One pot pasta i ovn med kylling og grøntsager. I dag får du opskriften på en rigtig nem og lækker pastaret med kylling i ovn, lavet i et fad. One pan.
Er du også vild med retter, hvor du kan tilberede alt i ét fad? Nemme simreretter, hvor alle ingredienser tager smag efter hinanden? Hvor saft og kraft bevares i retten?
Kig med her, sådan en ret skal du nemlig høre om i dag.
“One pot chicken” eller “one pan” betyder “alt-i-et-fad med kylling”. Ja det er faktisk pasta, grøntsager og kylling der gratinerer sammen i flødesauce i ovnen.
Det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at retten tager et kvartér at forberede. Herefter er det din ovn, der gør alt arbejdet. Det er den nemmeste ret og helt perfekt som hverdagsret. Selv opvasken er nem.:-)
Jeg har skrevet om den nemme One-Pot-ret før på bloggen og du finder flere opskrifter lige her:
Du kan bruge en del grøntsager i retten, stop gerne alle dem i du har, de giver smag til retten og gør den sundere.
Der er brugt fløde i retten, men brug gerne kaffefløde og spar lidt på kalorierne der.
Opskriften får du lige her. Brug gerne de grøntsager du har på lager:
One pot pasta med kylling & grøntsager i ovn – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 4 store kyllingestykker - lår- og underlår. Mindre kyllingestykker kan også bruges underlår eller overlår
- 3 rødløg i både
- 3 alm. løg i i både
- 4 peberfrugter skåret i tern eller strimler
- 1 dåse majs
- 500 gram fuldkornspasta skruer eller penne
- 5 dl hønsebouillon
- 2½ dl fløde madlavnings- eller kaffefløde
- 2½ dl mælk
- Salt/hvidløgspeber
- Kyllingekrydderi: Barbecue, paprika eller salt og peber.
Sådan gør du
- Hæld ukogt pasta i et stort ildfast fad.
- Vask og snit alle grøntsagerne og bland dem sammen med pastaen
- Hæld bouillon, fløde og mælk ved og rør godt rundt, så alt pastaen er gennemvædet.Drys godt med salt og peber.
- Krydr kyllingen godt på alle sider med salt og barbecue/paprika eller peber. Læg kyllingen på toppen af fadet
- Steg fadet 1 time v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn)
- Kig til det flere gange og vend pastaen rundt, så godt du kan, så ingen pastastykker stikker op. Supplér evt. med ekstra væde undervejs. (vand, fløde eller mælk)
- Fadet er færdigt, når kyllingen er gennemstegt og skindet er sprødt. Væden skal være opsuget fra fadet.
Noter
Pasta i ovn med kylling – nem og lækker aftensmad, hvor alt bliver færdigt i ét og samme fad
Der er ikke langt fra tanke til handling, når du serverer One Pot Pasta med kylling i dit køkken.
Retten tager 1 time at lave, alt inklusiv.
Retten kan lave sig selv, imens du slapper af i hængekøjen, snupper et par kapitler i din yndlingsbog eller læser højt for dine børn/børnebørn.
Skønt – med dasetid imens maden laver sig selv i køkkenet 🙂
Her i huset er retten blevet en stor succes. Mine store børn foretrækker nu faktisk at få serveret One Pot Chicken i stedet for den almindelige fredagsgrillkylling.
Pommes frites’ene er blevet ofret, til gengæld for pasta og grønt. Det er altså en god anbefaling, skulle jeg hilse at sige.
Hvis du ikke har prøvet retten endnu, vil du sikkert tænke: “Det kan man da ikke! Den pasta må da blive helt udkogt efter 1 time?”
Tro mig, hvis du er fan af gratineret pasta i flødesauce, vil du også elske denne ret.
Pastaen får smag fra grøntsager og kyllingefond og smager altså rigtigt lækkert, og nej, den bliver slet ikke udkogt.
Måske du nu har fundet en ny måde at servere grillkylling på? Du skulle da næsten lige prøve? 🙂
Rigtig god fornøjelse i dit køkken 🙂
Få flere gode one pot opskrifter med kylling eller one pan chicken her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Jeg beklager virkelig mange gange. Jeg har fejlmeldt det og håber virkelig snart den kan blive fjernet. Den er da højst uappetitlig og det er bestemt ikke en jeg selv har valgt.
Tak fordi du skrev – håber reklamen er væk, næste gang du besøger bloggen
Mange hilsner
Gitte