Bønnefritter med sesam i airfryer eller Actifry.
I dag får du en rigtig god opskrift på grønne bønner med sesam, der kan laves i de små bordovne, eller i almindelig ovn.
Har du en Airfryer eller en Actifry, så kommer der her en rigtig god og super nem opskrift til dig, på de populære lækre sprøde bønnefritter.
Hvis du ikke har en sådan en lille miniovn/ varmluftfrituregryde, så kan det være du tænker:
“Ej det lyder da som en spændende opskrift, men hvad er nu en airfryer eller en Actifry for noget?
Skal jeg nu til at købe noget særligt grej, for at kunne lave de lækre bønnefritter”? Nej, slet ikke.
Bønnefritterne kan laves super nemt og hurtigt i de små bordovne, men de sagtens også laves i en almindelig ovn. Få tips i opskriften nedenfor.
Hvis du har en airfryer eller Actifry, så kan du hoppe direkte videre til opskriften nedenfor.
Jeg har brugt en airfryer, til dagens opskrift. Den kan sagtens også bruges til en Actifry, så bare spring på.
Bønnefritter med sesam i airfryer eller Actifry – kan også laves i alm. ovn
Ingredienser
- 700 gram grønne bønner jeg brugte frosne men friske grønne bønner kan også bruges, det vil forkorte tilberedningstiden
- 1 spsk olie raps- eller solsikkeolie f.eks.. Jeg brugte sesamolie
- 2-3 spsk sesamfrø kan udelades
- 1 knivspids groft salt
Sådan gør du
Bønnefritter med sesam i airfryer eller Actifry
- Hæld olien ned i posen, med de frosne grønne bønner og ryst posen godt.
- Fordel nu bønnerne i trådkurven i din airfryer
- Drys med salt og sesamfrø og rør godt rundt
- Tilbered nu de grønne bønner ca. 15 minutter v. 200 gram. Tjek dem gerne før og ryst/vend
- Vend bønnerne/rør godt rundt og tilbered nu bønnerne yderligere 15 minutter v. 200 grader , eller til bønnerne er sprøde og lækre. Måske de skal have lidt længere tid. Tjek bønnerne undervejs og hold øje med at de ikke bliver for mørke
Bønnefritter med sesam i ovn
- Fordel olien i posen med de frosne grønne bønner og ryst posen godt.
- Fordel bønnerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med sesamfrø og salt
- Tilbered bønnerne ca. 30-40 minutter v. 200 grader. Bønnerne er færdige, når de er sprøde og lækre. Vend dem nogle gange undervejs.
- Spis bønnerne som tilbehør, som snack eller som sundere alternativ til pommes frites. De smager skønt dyppet i aioli
Noter
Bønnefritterne kan tilberedes i almindelig ovn, ved 175 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn.
Få opskrift på bønnefritter tilberedt i alm. ovn Bønnefritter med sesam i alm. ovn Bønnerne smager skønt dyppet i aioli Kan også laves med rødbeder - tjek denne opskrift på rødbeder i airfryer udSprøde og lækre grønne bønner i airfryer lavet af frosne grønne bønner. Haricots verts i ovn smager lækkert med olie og sesam på
Uhm hvor smagte de grønne bønner altså bare godt. Jeg var alene om at spise en pose og nød at kunne spise portionen som snack.
Ja hvem skulle have troet, at grønne bønner kan komme til at smage så godt? Ja de smager nemlig bare snack-agtigt godt. 🙂
Bønnefritterne kan spises som tilbehør, men I kan også spise dem som et sundere alternativ til pommes frites måske?
De smager totalt godt med aioli eller fetadip til. Uhm – få nogle gode opskrifter:
1.
2.
Jeg var heldig, at jeg lige havde noget sesamolie på lager i køkkenet.
Den var jo oplagt at bruge til sesamfritter. Du kan selvfølgelig også sagtens bare bruge almindelig olie f.eks. rapsolie eller solsikkeolie.
Jeg brugte bare en helt almindelig pose frosne bønner fra supermarkedets frysedisk. Nemt, sund og billigt grønt tilbehør.
Du kan også sagtens bruge friske bønner og så vil du kunne forkorte tilberedningstiden..
Bønnefritter med sesam smager bare super godt. De bliver sprøde og lækre og så er de både nemme og hurtige at lave.
De smager meget bedre end de kogte bønner, synes jeg. Jeg kan ihvertfald spise mange flere bønner, når de serveres på denne måde. 🙂
Det geniale er jo også, at bønnefritter er super sunde og propfyldte med vitaminer.
Jeg har kun brugt 1 spsk olie i dejen og ja det er jo ikke meget til så stor en portion. Spring du bare på en portion af de lækre sprøde grønne haricots verts. Det vil du ikke fortryde.
Prøv også disse bagte rødbeder i airfryer, græskar i airfryer eller disse sprøde gulerødder og kartofler lavet nemt i airfryeren.
Nedenfor kan du læse lidt mere i detaljer om, hvad en airfryer eller Actifry er. Du kan også læse mere i dette indlæg
Nu er jeg jo ikke super ekspert, så hvis du kan hjælp med info og gøre os klogere, så del gerne en kommentar herunder 🙂
Hvad er en airfryer?
En airfryer er en lille elektrisk varmluftsovn, hvor varmen cirkulerer særligt godt. Det er en lille bordovn, som kan stå på køkkenbordet eller spisebordet.
Maden tilberedes maden i en lille trådkurv ved varmluft, heraf navnet airfryer. I en airfryer, skal man lige vendes/omryste maden undervejs.
Du kan se et billede af min airfryer her.
Teknologien betyder, at retter kan tilberedes langt hurtigere. Ovnen er varm på under 1 minut og du sparer meget på strømregningen, når du kun varmer så lille en ovn op.
Det er altså også så genialt, at man kan nøjes med intet eller meget mindre fedtstof.
At varmen cirkulerer så godt, betyder at den tilberedte mad får en særlig sprødhed, også selvom der ikke er brugt meget olie.
En airfryer og også en Actifry, kaldes derfor også for en “fedtfattig” frituregryde.
Det er også særligt smart – og energivenligt – at bruge sådan en lille bordovn, hvis du ikke skal lave mad til så mange.
Vi er kun 2 omkring middagsbordet og det er bare SÅ smart at vi bare lige hurtigt kan lave f.eks. en lille portion pommes frites eller bønnefritter.
Tit synes jeg det både er fjollet og energimæssigt usmart at varme den store ovn, bare for mad til 2.
Her kan airfryeren eller en Actifry, altså være en rigtig god idé 🙂
Hvorfor er en Airfryer smart?
- I en airfryer passer maden sig selv, og du skal kun lige “ryste” kurven en enkelt gang under tilberedningen.
- Airfryern står på køkkenbordet, så du slipper for at få ondt i ryggen, når du ellers vil skulle vende f.eks. pommes frites inde i den store ovn
- Det er smart både i forhold til energi- og kalorieregnskabet.
- Du slipper for at rengøre den store ovn – alt tilbehøret kan vaskes i opvaskemaskinen
- Der følger en smart lille indsats med, der er nem at fylde ingredienser i og nem at tage ud og “ryste” undervejs.
Hvad er en Actifry?
Actifry er lidt det samme som en airfryer, men med en rørearm, der kan rotere og vende maden under tilberedningen. Rørearmen kan du tage af, i de fleste modeller, så den vil du også kunne f.eks. bage i.
Det er også en lille varmluft bordovn. En lynhurtig lille miniovn, der gør, at du kan tilberede små portioner ved høj varme og med mindre fedtstof.
En Actifry er også en eksempel på en sund frituregryde.
Hvad skal man vælge – airfryer eller Actifry?
Jeg er ikke nogen ekspert, og jeg kan fornemme, at man på nettet i div. fora “sværger” til enten en Airfryer eller en Actifry.
Måske en mere pro-kender, vil kunne forklare forskellen mere nøjagtigt? Del gerne din kommentar herunder i så fald.
Jeg sprang på en airfryer, fordi jeg i forvejen er fan af varmluftsovns-princippet. Det er slet ikke noget problem, at vende maden undervejs.
Hvis du gerne vil slippe for at røre rundt, så er en Actifry en god idé, da den har en indbygget rørearm.
Nogle gange kan det være fordel, at der ikke er en rørearm, hvis du f.eks. skal tilberede en steg eller en kylling i ovnen?
En god investering. Jeg har været rigtig glad for min airfryer, men jeg er sikker på, at en Actifry med garanti også vil være et hit.Rigtig god fornøjelse med de lækre bønnefritter 🙂
Kunne du godt tænke dig at se flere opskrifter til airfryer, så klik her for at se alle bloggens airfryer opskrifter
Du får også et lille udvalg her:
1.
2.
3.
4.
5-
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Spændende opskrift, som skal prøves. Det er helt forkert, at Actifry ikke bruger “varmluftprincippet” – det gør den netop. Den er basalt set en airfryer ligesom de mere simple modeller – men med den ekstra gevinst, at den kan røre rundt automatisk, så den passer sig selv, og man slipper for at ryste undervejs. Actifry kan i øvrigt også bruges uden omrøring – og med nogle modeller kan man endda lave mad i to etager (fx kød/fisk øverst og fritter i gryden nedenunder).