Bagenørdens syltetøjskager – som dem Alfons Åberg kan li’.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_3295

Bagenørden har bagt syltetøjskager og uhm hvor de smager!

Et fad sprøde syltetøjskager med hjemmelavet hindbærsyltetøj, nemme kager, smagfulde kager. Mine børn udbrød straks: “Jamen mor, det er jo Alfons Åberg kager?”

Tænk, at mine store teenagere kan huske at Alfons Åberg er vild med syltetøjskager, farmorens hjemmelavede syltetøjskager! Så vild, at han kravler op på stole og køkkenbord for at nå op til kagedåsen allerøverst oppe. Det kan mine børn huske! De kager må være gode. Moren kan også sagtens huske Alfons-historien. Ganske tydeligt. De kager må da være værd at bage og værd at smage!

DSC_3292

Her kommer opskriften på syltetøjskager helt som dem Alfons Åberg kan li’ (ca. 50 stk):

175 gram blødt smør

60 gram farin

50 gram sukker

1 æg

1 tsk. vanillesukker

225 gram mel

½ tsk. bagepulver

½-1 dl. hindbærsyltetøj (jordbær/blåbær/solbær kan vel også bruges?)

Sådan laver du Alfons syltetøjskager: 

Bland sukker, vanilje, farin og blødt smør.

DSC_3238 DSC_3239 Tilsæt æg. Bland mel og bagepulver og tilsæt. Rør godt. Dejen kan røres med ske, men brug gerne røremaskine.  DSC_3247 Tril små kugler og sæt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk et lille hul i kagerne. Det er her syltetøjet skal være. Lav god afstand imellem kagerne, da de vil flyde lidt ud DSC_3249 DSC_3250 DSC_3257 Læg lidt syltetøj på kagerne med to teskeer.DSC_3258 DSC_3259Bag kagerne 8-10 minutter v. 175 grader varmluft. De skal blive sprøde og gyldne som vist her.

Nam, nam så er der lækre småkager. Nemme lækre småkager.DSC_3289Så er der syltetøjskager. Alfons kager. Jeg forstår godt ham Alfons. Jeg ville også være kravlet højt op på køkkenbordet for at få fat i småkagedåsen 😉

DSC_3293Har du også en Alfons-småkagefan gemt i maven?


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

8
Skriv en kommentar

5 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Helle Wendeborn

Har lavet dem med Nutella i ?

Jette Toft Møller

Hej Gitte, tak for dejlige blog-indlæg til påskefrokosten?
Vores var i går, og til det vil jeg lige nævne, at mht Alfons Åberg-kagerne, så fik jeg den ide, efter du skrev, at de lige kunne bages igen, når de blev bløde, at jeg lagde dem nybagte og afkølede i fryseren, og frøs dem i løse, de kunne jo altid bages op, hvis det ikke virkede?
De blev så taget op af fryseren mens jeg bryggede kaffen, og de var sprøde som de skulle være, så det var bare perfekt.?
Mange påskehilsener fra Jette

Jette Toft Møller

Hej Gitte, jeg har haft stor glæde af andre af dine opskrifter.?. De sidder bare i skabet, nu vil jeg så lige spørge mht til syltetøjskagerne, hvor længe er holdbarheden? Jeg vil gerne bage dem til påske.? og kan jeg opbevare dem i kagedåse, som andre småkager?
Her i huset er hindbærsnitter et hit, og jeg tænker, det er en mini udgave af hindbærsnitterne, så jeg ved de vil vække glæde.?
Venlig hilsen Jette

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer