Butterdejsstang med makronfyld. Her får du opskriften på lækre sprøde kage snitter med marcipan og marmelade. Kagesnitterne minder meget om bagerens makronsnitter. Uhm de er gode!
Det er de utroligste ting man kan trylle med en rulle butterdej. De nemme ruller færdig butterdej, du kan købe i supermarkedet, fersk eller på frost
Her har jeg lavet de sprødeste makronsnitter med marcipanfyld og syltetøj.
På næsten kun en halv time kan du have et fad kager klar. De er så nemme og hurtige at lave at du tror det er lyv.
Er du også vild med bagerens makronsnitter? Så vil du elske disse kagesnitter med makronfyld, udskåret som snitter af en butterdejsstang.
Normalt skal der jo hindbærsyltetøj i makronsnitter, men jeg brugte solbærsyltetøj. Det smagte også bare super godt. Bare brug den syltetøj du har.
Denne portion rækker til 2 butterdejsstænger, så du kan jo bare variere fyldet, med 2 slags syltetøj. Man kan også bruge frisk frugt f.eks. rabarber som i disse butterdejssnitter med rabarber?
Butterdejsstang med fyld udskåret som lækre kage snitter. Dem må du prøve.
Nederst i dette indlæg får du flere gode nemme opskrifter med butterdej.
Dagens opskrift på de lækre kage snitter er rigtig nem og du får den lige her
Butterdejsstang med makronfyld – lækre kage snitter

Ingredienser
- 1 rulle butterdej til 2 butterdejsstænger
- 5 spsk syltetøj 2-3 spsk pr. "stang". Hindbærsyltetøj eller anden syltetøj/kompot. Jeg brugte solbærsyltetøj
Makronmasse til 2 butterdejsstænger:
- 150 gram marcipan revet
- 150 gram sukker kan erstattes med 100 gram flormelis ca.
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æggehvider æggeblommerne kan du bruge til pensling, blandet med lidt mælk
- evt. mandelflager - til drys
Sådan gør du
- Rul butterdejen ud og del den i 2, på den lange led. Skær fine riller 1 cm. fra kanten, uden at skære helt igennem. Rillen gør, at der kommer en kant, der holder på fyldet. Prik bunden med en gaffel og pensl kant og evt. bund med æg.
- Forbag nu bundene ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til de er let gyldne. Tjek billede
Makronmasse:
- Riv marcipanen og bland den med æggehvide, sukker og vaniljesukker. Rør godt, til ingredienserne er godt blandet sammen
- Fordel syltetøjet på bundene. Du kan bruge to forskellige slags syltetøj, hvis du vil lave 2 forskellige slags makronsnitter
- Fordel makronmassen på toppen. Sørg for at der er nok til begge butterdejsstænger. Bred massen ud så godt du kan med en kniv. Marcipanmassen smelter og fordeler sig mere under bagningen
- Bag butterdejsstængerne ca. 20-25 min. v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). De er bedst, og bliver sprødest, hvis de får lidt farve og er godt bagte. Stængerne kan skæres ud til makronsnitter, når de er afkølet
Noter
Marcipan kan erstattes med knuste makroner
Bedst på bagedagen, men også gode dagen efter.Kagesnitter med makronfyld – så nemme og hurtige at lave med en rulle færdig butterdej
12-14 hjemmelavede makronsnitter på næsten kun ½ time og med kun 6 ingredienser. Det lyder jo næsten som magi!
Du kan tro de var gode! Sådan en butterdejsstang med makronfyld vil være et hit til kaffen, hvis du får uventede kaffegæster.
Det er MEGET hurtigere at lave sådan en portion kager, end at køre til bageren og de sprøde kage snitter er SÅ gode! Kagerne er gode både nybagte men også dagen efter.
Jeg gik på rundtur hos naboerne i sommerhuset og så nød vi også kage selv, med vores kaffegæst. Kæmpe succes og så var kagerne virkelig nemme og hurtige at lave.
Dem må du prøve. Jeg glæder mig til at eksperimentere mere med opskriften. Måske ved at bruge friske bær/frisk frugt i stedet for syltetøj?
Lækre kager, hvis du lige skulle have en rest marcipan i overskud. 🙂
Kan man erstatte marcipan med makroner?
Ja det kan du sagtens. Det har jeg prøvet i disse makronsnitter med makroner og jordbær. Prøv også at eksperimentere med frisk frugt på butterdejsstængerne.
Jeg penslede også bundene med æg og ikke kun kanten. Det gør bunden ekstra sprød. Hvis du ikke pensler med æg, så puffer bunden mere op under bagningen. Tryk i så fald bare bunden lidt ned, før du putter fyldet på.
Tit pensler jeg ikke bunden, men det gjorde jeg lige denne gang. Du bestemmer. Kagen er god både med og uden pensling.
Prøv også denne butterdejsstang med jordbær, denne med rabarber eller denne butterdejsstang med æbler og kringle – en skøn butterdejskringle.
Få flere opskrifter med butterdej klikke her eller se med nedenfor:
Prøv også disse kager med butterdej:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
