Lynhurtige fedtfattige yoghurtmuffins med banan og chokolade

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

….har du en rest frugtyoghurt i køleskabet? Har du 1 banan? Har du lidt chokolade? En sjat juice? Er du klar over at du så kan lave de lækreste saftigste muffins på ingen tid?

Ahm. Der var jo lige en ½ liter jordbæryoghurt i køleskabet der ikke blev spist. Det er en GÅDE for min mand, hvordan en trekvartliter yoghurt kan motivere mig til at bage. Hvis det stod til ham var valget let.

Yoghurten måtte ryge ud. “Hvem gider også spise alle de kager”? Siger han. Lyseslukkeren. Han gør ihvertfald ikke. Men det gør JEG! og mine børn heldigvis. Min mand foretrækker KØBEKAGE den slambert der er gift med en bagenørd! Hrmpf!

NÅ men det skal ikke afholde bagenørden fra at bage yoghurtmuffins når der er en yoghurtrest!

Opskriften er simpel. På ingen tid kan du røre dej til de lækreste muffins. Disse blev lavet efter princippet : Hvad køleskabet byder på.

Jeg havde ½ liter yoghurt, har du en hel liter må du selv gange portionsstørrelsen op. Jeg lavede denne dej lidt “på slump”. Konsistensen skal være som en lidt tyk sandkagedej. Juster konsistensen med juice. Juice er godt i kage! 🙂

Opskrift på simple frugtyoghurtmuffins :

5 dl frugtyoghurt (her cheasy jordbæryoghurt)

250 gram mel

50 gram sukker

2 tsk natron

2 tsk bagepulver

2 tsk vanillesukker

1 banan

50 gram chokolade

2-3 spsk olie ell. smeltet smør. Kan undværes).

De tørre ingredienser blandes og røres i yoghurten. Olie tilsættes. Til sidst banan og chokolade.

Vupti.

Så er der dej til frugtmuffins:

Gør dig selv den tjeneste, at spray eller pensl muffinformene med flydende fedtstof inden du putter dejen i. Ellers vil dejen klæbe hertil. Der må da snart være nogen der opfinder muffinsforme som dejen ikke klæber fast i? Eller også er det kun fordi jeg laver ultrafedtfattige muffins?

Dine muffins bager du 15-20 minutter ved 175 grader. Drys lidt sukker på toppen inden de kommer i ovnen, så får de en sprød karamelliseret overflade.

Bløde, sprøde muffins. Lidt svære at hive af formen, men det kan man ikke se her. Brug evt. siliconemuffins. Grr hvorfor tænkte jeg ikke på det??

Så let var det at lave saftige sunde fedtfattige frugtmuffins. Under en halv time fra tanke til færdig kage på en halv time. Hurtigere end at køre til bageren. Og man får MEGA god samvittighed af at få brugt den yoghurtrest i køleskabet! Tænker da godt nok lidt på, at det ville have været en bedre slankekur at smide den yoghurt ud, men næh nej! Lyseslukker er JEG ikke! 🙂

Så er der muffins! 🙂

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

14
Skriv en kommentar

8 Kommentar tråde
6 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
6 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Gitte A

Jeg har lige bagt din tilrettede opskrift, og de blev gode. Vil dog bruge lige lidt mere mel næste gang, men jeg vil spise disse med velbehag.
Det skal siges, at jeg altid bruger Hvid Hvede til over halvdelen af melet, hvilket kan gøre en forskel.
Mine muffins er hævet fint op. Bagte dem ved 150 gr. varmluft i ca 15 min. Måske lidt mere.
Kan iøvrigt godt anbefale silikone-forme til dem.

Vibeke

Jeg syntes godt nok ikke de blev gode
Skulle bages længere og længere tid
Og stadig virker de ubagte
Jeg kan ikke lade være med at tænke om der er en fejl i opskriften
3/4 L youghurt til 250 gr mel
Det må man jo sige er meget
Så skulle der ha stået 3/4 dl?
Mvh Vibeke

Belgin

Hejsa. Hvor mange muffins rækker opskriften til? Da jeg er kalorietæller, kan jeg lige regne på det, inden jeg laver dem 😉

Camilla

Hej. Vd du hvor mange kalorier dine muffins indeholder ?

Angelina

Smagen var jo god nok, men ikke lige som jeg havde troe i konsistenst.Det var jo for at undgå alle de æg der, men måske bare 1 kan bruges. Jeg må forsøge mig frem igen .

Angelina Lotus

Angelina

Jeg gjore som du skrev. De hævede op og så klaskede de sammen og var fuldstændig dej agtige Mosede) inden i. Ikke som alm. muffins. med æg. Alm. muffins hæver jo op og bliver der oppe, dine er jo flade kan man sige på bileldet.Men det burde være muligt at lave muffins uden alle de kalorier ikke.Elsker Banan ,chokolade muffins. ; – )

Hilsen Angelina Lotus

Angelina

Hej

jeg har prøvet din opskrift. Det gik ikke godt for mig.De ville ikke bages inden i. Jeg gav dem længere og længere tid , men så skruede jeg ned til 150. Men nej, stadig næsten ubagt inden i. Smagte da godt. jeg tillod mig at bruge Cutlure sammen med lidt soyamælk så der blev det antal ml. du snakkede om. Er det grunden til at de ikke vil bages inden i ?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer