Cookies med hvid chokolade og tranebær. <3 Uhm i dag får du opskriften på nogle lækre sprøde småkager, der er nemme at lave. Cookies med hvid chokolade og tranebærHov hvad skete der lige der? Det var torsdag, og jeg var træt helt ind til knoglerne, men hov! Pludselig var der alligevel hvide blondie cookies på vej?

Sådan er det tit med mig.

Træt, kvadret men finder alligevel energi til at bage.

FÅR jo faktisk energi ved at bage og der var lækker hvid chokolade der lokkede i køkkenskabet: “Prøv mig! Bag lækre kager med mig!”…;-)

Er det til at modstå dette syn? Nej vel?Cookies med hvid chokolade og tranebær

Opskriften er en videreudvikling af denne lækre nemme opskrift på chokoladecookies med chokolade og hasselnødder.

Dagens variant var med tranebær, hvid chokolade og hasselnødder.

Jeg SIGER dig at de blev gode! Ja disse “blondie cookies” blev faktisk endnu lækrere end “brownie” varianten, hvis du spørger mig.

Kagerne er helt klart med i min småkage top 10Cookies med hvid chokolade og tranebær

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Cookies med hvid chokolade og tranebær – få en god nem opskrift hér

Cookies med hvid chokolade og tranebær
Cookies med tranebær, hasselnødder og hvid chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Blondie cookies med tranebær, hasselnødder og hvid chokolade
Portioner: 50 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram smeltet smør
  • 200 gram sukker
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 1 æg
  • 200 gram mel
  • ½ tsk natron
  • 100 gram hvid chokolade jeg brugte chokoladeknapper, men alm. grofthakket hvidt chokolade kan sagtens bruges. Mørk chokolade kan også bruges.
  • 100 gram grofthakkede hasselnøddekerner mandler kan også bruges
  • 100 gram tørrede tranebær kan udelades eller erstattes af anden tørret frugt

Sådan gør du

  • Pisk smeltet smør med sukker og vanillesukker.
  • Pisk ægget med, efter lidt tid. Bland mel og natron og tilsæt. Rør med ske. Dejen bliver hård og fast at røre.
  • Tranebær og hvid chokolade tilsættes. Hasselnødderne hakkes groft og fyldet tilsættes dejen. Rør, så fyldet fordeles godt i dejen.
  • Dejen sættes på en bageplade med to teskeer, med god afstand imellem.
  • Kagerne bages ved 150 grader varmluft i ca. 10 minutter. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
    Blondie cookies med tranebær, hasselnødder og hvid chokolade
  • Kagerne flyttes straks over på en bagerist for at afkøle. De bliver sprøde, når de er helt kolde.
    Blondie cookies med tranebær, hasselnødder og hvid chokolade

Noter

Kagerne kan holde sig i kagedåse, i ca. 1 uges tid. 
Hvid chokolade kan erstattes af anden chokolade og hasselnødderne kan erstattes med mandler
Cookies'ene kan bages som en hel cookie-kage i et bagefad, se hvordan man gør her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre blondie kager med tranebær, hvid chokolade og hasselnødder

Cookies med hvid chokolade og tranebær

Det kan da næsten kun blive gode kager, med så lækre ingredienser?

Cookies med hvid chokolade og tranebær

Tranebær..
Cookies med hvid chokolade og tranebærog lækre hvide chokoladeknapper. Haps. Det er svært at lade være med at prøvesmage 🙂

Cookies med hvid chokolade og tranebær

Har du ikke lige hasselnødder, tranebær eller hvid chokolade på lager, så kan andre nødder og mørk chokolade eller Daim også bruges.
Cookies med hvid chokolade og tranebær

Der bliver herligt mange kager ud af denne portion. 2 bageplader fyldt med lækre hvide cookies 🙂 Cookies med hvid chokolade og tranebærKagerne bliver sprøde, søde og lækre.

Manden i huset synes klart bedst om den mørke variant, mens husets hvide chokolade-elskere foretrækker denne lyse variant.

Kagerne er meget søde, helt sådan som jeg foretrækker dem. Spørger du mig, er disse min absolutte cookie-favorit.

Cookies med hvid chokolade og tranebær Hvor er det en nem opskrift!

Elsker kager der hverken skal rulles eller trilles og som ovenikøbet består af få enkle ingredienser og kan laves på under en halv time.

Kun fantasien sætter grænser med fyld.:-)

Rigtig god fornøjelse med kagerne til dig.