Lækker syndig brownie med karamel – af kondenseret mælk

  • Syndig brownie med kondenseret mælk og søde jordbær

Syndig brownie med kondenseret mælk og søde jordbærHalløj i skuret for en lækker kage der serveres til jordbærrene herhjemme i dag. En syndig, svampet og meget lækker brownie med kondenseret mælk på toppen.

Orv hvor lækkert og verdens nemmeste kage er det ovenikøbet også. Den kondenserede mælk hældes bare på toppen af den ubagte kage og karamelliserer lige så fint på toppen. Lækkert….åh suk altså. En helt uimodståelig kage  🙂DSC_1715

Kagen er chokoladetung men alligevel ikke for voldsom. Der er – selvfølgelig – også smør i. Rigtigt smør. En masse kakao er der også i, men ellers består kagen af ret simple og basale ingredienser, som du næsten helt sikkert har i dit køkken. Måske lige bortset fra kondenseret mælk?Kondenseret mælk, hvad er det nu for noget? 

Det er såmænd bare sådan en dåse som vist her. Dåsen kan du købe i næsten alle supermarkeder efterhånden, selv discountbutikker. Kondenseret mælk er sødt og sukret og du kan lave de lækreste flødekarameller på nemmeste vis eller du kan trylle lækker, fornem is uden klumper.

Der kan bages kager og laves godter på stribe med kondenseret mælk. En dåse koster ca. 20 kr, men kan indimellem fås for 15 kr på tilbud. Slå dig løs, i så fald, og køb til et lille lager. Dåserne kan fint holde sig længe.

“Kom nu til sagen” sidder du nok dér og tripper. Ja, ja, her kommer opskriften 🙂Syndig brownie med kondenseret mælk og søde jordbær

Lækker brownie med kondenseret mælk og sommersøde jordbær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Syndig lækker brownie med karamel - af kondenseret mælk
Kategori: Brød og kager
Portioner: 8 -10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 75 gram smeltet smør
  • 75 gram mørk chokolade
  • 2 æg
  • 175 gram sukker
  • Et knivspids salt
  • 60 gram hvedemel
  • 50 gram kakaopulver
  • ½ dåse kondenseret mælk
  • Tilbehør: Frisk frugt vaniljeis og/eller flødeskum

Instruktioner

  • Smelt smør og chokolade i mikrobølgeovnen i en varmefast skål. Smelt 15 sekunder af gangen, så undgår du, at chokoladen brænder af.
  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
  • Tilsæt salt.
  • Rør chokoladeblandingen i.
  • Bland kakao og hvedemel og sigt det i dejen. Vend dejen forsigtigt med en dejskraber, til den er klumpefri.
  • Beklæd en 20x25 cm stor form med bagepapir og hæld dejen heri
  • Fordel ½ dåse kondenseret mælk på kagen. Jeg lagde små teskefulde på og trak det ud med en dejskraber.
  • Bag kagen 30-40 minutter v. 150 grader varmluft (eller 175 grader alm. ovn). Kagen er færdig når den kondenserede mælk er gylden. Hold øje de sidste minutter, så kagen ikke brænder af. Jeg slukkede for temperaturen efter 30 minutter og lod kagen trække i eftervarmen.
  • Lad kagen afkøle før servering og gem den gerne til næste dag. Den bliver endnu bedre når den "sætter sig".
  • Servér kagen i små bitte firkanter. Kagen er sød og tung og man kan ikke spise kæmpe store stykker. Nyd derfor gerne frisk frugt eller is til, som kontrast.

DSC_1707Den syndige brownie er en rigtig lækkerbisken som allerede er blevet en storfavorit hjemme i mit køkken. Kagen har et kæmpe potentiale. Den er virkelig nem og hurtig at røre sammen og den vil vække jubel hos gæster, store som små, både når den serveres som dessert og når den serveres som kageservering på et kaffebord.

Kagen er nem at gøre klar dagen før og bliver faktisk bare endnu bedre af det. Genialt, når du venter rykind derhjemme, at noget kan forberedes dagen før. Hvis portionen dobles op 4-5 gange, vil jeg tro, at den rækker til ovnens store bradepande? Der vil være til MANGE gæster så og kagen vil være nem at tage med på tur eller til kolleger måske?

Voila. Så er der serveret. 1 stk. supernem brownechokoladekage til dig. Kagen bliver et hit hjemme hos dig. Tro mig. Smager fortryllende med jordbær til.

Når du har bagt denne kage, står du jo med en ½ dåse kondenseret mælk i overskud. Hvad skal du mon bruge den til? Tjo du kunne jo overveje at bage portion mega nemme kokosmakroner?  De består af ganske få ingredienser. Opskriften finder du lige her 🙂

Bon appetit med alle kagerne og rigtig god kagebagefornøjelse til dig 🙂 Syndig brownie med kondenseret mælk og søde jordbærP.S.: Inspiration til kagen fik jeg hos dygtige Maja Vase.

Jeg har dog ændret ret meget i opskriften og udeladt lidt chokolade, som Maja putter i mellemlaget. Jeg synes kagen er rigeligt chokoladesød som den er, helt perfekt faktisk, men kig alligevel gerne forbi Majas blog. Orv et fristende sted. Jeg siger tak for inspirationen  🙂

Mere inspiration

12
Skriv en kommentar

6 Kommentar tråde
6 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
7 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Gitte Bisgaard

Hej, den kage ser bare god ud. Den må prøves.. Snart :-)… Når man kun skal bruge en halv dåse kondenseret mælk, hvad gør du så med resten? Kan man opbevare det i køleskabet i x antal dage? Hvilken mørk chokolade bruger du? Vh. Gitte

Susan Jensen

Tak for en lækker opskrift. Jeg prøvede at ta’ lidt af det tunge ved at putte revet skal af en appelsin i og sammen med lidt hakkede mandler, tror jeg måske det gjorde kagen endnu bedre! Ihvertfald var alle glade!! 🙂
Mange hilsner
Susan

Mette Bisgaard

Kan den fryses?

Suzanne Berendt

Bagte kagen for to dage siden – med chokoladekondenseret mælk. Super lækker – tung – kræver frugt eller is. Og ja, man skal spise den i små stykker. 🙂

Line

Hej.
Jeg er i fuld gang med at bage kagen – tager den snart ud af ovnen.
Der ser dog ud som om den kondenserede mælk ligesom er sivet ned i kagen, for der er ikke noget tykt lag karamel ovenpå.
Hvad kan jeg have gjort forkert?

Hilsner fra
Line

mormormedstiletter.dk

Tak for en super opskrift:-)
Jeg mangler nu også det kondenserede mælk til at lave vietnamesisk kaffe med, for siden vi kom hjem derfra i marts, har jeg savnet den ‘ægte’ smag, og har bare ikke kunne finde det nogen steder – så endnu engang tak!!