Kardemommemuffins med banan. Fedtfattige og nemme

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_6173

Hvad skal man dog stille op??? Det er sommerferie men det er efteråsferieagtigt udenfor. I dag udeblev håndværkerne. Terrasseprojektet stod stille. Regnen silede ned. Jeg var det meste af dagen om at tage mig sammen til at hakke maling af soklen, ikke den sjoveste opgave i øsregnvejr.

LIGE TIL EN SOMMERDEPRESSION!

What to do?? Jeg tændte stearinlys, puttede brænde i brændeovnen, tog uldtrøjen på og …..puttede kager i ovnen med julekrydderi! Ak jamen sikke en jammer og klage…

DSC_6172

Hurtige muffins med kardemomme og banan og de smagte himmelsk! Kardemomme er GULD i bagværk og selvom det duftede lidt juleagtigt så fik de lækre muffins lige humøret til at stige et par grader.

…og det allerbedste er at de tager 10 minutter at røre sammen OG er fedtfattige OG stopmadspilds-kandidater, da man kan få brugt en slat yoghurt og 3 brune bananer.

DSC_6181

Her kommer opskriften på kardemommemuffins med bananer (16 stk):

2 æg

3 dl. sukker

3 mosede bananer.

2 dl. yoghurt/tykmælk/kærnemælk

5 dl. mel

2 tsk. bagepulver

2 tsk. kardemomme

2 tsk vanille

2 spsk sirup (kan udelades)

½ dl flydende fedtstof (kan udelades)

Evt: hakket chokolade eller en chokoladefirkant på toppen

DSC_6156Sådan gør du:

Pisk æg og sukker og vanille. Tilsæt surmælksprodukt. Jeg havde en slat jordbæryoghurt der skulle bruges. 2 dage overskredet, men pyt, det kan fint bruges i bagværk alligevel.

Tilsæt mosede bananer. Bland mel/kardemomme/bagepulver og tilsæt. Tilsæt evt. ½ dl. flydende kærgården (eller smeltet smør) Det var faktisk det. Nemme nemme muffins. 
DSC_6147
DSC_6149 DSC_6150 DSC_6152Fyld dejen i muffinsforme af silicone allerhelst. Bruger du papirforme, så spray dem med sprayfedt først, ellers kan kagerne hænge i. 
DSC_6155 DSC_6153

Det var jo nemme kager. Så nemme at jeg ikke orkede at hakke chokoladen. Jeg stoppede bare en firkant ned oveni kagerne. Det fungerede faktisk fint. Lækkert med en chokoladekerne at arbejde sig ind imod. Dekorativt ser det også ud synes jeg.

DSC_6158 Kagerne bages ved 150 grader varmluft i 20-25 minutter. Kig til dem. Når de er sprøde og gyldne på toppen er de færdige.

DSC_6176

Du vil nok blive lidt skuffet. I ovnen er kagerne flotte og ranke men de falder ret hurtigt sammen når de kommer ud af ovnen. Jeg nåede ikke at tage et billede imens de var allerflottest, men pyt. Her får I kagerne som de er. og lækre, DET blev de!

DSC_6174

DSC_6169Så er der serveret! Familiemedlemmerne blev hidkaldt af den liflige duft der spredte sig i huset. Det er altid spændende om mine teenagere tør kaste sig ud i mine kageeksperimenter, især hvis jeg eksperimenterer i den fedtfattige kategori.

Meget ondt har de sagt i tidens løb “Disse kager minder mest om hoppebolde, må jeg se om de kan oppe?” “Man kan næsten ikke sluge dem” og så videre.

Jeg går ikke og venter på komplimenter, men i dag kom de uopfordret…”DE ER GODE!” udbrød min datter. Hun vil gerne kommentere og vurdere, som den bagegalning hun også er. Min søn siger ikke så meget. Han spiser bare kage og MEGET kage hvis kagerne er gode nok. Han kom jævnligt forbi kagefadet og snuppede kager i løbet af aftenen. Når en kage kan stoppes ind næsten i en mundfuld af et barn, så ved jeg at det er en kagesucces!! 😉

Kagerne er godkendt og kan anbefales. Ryger ind i kategorien “Familiens favoritter”. Vi har TIT brune bananer i køleskabet og en sjat yoghurt så tja, hvorfor ikke??

P.S.: Kagerne fik humøret til at stige et par grader og vejrprofeterne lover at sommeren vender tilbage nu!

Skønt! Jeg venter med længsel! 🙂

DSC_6182


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer