•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bananmuffins med Yankie Bar - nemme, svampede og lækre3 brune bananer i frugtskålen og en Yankie bar fundet i bunden af køkkenskuffen?

Hov pludselig var der lækre bananmuffins med Yankie bar i ovnen.

Det er såmænd ikke så meget der kræves for at få sat mig i bagesvingninger. 😉

Hvis du følger bloggen trofast, vil du vide, at det ofte er de særligt nemme kager der er min favorit. Kager der kan bikses sammen på ingen tid og som består af ingredienser, ,som vi alle har på lager. Hvis der kan komme et “stop madspild-element” indover, så er jeg bare ekstra fan.

Fedt at bruge det man lige har på lager og SÅ skønt med kager, der kan “spontan-bages” med de forhåndenværende ingredienser og være klar på under ½ time. Nogle ville sige, at det måske kaloriemæssigt var bedre at spise bananerne som de er, i stedet for at bage kager af dem? Nogle ville også sige, at man måske burde stoppe med at købe 10 bananer af gangen, men nøjes med kun at købe man kan få brugt?Nå men det er jo en helt anden snak.

I dag bager vi altså kager af de brune bananer og det blev SKØNNE kager, kan jeg godt betro dig, så du kan godt glæde dig 🙂

De lækre bananmuffins, du skal høre om i dag, kan røres sammen på 10 minutter og kagerne kan bages på 15-20 minutter.

Oplagte kager du lige at bikse sammen, imens du alligevel er i køkkenet og måske har ovnen igang i forvejen? Måske du får uventede kaffegæster eller måske dine børn klokken-alt-for-sent fortæller at de skal have kage med i skole i morgen?Bananmuffins med Yankie Bar - nemme, svampede og lækreDisse bananmuffins vil være rigtigt gode bud.

Kagerne smager skønt og så er kagerne, p.g.a. de mange bananer, rimeligt fedtfattige også. Jep og de er klar på ½ time. Hiv gerne dine børn – eller børnebørn – med i køkkenet, når du skal bage disse kager.

Nemme kager at bage, også for børn  🙂

Opskriften får du lige her:

Bananmuffins med Yankie bar – nem opskrift

Bananmuffins med Yankie bar - nemme, svampede og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: bananmuffins, Yankiebar
Portioner: 16 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 bananer
  • 150 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 gram smeltet smør kan erstattes med olie, creme fraiche eller tykmælk
  • 1 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1-2 Yankie Bars skåret i grove tern anden chokolade kan bruges men chokolade kan også udelades

Sådan gør du

  • Smelt smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen
  • Mos bananerne og rør sukker og vaniljesukker heri. Dejen kan fint røres blot med en gaffel.
  • Tilsæt smeltet smør.
  • Rør ægget i.
  • Bland bagepulver i hvedemelet og rør det i.
  • Hak Yankie Bar'en groft og rør chokoladestykkerne i dejen
  • Fyld muffinsene i muffinsforme af papir eller silicone. Fyld formene max. ⅔.
  • Der bliver ca. 16 muffins af denne portion (afhængig af størrelse selvfølgelig)
  • Bag muffinsene 10-15 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Muffinsene er færdige, når de er gyldne og sprøde

Noter

Bananmuffins'ene kan også bages som en hel kage. 
Muffins'ene er fryseegnede.
Al chokolade kan bruges
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Et fad lækre bananmuffins med Yankie bar er klar på under ½ time

Bananmuffins med Yankie Bar - nemme, svampede og lækreDet er ikke lyv. Dejen tager kun 10 minutter at røre sammen og muffins’ene et kvartér at bage. Så bliver det vist ikke nemmere?

Bananerne gør, at muffins’ene bliver svampede og lækre, også selvom der kun er 50 gram smør i dejen. Ikke meget til 16 muffins?

Tilsæt evt. lidt groft mel og måske lidt nødder/mandler? Så vil bananmuffins’ene faktisk kunne fungere som et rimeligt sundt mellemmåltid.

De 50 gram smør kan også erstattes af ½ dl olie eller 1 dl tykmælk, hvis du ønsker en endnu sundere og mere fedtfattig version. Bananmuffins med Yankie Bar - nemme, svampede og lækre

Sådan laver du bananmuffins med Yankie bar – se billederne her:

Hvordan kan en Yankie bar få lov til at overleve i et køkkenskab og er det egentlig bedre at bruge en Yankie bar fremfor “rigtigt” chokolade?

Tjo – Yankie bar’en lå fint skjult under noget andet og var ikke blevet “opdaget”. Jeg synes faktisk også det er sjovere at putte chokoladebars i kager, end at spise dem som de er. En helt chokoladebar er en overdrevet sød oplevelse synes jeg? Jeg er klart en større fan, når de bruges i kage 🙂Yankie bars i kager giver en mere “mild” og karamelagtig smag. Mørk chokolade vil gøre bananmuffins’ene mere “bitre” – hvilket de fleste voksne godt kan lide. Børn foretrækker dog ofte den lyse chokolade-version, så jeg tror at bananmuffins’ene med Yankie-bar, især hos de små, vil vække jubel. Bananmuffins med Yankie Bar - nemme, svampede og lækreHar du ikke Yankie bar på lager, så skulle du næsten med 1 tsk. Nutella (eller anden nøddecreme) pr. muffin. Du kan også knuse nogle skiver pålægschokolade i – hvis du er i panisk chokolademangel? Du kan også helt udelade chokoladen og nøjes med en ren banan-muffin-variant?

1-2- vupti er der et fad bananmuffins klar til dig. Haps! Skønne kager 🙂

Kagerne er klar med ganske få anstrengelser og anbefalingen er nu hermed givet videre til dig 🙂

Rigtig god kagebagefornøjelse til digBananmuffins med Yankie Bar - nemme, svampede og lækre


  •  
  •  
  •  
  •  
  •