Dulce de leche er lækker karamel lavet af kondenseret mælk.
I dag får du opskriften på hvordan man nemt kan koge en lækker dulce de leche selv i en gryde.
På få minutter har du en cremet karamel klar, du kan bruge til en masse lækkerier. Se opskrifter nedenfor både på hvordan du koger karamellen og hvad du kan bruge den lækre karamel til.
Du kan f.eks. lave denne lækre Banoffee Pie med den lækre karamel. Uhm den er et hit:

Hvad er kondenseret mælk?
Kondenseret mælk er indkogt sødmælk sødet med sukker. Derfor kaldes det også sødet kondenseret mælk. Farven er cremet hvid og konsistensen er tyktflydende, næsten sirupagtig.
Med kondenseret mælk kan man koge en lækker cremet karamel der kaldes dulce de leche. Karamellen kan man nyde på nybagt brød og man kan bruge den i kage, desserter, kokosmakroner og is.
Kondenseret mælk købes i dåser, der kan fås i langt de fleste supermarkeder, også discountbutikker.
I dag får du opskriften på hvordan man koger dulce de leche karamel cremen selv direkte i en gryde.
Man kan også koge karamellen i dåsen og sådan en opskrift finder du også på bloggen

Der kan dog være tvivl omkring, om dåsen kan afgive metaller under kogningen, så har jeg prøvet at koge karamellen direkte i gryden og det gik super fint, selvom man skal piske godt og holde et skarpt vågen øje undervejs.
Det er meget nemt at lave dulce de leche og på ganske få minutter, kan du have en lækker karamelcreme klar.
Opskriften på den hurtige dulce de leche karamelcreme pisket i gryde, får du lige her:
Dulce de leche karamel af kondenseret mælk

Ingredienser
- 1 dåse kondenseret mælk - sødet ca. 400 ml
Sådan gør du
- Åbn dåsen og hæld karamellen i en tykbundet gryde. Brug en dejskraber for at få det sidste med ud

- Kog karamellen langsomt op, under konstant omrøring. Du kan skrue temperaturen lidt op, men pludselig går det stærkt. Du skal piske konstant

- Vær meget vågen, når karamellen begynder at tykne. Den vil meget nemt brænde på, så brug din bedste gryde. Karamellen skal koge ca. 10-15 minutter, afhængigt af hvor høj temperaturen er.

- Karamellen er færdig, når den er tyk og har skiftet farve fra mælkehvid til lysebrun/brun. Hvis du koger karamellen ind til mørkebrun, vil den få en mere koncentreret karamelsmag
Noter
Cremet karamel kogt af kondenseret mælk – hurtigt, nemt og lækkert
Det var rigtigt nemt at koge dulce de leche i en gryde og fordelen er at man slipper for mistanken om kemikalier og at man hurtigt kan lave en karamel klar til kager og desserter.
Hvis man koger karamellen i dåsen, så skal man vente 3-4 timer og vente yderligere på at karamellen afkøler.
Min karamel blev super lækker. Jeg var lige fraværende et par minutter, da karamelmassen kogte og det afsløredes ved at karamellen begyndte at vokse på bunden. Jeg fik karamellen reddet, men bare lige en obs’er til dig. Bliv ved din karamelgryde, når du koger kondenseret mælk direkte i gryden. 🙂
Min karamel blev lysebrun og den smagte skønt og var meget nem at smøre ud på den lækre Banoffee Pie

Prøv f.eks. disse saltkarameller. Uhm de smager skønt:

Prøv også at putte lidt af den lækre karamel i hjemmelavet is, brug bare denne opskrift til inspiration

Du kan tilsætte lidt groft salt til din dulce de leche karamel og vupti har du lavet din egen saltkaramel, der også smager skønt i is 🙂
Jeg bruger tit kondenseret mælk i det søde køkken og her kan du se en masse lækre opskrifter på hvad du ellers kan bruge kondenseret mælk til.
God fornøjelse med karamel-kogeriet til dig 🙂







Hej. Kan man bruge dulche de leche i opskriften med æbletærten med karamel..har en del dåser stående..
Hej:)
Ved du om man kan fryse karamellen hvis man skal bruge den som et indlæg?