One-pot chicken – kylling med pasta, fløde og grønt i et fad

  • One pot chicken - kylling med pasta fløde og grønt i et fad
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

One pot chicken - kylling med pasta fløde og grønt i et fad

Er du også vild med retter, hvor du kan tilberede alt i ét fad? Nemme simreretter, hvor alle ingredienser tager smag efter hinanden? Hvor saft og kraft bevares i retten?

Kig med her, sådan en ret skal du nemlig høre om i dag. 🙂

“One pot chicken” betyder “alt-i-et-fad med kylling” og ja det er faktisk pasta, grøntsager og kylling der gratinerer sammen i flødesauce i ovnen.

Det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at retten tager et kvartér at forberede – herefter er det din ovn, der gør alt arbejdet. Det er den nemmeste ret og helt perfekt som hverdagsret. Selv opvasken er nem.:-)

Jeg har skrevet om den nemme One-Pot-ret før på bloggen og du finder flere opskrifter lige her:

One pot chicken - kylling med pasta fløde og grønt i et fadDu kan bruge en del grøntsager i retten, stop gerne alle dem i du har, de giver smag til retten og gør den sundere. Der er brugt fløde i retten, men brug gerne kaffefløde og spar lidt på kalorierne der.

Du får opskriften lige her. Den er vejledende. Brug gerne de grøntsager du har på lager:

One-pot chicken - kylling med pasta, fløde og grønt i et fad
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 store kyllingestykker - lår- og underlår. Mindre kyllingestykker kan også bruges underlår eller overlår - der skal være skind på.
  • 3 rødløg i både
  • 3 alm. løg i både
  • 4 peberfrugter skåret i tern eller strimler
  • 1 ds majs
  • 500 gram fuldkornspasta skruer eller penne
  • 5 dl hønsebouillon
  • dl fløde madlavnings- eller kaffefløde
  • dl mælk
  • Salt/hvidløgspeber
  • Kyllingekrydderi: Barbecue paprika eller salt og peber.

Sådan gør du

  • Hæld pasta i et stort ildfast fad.
  • Vask og snit alle grøntsagerne og bland dem sammen med pastaen
  • Hæld bouillon, fløde og mælk ved og rør godt rundt, så alt pastaen er gennemvædet.
  • Drys godt med salt og peber.
  • Krydr kyllingen godt på alle sider med salt og barbecue/paprika eller peber.
  • Læg kyllingen på toppen af fadet
  • Steg fadet 1 time v. 150 grader varmluft
  • Kig til det flere gange og vend pastaen rundt, så godt du kan, så ingen pastastykker stikker op.
  • Fadet er færdigt, når kyllingen er gennemstegt og skindet er sprødt. Væden skal være opsuget fra fadet.
  • Servér
  • Alt er færdigt i ét.

Der er ikke langt fra tanke til handling, når du serverer One Pot Chicken i dit køkken. Retten tager 1 time at lave, alt inklusiv. Retten kan lave sig selv, imens du slapper af i hængekøjen, snupper et par kapitler i din yndlingsbog eller læser højt for dine børn/børnebørn. Skønt – med dasetid i køkkenet 🙂

Her i huset er retten blevet en stor succes og mine store børn foretrækker nu faktisk at få serveret One Pot Chicken i stedet for den almindelige fredagsgrillkylling. Pommes frites’ene er blevet ofret, til gengæld for pasta og grønt og det er altså en god anbefaling, skulle jeg hilse at sige 🙂One pot chicken - kylling med pasta fløde og grønt i et fad

Hvis du ikke har prøvet retten endnu, vil du sikkert tænke: “Det kan man da ikke! Den pasta må da blive helt udkogt efter 1 time?”

Tro mig, hvis du er fan af gratineret pasta i flødesauce, vil du også elske denne ret. Pastaen får smag fra grøntsager og kyllingefond og smager altså rigtigt lækkert, og nej, slet ikke udkogt 🙂

Måske du nu har fundet en ny måde at servere grillkylling på? Du skulle da næsten lige prøve? 🙂 
One pot chicken - kylling med pasta fløde og grønt i et fad

Rigtig god fornøjelse i dit køkken 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer