Cookies med hvid chokolade og tranebær. <3 Uhm i dag får du opskriften på nogle lækre sprøde småkager, der er nemme at lave. Hov hvad skete der lige der? Det var torsdag, og jeg var træt helt ind til knoglerne, men hov! Pludselig var der alligevel hvide blondie cookies på vej?
Sådan er det tit med mig.
Træt, kvadret men finder alligevel energi til at bage.
FÅR jo faktisk energi ved at bage og der var lækker hvid chokolade der lokkede i køkkenskabet: “Prøv mig! Bag lækre kager med mig!”…;-)
Er det til at modstå dette syn? Nej vel?
Opskriften er en videreudvikling af denne lækre nemme opskrift på chokoladecookies med chokolade og hasselnødder.
Dagens variant var med tranebær, hvid chokolade og hasselnødder.
Jeg SIGER dig at de blev gode! Ja disse “blondie cookies” blev faktisk endnu lækrere end “brownie” varianten, hvis du spørger mig.
Kagerne er helt klart med i min småkage top 10
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Cookies med hvid chokolade og tranebær – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 125 gram smeltet smør
- 200 gram sukker
- 2 tsk. vanillesukker
- 1 æg
- 200 gram mel
- ½ tsk natron
- 100 gram hvid chokolade jeg brugte chokoladeknapper, men alm. grofthakket hvidt chokolade kan sagtens bruges. Mørk chokolade kan også bruges.
- 100 gram grofthakkede hasselnøddekerner mandler kan også bruges
- 100 gram tørrede tranebær kan udelades eller erstattes af anden tørret frugt
Sådan gør du
- Pisk smeltet smør med sukker og vanillesukker.
- Pisk ægget med, efter lidt tid. Bland mel og natron og tilsæt. Rør med ske. Dejen bliver hård og fast at røre.
- Tranebær og hvid chokolade tilsættes. Hasselnødderne hakkes groft og fyldet tilsættes dejen. Rør, så fyldet fordeles godt i dejen.
- Dejen sættes på en bageplade med to teskeer, med god afstand imellem.
- Kagerne bages ved 150 grader varmluft i ca. 10 minutter. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
- Kagerne flyttes straks over på en bagerist for at afkøle. De bliver sprøde, når de er helt kolde.
Noter
Sprøde lækre blondie kager med tranebær, hvid chokolade og hasselnødder
Det kan da næsten kun blive gode kager, med så lækre ingredienser?
Tranebær..
og lækre hvide chokoladeknapper. Haps. Det er svært at lade være med at prøvesmage 🙂
Har du ikke lige hasselnødder, tranebær eller hvid chokolade på lager, så kan andre nødder og mørk chokolade eller Daim også bruges.
Der bliver herligt mange kager ud af denne portion. 2 bageplader fyldt med lækre hvide cookies 🙂 Kagerne bliver sprøde, søde og lækre.
Manden i huset synes klart bedst om den mørke variant, mens husets hvide chokolade-elskere foretrækker denne lyse variant.
Kagerne er meget søde, helt sådan som jeg foretrækker dem. Spørger du mig, er disse min absolutte cookie-favorit.
Elsker kager der hverken skal rulles eller trilles og som ovenikøbet består af få enkle ingredienser og kan laves på under en halv time.
Kun fantasien sætter grænser med fyld.:-)
Rigtig god fornøjelse med kagerne til dig.
Har lige lavet en portion, og det ser lovende ud, men jeg synes godt nok at 50 stk er mange. Jeg får “kun” 15 stk.
Desuden brugte jeg bagepulver i stedet for natron, da sidstnævnte skal aktiveres af syre.
Glæder mig til at smage!
THE BEST BLONDIE-COOKIES EVER!
De bedste bagehilsner
Maja