•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Flødekarameller smager godt, men flødekarameller med salt smager ekstra godt. Vidste du mon det?

Kombinationen af salt og sødt er bare fænomenal og har du endnu ikke prøvet sådan en saltkaramel, så kan du godt glæde dig. De smager ustoppeligt godt 🙂

I dag får du opskriften på lækre saltkarameller der er nemme og hurtige at lave med kondenseret mælk. Når du bruger sådan en dåse, kan du springe flødehurlum-hejet i karamelkogningen og hvis du spørger mig, så smager karameller af kondenseret mælk faktisk også bare endnu bedre. Kondenseret mælk

Verdens bedste karameller både med og uden salt.

Du kunne jo gøre forsøget og så nøjes med at drysse salt på halvdelen af karamelblandingen?

2-i-1-karameller og der vil være karameller til enhver smag. Tro mig, saltkaramellerne vil med garanti være dem der forsvinder først 🙂Saltkarameller med kondenseret mælk opskriftPrøv at lave karameller som hjemmelavet slik.

Karamellerne smager så meget bedre end alverdens færdig-købte slik og der er ingen farve- eller tilsætningsstoffer i. Kan vi så ikke også bare sige, at de også er en lille bitte smule sundere så for at pleje karamel-samvittigheden? 😉

Prøv også karamellerne som julegodter. De vil med garanti vække jubel 🙂 Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift

Jeg iler med at bringe dig opskriften på de lækre saltkarameller (er du mere til karameller classic, så udelad blot salt jo)Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift

Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift

Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
Verdens bedste saltkarameller med kondenseret mælk
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: knas og lækre godter, Slik
Kategori: knas og lækre godter, Slik
Keyword: karameller, kondenseret mælk, saltkarameller
Portioner: 50 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk á 400 gram
  • 150 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 4 spsk sirup
  • 1 vaniljestang (marven) eller 3 tsk. vaniljesukker
  • 1-2 tsk groft salt eller flagesalt

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser i en tykbundet gryde.
    Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
  • Kog i ca. 15-20 minutter og rør godt ca. hvert 2. minut
    Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
  • Når karamelmassen begynder at slippe gryden, putter du et bolschetermometer. Jeg tog min gryde af blusset, da temperaturen nåede op på 125 grader - og de fik en rigtig fin konsistens. Hårde men alligevel lidt bløde.
    Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
  • Har du ikke et termometer, så hæld et par dråber karamel på en kold tallerken og sæt i køleskabet 1 minut. Stivner karamellen, som du ønsker, er den fin, ellers fortsæt kogningen.
  • Beklæd en varmefast form med bagepapir og hæld karamellen heri. Brug et firkantet fad af keramik ell. metal.
    Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
  • Drys groft salt på straks, imens karamelblandingen stadigvæk er varm.
  • Lad karamellen køle af ca. 15-30 minutter i køleskab. Den må ikke stivne for meget, for så kan karamellerne ikke skæres ud.
    Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
  • Brug en skarp kniv til at skære karamellen ud - klip evt. med en god saks - det synes jeg faktisk er nemmest.
    Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
  • Pak karamellerne ind i madpakkepapir og gem dem i en kagedåse - eller spis dem straks. Opbevares køligt - hvis du foretrækker hårde karameller - eller ved stuetemperatur, hvis du foretrækker blødere/toffeeagtige karameller
    Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift

Noter

Karamellerne holder sig bedst på køl.
Salt kan udelades og du kan nemt bruge portionen til andre slags karameller:
Tilsæt f.eks.  4 tsk. lakridspulver vupti har du lakridskarameller
Tilsæt 50 gram smeltet chokolade og vupti har du chokoladekarameller.
Hakkede nødder kan tilsættes efter smag og behag.
Rig mulighed for veksle i karamelvarianterne - brug gerne denne opskrift som en "karamel-grundopskrift"
 

Halløj sikke nogle lækre saltkarameller!

Saltkarameller med kondenseret mælk opskriftHvis det er første gang du laver saltkarameller, så prøv at nøjes med 1 tsk salt. Drys evt. lidt salt på et hjørne af karamelblandingen og snup en lille smagsprøve, før du putter salt på resten. Jeg er sikker på, at du bliver fan af saltkarameller!Saltkarameller med kondenseret mælk opskriftDet er nemt at lave karameller på denne måde og her i huset er vi fan af hjemmelavet karamel-slik.

På bloggen vil du kunne finde flere lækre karamelopskrifter hvor der er brugt kondenseret mælk som basis: prøv disse lækre lakridskarameller  eller disse underskønne chokoladekarameller. Uhm – alle disse lækkerier!

Saltkarameller med kondenseret mælk opskriftGod fornøjelse med karamelkogeriet – og skriv da gerne lige en hilsen i kommentarsporet. Mon du ender med at blive en lige så stor en saltkaramel-fan som jeg? 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •