•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Champignonsauce med hasselnødder og Porto BellosvampeEn bakke Portobello svampe til en femmer?! Man skulle da være et skarn, hvis det ikke straks giver én fantasier om svampesauce med fløde?DSC_8835Den lækreste champignonsauce med fløde tager kun 10 minutter at lave og smager rigtigt godt til f.eks. hakkebøf i baconsvøb, som vi også spiste i dag. En lækker menu 🙂

Svampesaucen vil smage godt til alt muligt andet også, tænker jeg, svinekoteletter, svinemørbrad, steaks, culotte, kyllingeschnitzler?

Den vil være fin at servere til hverdag, men den vil også være god at servere for dine gæster 🙂DSC_8850Det blev en lækker sauce med nøddesmag.

Jeg puttede en håndfuld hasselnødder i, fordi jeg lige havde en halv pose der skal bruges og fordi smørristede champignon og hasselnødder bare gør noget godt for hinanden.  Gud ved om  man snart skulle lave firserklassikeren hasselnøddepostej igen? Den er SÅ lækker altså!DSC_8834Det blev en fornem menu, når man tænker på det er torsdag og almindelig hverdag.

Menuen var nem. Det blev pommes frites fra fryseren, men bøfferne og saucen var skam hjemmelavet, helt fra bunden og der var ovenikøbet en fin salat med druer til. Halløj hvor hun kan  🙂DSC_8856Det var en rigtig lækker menu hvor den gode svampesauce tryllede den ekstra god. Du får opskriften på den lækre champignonsovs her:

Champignonsovs med portobello svampe

Champignonsovs med Portobello svampe
Lækker champignonsauce med hasselnødder og portobello svampe
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Mad til de travle
Keyword: champignonsovs, portobello svampe, svampesauce
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 300 gram portobello svampe andre svampe kan bruges også bare almindelige champignon
  • 2-3 skiver bacon i små strimler
  • 1 håndfuld hasselnødder finthakkede. Nødderne kan udelades
  • ½ liter fløde - gerne kaffefløde eller piskefløde - du bestemmer.
  • dl. stegesky fra bøfferne bøf-panden kogt af med vand
  • 5-10 gram smør
  • Salt/peber
  • Kulør

Sådan gør du

  • Klip bacon i stykker og svits det på pande
  • Skyl svampene og skær dem i små skiver
  • Svits svampene med på panden i 3-5 minutter sammen med bacon eller til væden er fordampet.
  • Tilsæt smør, når væden er fordampet.
  • Tilsæt finthakkede hasselnødder og salt og peber.
  • Tilsæt fløde og lad saucen simre 5 minutter (gerne under låg).
  • Tilsæt stegesky fra bøfferne (gøres nemmest ved at lægge bøfferne over på en tallerken imens du koger panden af med vand eller mælk/fløde). Stegesky fra en culottesteg eller anden steg kan også bruges, og har du ingen sky, så brug oksebouillon
  • Tilsæt saucejævner og smag saucen til med salt og peber og evt. lidt dijonsennep eller hvidvinseddike
  • Servér saucen til bøffer og pommes frites og lav gerne en grøn salat til

Noter

Svampesaucen smager skønt til en god steak. 
Alle slags svampe kan bruges til saucen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En lækker flødecremet champignonsovs med smag af nødder og bacon

HasselnødderBøfferne får du lige en kort opskrift på her:

Bøffer i baconsvøb er den nemmeste menu: Det er bare at vikle bacon rundt om, krydre og stege i smør.

Bacon gør lige bøfferne lidt ekstra smagfulde og de bliver knap så tørre. Kald dem bare Tournedos-wanna-be? 😉Hakkebøf i baconsvøb

Hakkebøf i baconsvøbHalløj, det blev altså en lækker sauce! Bøfferne blev, som altid når der er bacon udenom, også rigtigt fine. Jeg er slem til at overstege mine bøffer, pas på med det. Mindre kan også gøre det 😉
Champignonsauce med hasselnødder og Porto Bellosvampe

Hakkebøf i baconsvøbSikke der blev spist og jeg kunne tydeligt mærke at teenagerne var imponerede over torsdagsmenuen – de blev glade over den uventede opgradering.

Der var begejstring at spore og der blev taget mange gange af saucen. Det er faktisk ikke så svært at lave sin egen champignonsovs.

Kig forbi i din butik, om du også kan finde Portobello svampe. Jeg synes der er mere smag i disse svampe – smagen er kraftigere, men du kan også sagtens nøjes med almindelige champignon.

De seje finder måske et sted i skoven at plukke andre egnede svampe?

Jeg drømmer om at lave en lækker Kantarelsauce engang – jeg ville ELSKE at smage en sådan, er sikker på den ville blive min livret! Bring mig en kurv fyldt med dem, eller fortæl mig hvor de kan plukkes, så laver jeg den lækreste sauce til dig. ELSKER champignonsauce! 🙂DSC_8832Hvis du hverken kan finde Porto Bello eller Kantareller, så køb gerne en bakke almindelige champignons – de er altså også rigtigt fine i sauce. Denne champignonsauce er og bliver nok min yndlings – den skal du da også prøve 🙂 DSC_6906Det sidste billede bliver af dagens salat med druer. Nogen gode bekendte vi har i byen har lækre druer i udestuen og vi fik en masse solmodne klaser. Orv hvor er de særligt søde lige nu. Bruger du druer i salaten, er det lige før dressing eller marinade kan undværes, hvis du spørger mig. Bare lige et salattip fra mig til dig 🙂DSC_8857

Lav du gerne en god salat og nyd da så lige den lækre menu med en portion hjemmelavet champignonsauce, ikke? 🙂

Måske den skal på weekendmenuen hjemme hos dig?
Hakkebøf i baconsvøb


  •  
  •  
  •  
  •  
  •