•  
 •  
 •  
 •  
 •  

DSC_3397Hvor er det SLEMT at sidde her og skrive aftenindlæg om småkager, når man er på en selvbestaltet “stop-med-at-spise-lækkerier-kur”. AAARGH. Så er det da GODT at jeg har køleskabet fyldt med nyskrællede gulerødder. Når der er krise nupper jeg sådan en. Sikke en fest jeg har!  Gulerodsfest 😉

Nå men du skal høre om weekendens bageprojekt. De lækreste småkager med abrikoskompot og også nogle af de særligt syndige med Nutella. NEJ JEG KAN IKKE HOLDE UD AT SKRIVE OM NUTELLA NU!!

Suk…

Småkagerne blev gode og de blev straks puttet i en kollegasmåkagedåse. Kontoret på min nye arbejdsplads er vist godt på vej til at blive døbt “kagekontoret”. Hvorfor mon? 😉

2014-03-02 20.09.09Kagerne er lynende hurtige at lave, og du kan putte lige nøjagtig det fyld på som du synes allerbedst om. Her kan du f.eks. læse om syltetøjskager i Alfons Åberg-variant med hjemmelavet hindbærsyltetøj. Øj de blev gode. Supergode!

syltetøjskager syltetøj nemme småkager hurtige småkager hindbærsyltetøj Alfonskager Alfons Åberg småkager Alfons Åberg kager Bagenørdens syltetøjskager  som dem Alfons Åberg kan li. Hvad med blåbærsyltetøj på toppen? Hvad med en mandler? Hvad med….tja har du gode ideer? Hvad med en lille klat syndig Nutella måske?

DSC_3391

Her kommer basisopskriften på lækre småkager, her med topping af abrikoskompot og Nutella:

Du skal bruge (50 stk): 

175 gram blødt smør

60 gram farin

50 gram sukker

1 æg

1 tsk. vanillesukker

225 gram mel

½ tsk. bagepulver

Fyld: ½-1 dl. abrikoskompot (eller andet syltetøj), et par spsk. Nutella

DSC_3385

Sådan gør du: 

Rør sukker, farin, vanillesukker med smør. Rør ægget i. Bland bagepulver med mel og tilsæt. Rør godt. Voila. Det var faktisk det. Dejen kan røres med ske, hvis smørret er blødt nok, men brug gerne en røremaskine.

DSC_3379 Tril små kugler og tryk en hul ned midt i. DSC_3381 Jeg lavede for nogle uger siden den lækreste sukkerfrie abrikoskompot, efter min kollega Agnes’ anvisninger. Du kan læse om abrikoskompotten her. Jeg havde ikke helt fået brugt kompotten, den var faktisk basis for småkagerne. Friskbagte småkager? Stop kompotspild 🙂DSC_3383 Læg en teskefuld kompot på toppen af hver småkage. Der bliver to plader småkager med 25 på hver. Jeg lavede én plade med abrokos og én plade med Nutella.DSC_3384Uhm hvordan vil det mon smage, med lidt Nutella på toppen? Nutella skaber jo kun glæde hvorend den kommer hen? Det kan da kun gå godt?DSC_3387 DSC_3389Sæt nu kagerne i ovnen i 8-10 minutter på 175 grader varmluft.

Kagerne skal være gyldne og sprøde. De er da blevet meget fine? Fordelen ved at bruge den faste kompot er, at den ikke løber ud som syltetøj ellers gør.
DSC_3396

Jeg kunne nu ellers godt lave med at syltetøjet løber lidt ud på Alfons Åberg syltetøjskagerne. 😉

syltetøjskager syltetøj nemme småkager hurtige småkager hindbærsyltetøj Alfonskager Alfons Åberg småkager Alfons Åberg kager Bagenørdens syltetøjskager  som dem Alfons Åberg kan li.

Nutellakagerne blev også gode, men Nutellagen blev lidt tør efter bagningen. Måske det næsten ville være bedre at putte lidt Nutella på efter bagningen og lige inden kagerne spises? Øj manner, det ville have været lækkert. Det kunne sagtens gå med Nutella på toppen, fine sprøde lækre søde chokolade Nutellasmåkager. Det gik rigtigt godt endda. AARGH!

EJ JEG KAN IKKE HOLDE UD AT SKRIVE OM (HALLUCINERE/FANTASERE) OM NUTELLAKAGER LIGE NU!!DSC_3402

Godt du hænger på til a ftølge mine vægt-genvordighederr.. Jeg gør. Jeg vil gerne smide 5 kilo. Jeg vil gerne smide 5 kilo. Jeg vil gerne smide 5 kilo.

Ok. Jeg snupper den gulerod…. 😉


 •  
 •  
 •  
 •  
 •