•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Banoffee pie banantærte med karamel opskriftHalløj en lækker banantærte der blev fremtryllet i sommerhuset i dag.

En skøn banantærte med karamel efter engelsk inspiration – kagen kaldes også en Banoffee pie og den er super lækker og meget nem at lave. Banofee er en mix af ordene toffee og banana – bare lige til opklaring.Banoffee pie banantærte med karamel opskrift

Bunden på en Banoffee Pie er en kiksebund hvor man bare smuldrer Digestive-kiks og blander med smeltet smør. Kagebunden har jeg bagt 5 minutter, for at få den lidt ekstra sprød, men du kan også bare lade kagen sætte sig i køleskabet. Bunden stivner, når smørret afkøler.Banoffee pie banantærte med karamel opskriftPå bunden har jeg smurt den lækre karamel man kan lave af kondenseret mælk. Den slags karamel kaldes også dulce du leche – når den kondenserede mælk er færdigkogt. Den lækreste karamel der er super nem at arbejde med. Banoffee pie banantærte med karamel opskrift

Du kan enten koge karamellen i dåsen i en gryde i 3-4 timer eller du kan koge den i en gryde i 15-20 minutter under flittig omrøring.

Se hvordan man koger karamellen på dåse her:

Karamel på dåse - opskrift på dulce de leche
Nem karamel af kondenseret mælk - dulce de leche
Se opskriften her
Karamel på dåse - opskrift på dulce de leche
Banoffee pie banantærte med karamel opskriftJeg pyntede banantærten med blåbær og flødeskum og det var en rigtig god med de syrlige blåbær på toppen, da det ellers bliver en ret sød kage.

Kiksebund. Karamel. Bananer. Flødeskum og blåbær. Voila!

En nem og rigtig lækker kage, hvor du skal bruge ganske få ingredienser.

En Banoffee Pie vil være perfekt at servere til et kagebord, men den er også et hit som dessert. Det smarte er at kagen kan laves sommer og vinter, da bananer jo nemt kan købes året rundt. Smart!

Jeg er sikker på at alle vil elske kagen, både store som små.
Banoffee pie banantærte med karamel opskrift

Halløj en lækkerbisken – den må du prøve!

Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig og jeg ved at der sidder et rimeligt stor heppekor klar på bloggens facebook og Instagram-sider og venter, så jeg må hellere skynde mig at få skrevet opskriften så jeg kan trykke på “udgiv” knappen.:-)Banoffee pie banantærte med karamel opskriftJeg delte sneakpeak fotos og video af kagen og spurgte om I kunne tænke jer opskriften og der meldte sig straks en masse “JA TAK”- meldinger.Banoffee pie banantærte med karamel opskrift

Hvor er I bare søde. I er den allerbedste motivation for mig i mit blogger-arbejde. Jeg elsker jeres skulderklap og små hilsner. Tusind tak til jer  🙂Banoffee pie banantærte med karamel opskriftOpskriften på den lækre Banoffee Pie får du lige her og den er rigtig nem:

Banoffee pie banantærte med karamel opskrift

Banoffee pie banantærte med karamel opskrift
En lækker banantærte med kiksebund, karamel og flødeskum
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Banoffee pie banantærte med karamel opskrift
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: banantærte, Banoffee Pie, karamel
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 300 gram Digestive knuste
 • 125 gram smør smeltet
 • 400 gram kondenseret mælk færdigkogt karamel
 • 2 bananer
 • dl piskefløde
 • Pynt: Blåbær og evt. grofthakket chokolade

Sådan gør du

 • Start med at koge karamellen, hvis du ikke har en karamel der er kogt færdig i forvejen. Du kan koge den færdig i dåsen eller ved at omrøre den kondenserede mælk 15-20 minutter i en gryde
  Banoffee pie banantærte med karamel opskrift
 • Vej Digestive af i en skål
  Banoffee pie banantærte med karamel opskrift
 • Knus Digestive-kiksene. Det gøres nemmest i en plasticpose
  Banoffee pie banantærte med karamel opskrift
 • Smelt smørret (det gøres nemmest i mikrobølgeovnen). Bland smørret i kikseblandingen
  Banoffee pie banantærte med karamel opskrift
 • Beklæd en springform med bagepapir. Min springform målte 29 cm. i diameter. Pres kikseblandingen godt ud i formen. Bag nu banantærten ca. 5 minutter v. 175 grader varmluft. Du kan også bare stille banantærten til afkøling i køleskabet i ca. ½ time.
  Banoffee pie banantærte med karamel opskrift
 • Smør karamellen på den afkølede kagebund.
  Banoffee pie banantærte med karamel opskrift
 • Skær den ene banan i skiver og læg dem på tærtebunden
  Banoffee pie banantærte med karamel opskrift
 • Pisk fløden til skum og skær den sidste banan i små stykker og bland det i flødeskummet.
  Banoffee pie banantærte med karamel opskrift
 • Skyl blåbærrene og dryp dem godt af på et stykke køkkenrulle
  Banoffee pie banantærte med karamel opskrift
 • Fordel piskefløden på banantærten og pynt med blåbær og evt. grofthakket chokolade
  Banoffee pie banantærte med karamel opskrift
 • Stil banantærten på køl til den skal serveres
  Banoffee pie banantærte med karamel opskrift

Noter

 
En Banofee Pie er perfekt at servere som dessert eller som et festligt indslag på et kagebord. 
Du kan sagtens bruge 3 bananer til kagen. 
Få opskriften på hvordan du koger karamel på dåse her
Kagen kan pyntes med andre friske bær - f.eks. også vindruer 
Jeg lod bagepapiret blive under kagebunden og stillede springformens bund på et tærtefad. Jeg ville ikke risikere at kagen smuldrede i forsøget på at skubbe den over på et serveringsfad.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Banoffee pie banantærte med karamel opskriftBanoffee Pie – den lækreste dessertkage – prøv den hvis du er vild med banan, karamel og flødeskum

Hvis du aldrig har prøvet at eksperimentere med kondenseret mælk, så spring du bare på. Man kan nemlig lave en masse lækkerier med den søde kondenserede mælk.

Få en masse lækre opskrifter på kager og desserter du kan trylle med kondenseret mælk lige her Banoffee pie banantærte med karamel opskriftDenne gang prøvede jeg at koge karamellen i en gryde uden dåse og det er lynhurtigt, men du skal være vaks og omrøre flittigt og ikke gå fra gryden.

Hold godt øje med at din karamel ikke bliver for tyk (bliver den alt for tyk er det faktisk flødekarameller du har kogt karamel til og uhm de smager altså også bare godt)Banoffee pie banantærte med karamel opskrift

Skulle det ske at din karamel bliver lidt for tyk, så kan du smelte lidt smør og røre i massen, så bliver den cremet igen.

Uhm en lækker karamel og der bliver kamp om hvem der må slikke gryden. Tro mig 🙂Banoffee pie banantærte med karamel opskriftJeg brugte fuldkorns Digestive, men du kan sagtens bare bruge almindelige Digestive. Det smarte ved at knuse kiks til kagebund er jo at du slipper for arbejdet med at lave en kage helt fra bunden. Det er så nemt. Banoffee pie banantærte med karamel opskriftDu bestemmer selv om du vil bage bunden 5 minutter eller om du vil nøjes med at afkøle bunden i køleskabet. Begge dele virker. Jeg synes at kagebunden får lidt ekstra sprødhed af de 5 minutter i ovnen, men du bestemmer.

Jeg brugte 2 bananer til kagen men du kan sagtens bruge 3 – måske 2 i flødeskummet? Det vil være godt tror jeg.

Banoffee pie banantærte med karamel opskriftDet var genialt med blåbær på toppen af kagen.Det gav lige et godt og syrligt strejf, som klædte kagen. Jeg vil også prøve med vindruer engang – det vil også være perfekt tror jeg. Måske du kan få ide til andre friske bær?

Du kan også bare hakke chokolade groft og drysse på toppen. Du bestemmer 🙂Banoffee pie banantærte med karamel opskriftKombinationen af sprød kiksebund, sød karamel, bananer og flødeskum er et kæmpe hit. Samlet set er kagen nem at lave og hvis du har en dåse færdigkogt karamel, så er den lynhurtig at lave.

Jeg lod bagepapiret blive under kagebunden og stillede springformens bund på et tærtefad. Jeg ville ikke risikere at kagen smuldrede i forsøget på at skubbe den over på et serveringsfad, men prøv gerne, kagebunden burde kunne holde til det.

Jeg var totalt vild med kagen og jeg er sikker på at kagen “flytter ind” hjemme hos os som en rigtig lækker dessertkage, vi vil lave når vi får mange gæster til dessert.Banoffee pie banantærte med karamel opskrift

Kagen er rimeligt sød i det, så den er drøj i brug og vil række langt. Jeg vil tro at denne kage rækker til ca. 10 personer, selvfølgelig afhængig af hvor lækkersultne du og dine gæster er 🙂Banoffee pie banantærte med karamel opskriftRigtig god fornøjelse med din Banoffee Pie – jeg er sikker på at du vil synes om den lækre banantærte.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •