Champignonsauce. Her får du opskriften på en nem og billig champignonsovs med fløde.
Denne sovs af hurtig og meget billig at lave. Den er faktisk lavet med champignon fra glas. Smart!
Du slipper for at indkøbe dyre champignons og for at gøre dem rene. Selvfølgelig kan du også bruge friske champignons og svampe af alle slags også.
Denne sovs er helt enkel og f.eks. uden vin. Du skal bruge ganske få ingredienser. Den hjemmelavede sauce smager alligevel SÅ meget bedre, end den du kan lave fra brev.
Jeg har brugt ½ liter piskefløde i sovsen, og fløden gør champignonsaucen ekstra cremet og god.
Du kan sagtens bruge madlavningsfløde eller kaffefløde også. Jævn evt. saucen lidt før servering, eller lad den koge ind, til den tykner.
Sovsen lavede jeg på panden, men du kan sagtens også lave den i en gryde. Hvis du bruger pande, så genbrug gerne fedtstof og stegesky, hvis du lige har brugt panden til f.eks. koteletter eller bøffer.
Stegeskyen giver en rigtig god smag til champignonsaucen, så brug gerne det trick.
Det er super nemt at lave denne sovs og du får opskriften lige her:
Champignonsauce med fløde – få en nem billig opskrift hér
Ingredienser
- 3-400 gram champignon eller 2 glas incl. væde
- 4 fed pressede hvidløg eller 1 lille alm. løg
- 10-20 gram smør til stegning
- ½ liter fløde piskefløde, eller kaffefløde / madlavningsfløde
- 1 spsk. citronsaft kan erstattes med hvidvinseddike
- salt/peber
- evt. estragon eller anden krydderurt
- jævning
Sådan gør du
- Smelt smørret på en pande/i en gryde og tilsæt friskpressede hvidløg eller et lille fintrevet løg.
- Tilsæt champignon
- Tilsæt fløde, citronsaft og evt. væde fra champignonerne. Krydr godt med salt, peber og evt. estragon eller anden krydderurt
- Jævn saucen med lys saucejævner ell. maizena. Du kan også lade saucen koge ind, til den tykner. Smag sovsen til evt. med ekstra krydderier
- Champignonsaucen er nu klar til servering
Noter
Saucen kan holde sig på køl i 2-3 dage og den er også fryseegnet
Du kan lave en lidt mere fedtfattig version, ved at erstatte lidt fløde med bouillonEn lækker champignonsovs, der kan laves med friske champignon eller alle slags svampe
Bruger du champignon fra glas, kan denne champignonsovs laves billigt. Måske du kan købe fløden billigt på tilbud?
Når jeg ser et godt tilbud på fløde, køber jeg gerne stort ind og fryser ned. Fløde fra frost kan sagtens bruges til denne sovs.
Du kan sagtens lave en lidt mere fedtfattig version, ved at bruge bouillon og så nøjes med mindre fløde.
Det er en meget nem og enkel sovse opskrift du har fået her.
Som jeg skriver i opskriften, så kan du smage sovsen til med krydderurter f.eks. estragon. Du kan sagtens pifte den op rent smagsmæssigt.
Estragon smager rigtigt godt i champignonsovs, kig f.eks. med på denne opskrift.
Prøv også denne opskrift på champignon a la creme. Hvis du supplerer champignonsaucen med bouillon/fond, kan du lave den lækreste champignonsuppe.
Du kan finde flere opskrifter på champignonsauce på bloggen – se dem her:
1.
2.
Uhmmm! Jeg bliver sørme altid så sulten, når jeg læser dine indlæg, både her på bloggen og på de andre SoMe, hvor jeg følger dig:-)
Rigtig dejlig mandag aften til dig!