•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Brombærkage - god nem kage med brombærBrombærbuskene bugner! Er du vimmer hvor denne sommer tegner til at blive et rigtigt godt brombærår. Mon det skyldes det særligt varme forår?

Uanset hvad, så er vi bare mega-heldige med alle de brombær. Skynd dig en tur i skoven og se om du kan hitte et godt brombær-sted 🙂

Jeg var igang med plukkeriet i ½ time i brombærkrattet tæt på sommerhuset og på den tid nåede jeg at plukke 750 gram store flotte solmodne brombær.
Brombærkage - god nem kage med brombær
Sikke en brombærhøst og der er stadigvæk en million-milliard brombær tilbage på buskene. Juhuu alle de lækre kager vi har i vente – det bliver en skøn sæson vi har forude 🙂Brombærkage - god nem kage med brombær

I dag fik jeg lavet 2 glas brombærkompot og en lækker brombærkage, som vi nød med vaniljeis til. Uhm den kage smagte bare godt! Det er den brombærkage du skal høre om i dag. Opskriften får du nedenfor.Brombærkage - god nem kage med brombærMikkel og hans kæreste var hjemme på weekend og vi nød bare at se de skønne unge mennesker, hygge os, snakke, spise lækkert mad og forkæle dem med lækkerier.

De unge mennesker fik et glas kompot med hjem. Jeg elsker bare at kunne give børnene hjemmelavet guf med hjem, som en ekstra hilsen med hjemmefra. <3Brombærkage - god nem kage med brombærOpskriften på kompotten får du en anden dag, men det er supernemt at koge kompot: bær+sukker koges sammen med vaniljesukker – voila!

Brug evt. denne kompotopskrift til inspiration:

Jordbærkompot til skyr og dessert nem opskrift
Nem kompot med jordbær - klar på 10 minutter
Se opskriften her
Jordbærkompot til skyr og dessert nem opskrift

og smugkig også denne opskrift på brombærmarmelade:

Brombærmarmelade - nem opskrift på brombærsyltetøj
Hjemmelavet brombærmarmelade eller brombærsyltetøj
Se opskriften her
Brombærmarmelade - opskrift på syltetøj med brombær

Brombærkagen du skal høre om i dag var også meget lækker. En saftig og ultra nem brombærkage, som jeg har fået inspiration af en tidligere kollega, som jeg besøgte her i sommerferien. Brombærkage - god nem kage med brombærSøde Susanne bagte på et tidspunkt en lækker ribskage, da jeg besøgte hende engang, og jeg var så heldig at få opskriften på den gode kage, og fik i dag afprøvet den, bare med brombær.Brombærkage - god nem kage med brombærEn fantastisk kage, hvor dejen kan røres sammen på 5 minutter og hvor man altid har ingredienserne i køkkenskabene. Elsker bare disse nemme kager!Brombærkage - god nem kage med brombærTak til søde Susanne for den gode inspiration – og for mange gode og hyggelige kaffetimer 🙂Brombærkage - god nem kage med brombærKagen er super nem at lave og der er brugt olie i dejen og det gør konsistensen ekstra cremet – helt anderledes faktisk. Kagen bliver sprød på toppen og blød indeni og brombærrene smagte fortryllende godt på kagen.Brombærkage - god nem kage med brombær Har du ikke lige brombær på lager, så kan kagen sagtens laves med andre bær eller al anden frugt. En hit-kage, jeg, og måske også du, med garanti vil komme til at bage rigtigt mange gange fremover?

Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig og du får den lige her:Brombærkage - god nem kage med brombær

Brombærkage – god nem kage med brombær

Brombærkage - god nem kage med brombær
Nem kage med brombær - lækker brombærkage
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Brombærkage - god nem kage med brombær
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: brombær, brombærkage, kage med brombær
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 250 gram brombær kan erstattes med andre bær/anden frugt
 • 2 æg
 • 200 gram sukker
 • 1 tsk vaniljesukker kan erstattes af ½-1 vaniljestang
 • 200 gram hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 dl olie

Sådan gør du

 • Skyl brombærrene og befri dem for urenheder. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle
  Brombærkage - god nem kage med brombær
 • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
 • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
  Brombærkage - god nem kage med brombær
 • Bland mel og bagepulver og vend det i dejen sammen med olie. Brug en dejskraber
 • Smør et kagefad eller en tærteform og hæld dejen heri. Mit tærtefad målte 25 cm i diameter.
  Brombærkage - god nem kage med brombær
 • Fordel brombærrene på toppen af kagen
  Brombærkage - god nem kage med brombær
 • Bag kagen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er sprød og gylden
  Brombærkage - god nem kage med brombær
 • Pynt kagen med et drys flormelis. Nydes lun med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche til
  Brombærkage - god nem kage med brombær

Noter

Kagen kan laves med al anden frugt/andre bær
Kagen er fryseegnet
Nydes med creme fraiche, vaniljeis eller creme fraiche
Frosne bær kan bruges, men vend dem i lidt kartoffelmel iblandet lidt af sukkeret, da frosne bær vil afgive en del væde
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En sprød og lækker brombærkage med få og enkle ingredienser – den nemmeste brombærtærte

Brombærkage - god nem kage med brombærJeg tror da vist næsten at dette må være den  nemmeste kage man kan bage?

Det tog nærmest kun 2 minutter at røre dejen sammen. Brombær er nemme at gøre rene, så en mega nem kage at bage. Brombærkage - god nem kage med brombærKagen vil også være perfekt med hindbær, jordbær, ribs eller andre bær. Brombærrene jeg brugte var meget søde, men alligevel var kagen ikke for sød.Brombærkage - god nem kage med brombær Prøvesmag gerne dine bær før du bager, så kan du måske nedjustere sukkermængden lidt. Hvis du bruger jordbær, tror jeg måske du kan godt kan nøjes med 150 gram sukker? Du må prøve dig lidt frem med opskriften.

Jeg tænker at du også kan nedjustere sukkermængden hvis du bager kagen med søde frugter som pærer eller syltet frugt?Brombærkage - god nem kage med brombærVi nød den lækre kage på terrassen, hvor vi nød solens stråler der indimellem blev afbrudt af regndryp på taget.

Hvor var det skønt at have de unge mennesker på besøg. Ih altså så søde de er. <3

Jeg elsker bare når mine børn kommer hjem på besøg og tænk at vi nu er så heldige også at være blevet begunstiget med både en sød svigerdatter og en sød svigersøn. Familien bliver større og større, jamen er det ikke bare fantastisk?

Heldige mig! Jeg – og min mand – er bare så taknemmelige 🙂Brombærkage - god nem kage med brombærNu til sagen. Jeg må vist hellere skynde mig at få trykket på “udgiv” knappen.

Jeg spurgte jer på bloggens Facebook-side om I kunne tænke jer opskriften og sikke mange glade  “JA tak’er”‘ der meldte sig. I er bare det mest fantastiske heppekor.

En fortæller at hun har plukket 20 kilo brombær og i den grad godt kan bruge en opskrift på brombærkage. Det var da helt vildt!

Jeg tror da vist hellere jeg må se at få udviklet lidt flere brombæropskrifter så, sådan som brombærbuskene bugner alle vegne? 🙂

Jeg må på brombærrov igen i morgen – hold øje her på kanalen. Mon ikke der er flere brombær-lækkerier på vej fra mig til dig 🙂Brombærkage - god nem kage med brombær


 •  
 •  
 •  
 •  
 •