Fudgy brownie med chokolade og karamel på toppen. Halløj en lækker kage du skal høre om i dag. En skøn brownie chokoladekage, i den særligt syndige og særligt lækre kategori.
En fornem kage, du kan servere for din familie eller dine gæster, når der skal “kræses” lidt ekstra. Den lækre kage er god som dessert til fest, nytår måske?
En chokoladebombe af en brownie med masser af smør, chokolade og et tykt karamellag på toppen.
Jeg har kaldt chokoladekagen for en fudgy brownie med chokolade og karamel og det er nemlig lige hvad den er.
Hvad er en fudgy brownie?
Denne slags brownie har en mere fugtig/blød, næsten konfektagtig konsistens, hvor andre typer brownie kan være lettere og luftigere.
Kagen får sådan en konsistens p.g.a. den rimeligt store mængde smør og sukker og så fordi der ikke er så meget hvedemel i. Der er også godt med chokolade og kakao i dejen, så det er en rigtig chokolade bombe.
Chokoladekagen var helt perfekt og meget kompakt på den klæge konfekt agtige måde. Den perfekte brownie.
En fudgy brownie er blød/klæg, når du tager den ud af ovnen, men den bliver mere fast i konsistensen efter afkøling. Her kan den udskæres i ret små firkanter, for man kan ikke spise store stykker af kagen.
Kagen er derfor drøj i brug og der vil være kage nok til mange lækkersultne munde i denne portion.
Vi var 7 omkring bordet og nåede ikke engang halvvejs i kagen.
Jeg har brugt kondenseret mælk på toppen, som under bagningen bliver til den lækreste karamel.
Du kan drysse saltflager på toppen af karamellen, så bliver det en lækker saltkaramel. Et totalt lækkert karamellag med mandler.
Vi serverede en god portion letpisket flødeskum til og frisk frugt også. Voila! Er du vimmer hvor var det bare en lækker kage!
Kagen skal helst bages en del timer før den skal serveres, gerne dagen før. Jeg bagte min om formiddagen og stillede kagen til afkøling.
Perfekt med en dessert der kan laves i god tid i forvejen.Den var så fin og helt perfekt, da den skulle serveres som aftendessert.
Glæd dig. Det er en rigtig lækker kage og du får opskriften lige her:
Fudgy brownie med chokolade og karamel – opskrift på dessert kage med kondenseret mælk

Ingredienser
- 200 gram smør
- 250 gram mørk chokolade al slags chokolade kan bruges
- 300 gram sukker 3½ dl
- 3 æg
- 90 gram hvedemel 1½ dl
- 60 gram kakaopulver (usødet) ca. 1½ dl
- ½ tsk salt
- 1 dåse kondenseret mælk 400 gram. (kan udelades, men det tryller kagen ekstra god)
- 2 håndfulde mandler (grofthakkede) kan udelades eller erstattes af andre nødder
- Tilbehør: letpisket flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker til en tyk hvid æggesnaps
- Smelt smør og chokolade langsomt sammen i en gryde. Lad chokoladeblandingen køle lidt af
- Hæld chokoladeblandingen langsomt i æggeblandingen. Hæld i, i en tynd stråle og vend med en dejspatel
- Bland kakaopulver, hvedemel og salt og sigt det i dejen. Rør godt med en dejspatel men pisk ikke
- Beklæd et ildfast fad/kagefad med bagepapir og hæld dejen heri. Min form målte ca. 22x28 cm. Andre forme kan bruges
- Hæld den kondeserede mælk på toppen og fordel den forsigtigt på kagen
- Hak mandlerne groft
- Drys mandlerne og evt lidt saltflager ovenpå. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 40-45 minutter v. 140 grader varmluft (165 gr. alm. ovn). Bag den ikke for længe. Tildæk evt. med stanniol hvis kagen bliver for mørk.
- Kagen skal gerne føles lidt ubagt, når den er færdig. Konsistensen skal helst være klæg og fugtig næsten konfektagtig = fudgy
- Tag kagen ud af ovnen og stil den til afkøling mindst 3-4 timer og gerne natten over.
- Karamellen tykner efter afkøling
- Skær kagen ud i små firkanter. Kagen er en "bombe" så man kan kun spise små stykker
- Nyd kagen med flødeskum eller vaniljeis til
Noter
Tilsæt evt. lidt saltflager på karamellen, så bliver det en lækker saltkaramel
Fryseegnet
Wow en skøn chokoladekage med karamel! Perfekt dessertkage. Prøv den med saltkaramel
En kage der kun består af lækkerier, kan da kun blive god og det blev den altså også, denne kage. Den skønneste dessertkage!
Jeg skar kagen ud i små stykker, for chokoladesmagen er meget intens, så man kan kun spise små stykker
Chokoladekagen er hurtig at lave og den består af få ingredienser. Lidt dyre ingredienser javist, men til gengæld bliver der dessert til mange.
Brownie kagen består af meget smør og chokolade og den skal stadigvæk føles ret ubagt, når den er færdig. Bare rolig. Kagen “sætter sig”, når den er afkølet.
Her kan du se kagen med karamel før den er afkølet. Karamellaget tykner ved afkøling og halløj det smager bare lækkert.
Måske du lurer på hvordan jeg har lavet karamellaget på toppen af kagen?
Det er såmænd bare lavet med kondenseret mælk.
SÅ nemt, for den cremede mælk skal bare hældes på toppen af den ubagte kage.
Hvis du ikke lige har kondenseret mælk på lager, så kan kagens sagtens bages uden karamellag.
Mandlerne på toppen kan også udelades. Tro mig, det smagte bare virkelig godt med de sprødristede mandler i karamellaget. Uhm – den kage må du altså prøve <3
Brownie kagen føles ret hård og fast i det, efter afkøling. Bare skær den ud i små bidder med en kniv og servér kagen med kagegaffel.
Det kan være lidt svært at finde ud af hvornår kagen har fået nok.
Min kage fik 40-45 minutter v. 140 grader varmluft (ca. 165 gr. alm. ovn) men tjek kagen undervejs nogle gange. Den skal stadig føles ubagt, når du tager den ud.
Temperaturen må ikke være for høj, for så kan karamellen brænde. Min kage var tildækket med stanniol det meste af tiden, så gør du også gerne det.
Vil du servere chokoladekage til dessert, vil denne brownie bombe være et rigtigt godt bud.
Kagen er så intens i smagen, at “lidt men godt” rækker.
Karamellaget og mandlerne på toppen gjorde kagen ekstra god, den kage kan du godt glæde dig til at smage.
Den lækre fudgy brownie vil være perfekt at servere for gæster som en lækker dessert.
Kagen kan også serveres som en lille “haps” som kage tapas på et kagebord eller som dessert til buffet? 🙂
Servér en god kop kaffe til og gerne en kugle vaniljeis eller flødeskum. Dine gæster vil juble – med garanti.
Prøv også denne version med dumle karameller eller en anden brownie version med kondenseret mælk.
God fornøjelse med kagen til dig.:-)
Få inspiration til flere nemme lækre brownie opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Hej 🙂
Tak for nogle skønne opskrifter – du er absolut min favorit lige pt 😀
Jeg har lige et spørgsmål til denne brownie. Tænker du ikke godt at man kage bage kagen først og så bagefter hælde noget karamel på som man har lavet ved siden af? Jeg har nemlig ikke så god erfaring med at hælde kondenseret mælk direkte på inden man bager.
Mvh Helena