•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Blondie cookies med tranebær, hasselnødder og hvid chokolade

Hov hvad skete der lige der? Det var torsdag, og jeg var træt helt ind til knoglerne, men hov! Pludselig var der alligevel hvide blondie cookies på vej?

Sådan er det tit med mig. Træt, kvadret men finder alligevel energi til at bage. FÅR jo faktisk energi ved at bage og det lækre tilsendte Konnerup Chokolade lokkede i køkkenskabet: “Prøv mig! Bag lækre kager med mig!”…;-)

Er det til at modstå dette syn? Nej vel?

Opskriften er en videreudvikling af opskriften fra forleden med de lækre nemme chokoladecookies med konnerup chokolade og hasselnødder.

Dagens variant var med tranebær, hvid chokolade og hasselnødder og jeg SIGER jer at de blev gode! Ja disse “blondie cookies” blev faktisk endnu lækrere end “brownie” varianten, hvis du spørger mig.DSC_7581 

Blondie cookies med tranebær, hasselnødder og hvid chokolade
Skønne cookies med tranebær, hasselnødder og hvid chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Blondie cookies med tranebær, hasselnødder og hvid chokolade
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: blondie cookies, chokoladesmåkager, cookies, hvid chokolade
Portioner: 50 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram smeltet smør
  • 200 gram sukker
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 1 æg
  • 200 gram mel
  • ½ tsk natron
  • 100 gram hvid chokolade jeg brugte chokoladeknapper, men alm. grofthakket hvidt chokolade kan sagtens bruges
  • 100 gram grofthakkede hasselnøddekerner
  • 100 gram tørrede tranebær

Sådan gør du

  • Pisk smeltet smør med sukker og vanillesukker.
  • Pisk ægget med, efter lidt tid. Bland mel og natron og tilsæt. Rør med ske. Dejen bliver hård og fast at røre.
  • Tranebær og hvid chokolade tilsættes. Hasselnødderne hakkes groft og fyldet tilsættes dejen. Rør, så fyldet fordeles godt i dejen.
  • Dejen sættes på en bageplade med to teskeer, med god afstand imellem.
  • Kagerne bages ved 150 grader varmluft i ca. 10 minutter. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
    Blondie cookies med tranebær, hasselnødder og hvid chokolade
  • Kagerne flyttes straks over på en bagerist for at afkøle. De bliver sprøde, når de er helt kolde.
    Blondie cookies med tranebær, hasselnødder og hvid chokolade

Blondie cookies med tranebær, hasselnødder og hvid chokolade

Det kan da næsten kun blive gode kager, med så lækre ingredienser?

DSC_7556

Tranebær..
DSC_7542og lækre hvide chokoladeknapper. Haps. Det er svært at lade være med at prøvesmage 🙂

DSC_7544

Har du ikke lige hasselnødder, tranebær eller hvid chokolade på lager, så kan andre nødder og mørk chokolade eller Daim også bruges.
DSC_7555Der bliver herligt mange kager ud af denne portion. 2 bageplader fyldt med lækre hvide cookies 🙂
DSC_7575Kagerne bliver sprøde og sukkersøde.

Manden i huset synes klart bedst om den mørke variant, mens husets hvide chokolade-elskere foretrækker denne lyse variant.

Kagerne er meget søde, helt sådan som jeg foretrækker den. Spørger du mig, er disse min absolutte cookie-favorit.

DSC_7580 Hvor er det en nem opskrift! Elsker kager der hverken skal rulles eller trilles og som ovenikøbet består af få enkle ingredienser og kan laves på under en halv time. Kun fantasien sætter grænser med fyld.:-)


  •  
  •  
  •  
  •  
  •