Søde sprøde scones med havregryn og revet æble

  • Søde scones med æble og havregryn

Søde scones med æble og havregrynDe sidste æbler fra æbletræerne raslede ned under lørdagens blæsevejr. Nu er det slut med æblekager, æblemuffins, æblemarmelade. Mellem os sagt, er jeg også ved at være en SMULE træt af at skrælle æbler, men de skal nydes og udnyttes lige til det sidste, også selvom skurven plager.

…og hvad har jeg så fundet på at lave i dag, af søndagens æbler?Søde scones med æble og havregrynLynhurtige scones med havregryn og revet æble. 

Scones kan du lave på 10 minutter. Ja det passer! En pladefuld scones blev klar i dag på 20 minutter, alt inklusiv.

Vi spiste dem lune med iskoldt smør til frokost. De var lækre både med ost, spegepølse og honning. Revet æble i dejen gør scones’ene søde, men ikke for søde. En rigtig god let syrlig æblesmag. Prøv også at putte revet æble i almindelig bolledej. Æblerne giver smag, saft og fugtighed. Tykmælk i dejen gav også fugt. Smart!

Scones er nemme at lave, for de skal hverken æltes eller hæve. Der er brugt bagepulver som hævemiddel, bagværk af den særligt hurtige slags.Søde scones med æble og havregrynHer kommer opskriften på scones med havregryn og æble:

Søde sprøde scones med havregryn og revet æble
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Søde sprøde scones med havregryn og revet æble
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 16-20 stk.
Det skal du bruge:
  • 2 æg
  • 2 dl tykmælk/yoghurt naturel ell. lign.
  • 2-3 groftrevne æbler
  • 2 dl. havregryn
  • 5-6 dl. hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 50 gram smeltet smør.
  • En knivspids salt
  • 2 spsk. akacie honning
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Rør æg, tykmælk, honning og smør sammen.
  3. Bland mel med bagepulver og salt og rør det i æggeblandingen.
  4. Tilsæt havregryn og groft revet æble. Riv gerne æbleskrællen med, hvis den er ok.
  5. Tilsæt evt. lidt mere mel. Konsistensen skal være som havregrød
  6. Sæt dejklatter på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bage dine scones 15-20 minutter v. 150 grader varmluft.
  8. Servér med iskoldt smør og dit favoritpålæg.

Søde scones med æble og havregrynPå ingen tid er der et fad lune scones til din sultne familie eller til den lille lækkersult til eftermiddagskaffen/teen.
Spørger du mig, smager disse scones allerbedst med iskoldt smør på, men herrerne i huset hér foretrak slagterens gode hvidløgsspegepølse på.

Det skulle jeg da også prøve, og det smagte jo fantastisk lækkert. SÅ lækkert. Hvem skulle have troet det?

Æblescones åbner mange muligheder kan du nok fornemme og der er ikke langt fra tanke til handling, før du har et fad frisklavede scones.Søde scones med æble og havregrynDu kan lave mange sconesvarianter f.eks.  disse lækre chokoladescones  eller denne variant med ost og skinke .Kun fantasien sætter grænser. Æblevarianten er klart sundere end chokoladevarianten og du kan få brugt æbler fra dit bjerg i haven. Smart!

God fornøjelse med dine scones. Har du flere æbler tilbage i haven monstro? 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Mette Hansen 31. maj 2015 af 14:07- Svar

    Hips Haps og Tak. Den prøver jeg i dag 🙂
    Mette

    • Gitte Hansen 31. maj 2015 af 21:21- Svar

      Hej Mette
      Spændende! Håber scones’ene smagte dig/jer. Jeg husker dem som rigtigt gode og tak for påmindelsen – de skal da vist snart bages igen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar