug gerne de grøntsager du har på lager:

One-pot chicken - kylling med pasta, fløde og grønt i et fad
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
One-pot chicken - kylling med pasta, fløde og grønt i et fad
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 4 store kyllingestykker - lår- og underlår. Mindre kyllingestykker kan også bruges (underlår eller overlår - der skal være skind på).
  • 3 rødløg i både
  • 3 alm. løg i både
  • 4 peberfrugter skåret i tern eller strimler
  • 1 ds majs
  • 500 gram fuldkornspasta (skruer eller penne)
  • 5 dl hønsebouillon
  • 2½ dl fløde (madlavnings- eller kaffefløde)
  • 2½ dl mælk
  • Salt/hvidløgspeber
  • Kyllingekrydderi: Barbecue, paprika eller salt og peber.
Sådan gør du:
  1. Hæld pasta i et stort ildfast fad.
  2. Vask og snit alle grøntsagerne og bland dem sammen med pastaen
  3. Hæld bouillon, fløde og mælk ved og rør godt rundt, så alt pastaen er gennemvædet.
  4. Drys godt med salt og peber.
  5. Krydr kyllingen godt på alle sider med salt og barbecue/paprika eller peber.
  6. Læg kyllingen på toppen af fadet
  7. Steg fadet 1 time v. 150 grader varmluft
  8. Kig til det flere gange og vend pastaen rundt, så godt du kan, så ingen pastastykker stikker op.
  9. Fadet er færdigt, når kyllingen er gennemstegt og skindet er sprødt. Væden skal være opsuget fra fadet.
  10. Servér
  11. Alt er færdigt i ét.

Der er ikke langt fra tanke til handling, når du serverer One Pot Chicken i dit køkken. Retten tager 1 time at lave, alt inklusiv. Retten kan lave sig selv, imens du slapper af i hængekøjen, snupper et par kapitler i din yndlingsbog eller læser højt for dine børn/børnebørn. Skønt – med dasetid i køkkenet 🙂

Her i huset er retten blevet en stor succes og mine store børn foretrækker nu faktisk at få serveret One Pot Chicken i stedet for den almindelige fredagsgrillkylling. Pommes frites’ene er blevet ofret, til gengæld for pasta og grønt og det er altså en god anbefaling, skulle jeg hilse at sige 🙂One pot chicken - kylling med pasta fløde og grønt i et fad

Hvis du ikke har prøvet retten endnu, vil du sikkert tænke: “Det kan man da ikke! Den pasta må da blive helt udkogt efter 1 time?”

Tro mig, hvis du er fan af gratineret pasta i flødesauce, vil du også elske denne ret. Pastaen får smag fra grøntsager og kyllingefond og smager altså rigtigt lækkert, og nej, slet ikke udkogt 🙂

Måske du nu har fundet en ny måde at servere grillkylling på? Du skulle da næsten lige prøve? 🙂 
One pot chicken - kylling med pasta fløde og grønt i et fad

Rigtig god fornøjelse i dit køkken 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar