Fødseldagsfest med mad fra Apetit. I dag kommer du med til fødselsdag for familien hjemme i haven, hvis du altså vil? 🙂Ih hvor har vi altså bare haft en dejlig fødselsdagsweekend. 🙂
Min mand fyldte år og han inviterede den nærmeste familiebobbel til en lille fødseldagsfest hjemme i haven.
Vi var en lille sluttet kreds, men det kan nu altså også noget.
Vi kunne nemlig nå at snakke med alle gæsterne. Det er ikke altid, at man kan nå at “komme hele vejen rundt” som vært, men det kunne vi i går. <3
Vi har sådan hygget os og vejret viste sig fra sin allersmukkeste side. Se lige det smukke Dannebrog på den blå himmel.
Træer og buske i haven var sprunget ud og til stor overraskelse, og glæde, brød solen frem. Skønt at kunne nyde kaffen i det fri.
Min mand er rigtigt sød, så selvfølgelig skinnede solen da 🙂
Fødselsdagsfest med lækker mad fra Apetit
Vi flottede os og bestilte mad udefra. Vi er altid meget begejstrede for den mad man på det gode sted Apetit i Auning.
Da vi holdt 2×50 års fødselsdagsfest, fik vi af lokale folk anbefalet Apetit.
Vi blev meget begejstrede. Det var en skøn fest og du kan læse om både fest og mad her.
Siden har vi nydt meget mad fra Apetit. Både frokostsandwich, frokostbokse, tapasanretninger og meget andet lækkert.
Vi – og væres gæster – har altid været ovenud tilfredse med den mad der laves og serveres fra dette gode spisested i Auning på Djursland.
Denne gang fik vi en lækker menu med 3 retter mad og i dette indlæg, deler jeg billeder og glimt fra dagen med dig.
Det var en April/maj buffet vi fik og her kan du se hvad vi fik.
Opskrifter på de lækre retter har jeg jo desværre ikke, så du må nøjes med menu og billeder 🙂
Forret:
Varmrøget laks med dildmarinerede rejer og aioli, hertil friskbagte flutes
Hovedret:
Rosastegt pestomarineret oksetyksteg
Marineret svinekamfilet
Bagte rødløg med balsamicocreme
Mild pebersauce
Petitkartofler med parmesan og frisk rosmarin
Grøn mix salat med cherrytomat, semi dried tomater, agurk og feta
Kikærtesalat med peberfrugt, og edamamebønner.
Dessert:
Hindbærfromage med brownie.
Forretten med laks og rejer smagte skønt!
Jeg glemte at få taget billeder af de lækre sprøde flutes. Der var grove/lyse og flutes med oliven. De smagte som surdejsflutes.
Sprøde og lækre udenpå og med blød krumme indeni.
Forretten smagte skønt! Laksen var blød, frisk, nyrøget og rejerne smagte skønt. Vi spiste den lækre aioli til.Der var rigeligt med fiskeforret til aften og resten har vi nydt til frokosten i dag. Uhm – heldige os.
Det næstbedste efter fødselsdag og gæster, er de lækre rester dagen efter 🙂
Forretten sendte vi rundt ved bordet, men hovedretten anrettede vi som buffetbord i køkkenet.
Se lige hvor fint de flotte salater pyntede op på bordet 🙂
Ja beklager, at jeg ikke lige nåede at få taget flere flotte billeder af maden og middagsbordet, men du ved hvordan det er at være vært. Man stormer jo lidt rundt 😀
Maden smagte skønt og jeg bliver altid inspireret af de lækre serveringer fra Apetit
Oksestegen var mør og lækker og svinekammen saftig og lækker.
Det var nogle lækre kartofler med parmesan og rosmarin. Sådan nogen må jeg prøve at lave engang. 🙂
Denne salat med semidried tomater og feta var rigtig god. De søde tomater og feta gjorde det ud for dressing. Uhm et hit.Kikærtesalaten var super lækker også. En fryd for både øje og gane- Sødt, salt, surt og bittert. Perfekte salater.Vi spiste og spiste men alligevel der var en masse mad tilbage.
Vores børn fik gode goodiebags med hjem til Nordjylland, men der var stadigvæk rigeligt med madrester til overs til i dag søndag.
Vi har nydt madresterne med min mands forældre, der blev en ekstra dag. En dejlig dag og et godt minde også. <3
Desserten kombinerede vi med kaffebordet og sikke et kagebord!
De lækre chokoladebrownies med hindbærmousse viste sig at være 2 desserter. Som at vinde i dessertlotteriet!
Jeg troede jo at det bare ville være brownies med bærskum, men næh se hvor heldige vi var. 2 så fine fade med flotte desserter. En cremet og fløjlsblød hindbærfromage og en dejlig chokoladetung brownie med kakaoskum.
Uhm sikke en dejlig dessert.
Altså selvom vi havde bestilt mad udefra, så kunne jeg jo ikke dy mig for at også lige at bage lidt kager selv. Hm,hm. Sådan er jeg vist bare 🙂
Herligt. Det betød, at vi også kunne lave en lækker kagebuffet. Det var et hit.
Kagen her, er den gode kanelkage med karamelglasur. En skøn kage, der allerede er blevet et kæmpe hit på bloggen på bare få dage.
Mange af jer har bagt den her i weekenden og flere af jer har skrevet tilbage, at I er meget begejstrede for kagen.
Opskriften på den lækre kanelkage med karamelglasur, kan du se lige her:
Jeg bagte også en lækker kage med rabarberkompot og kokosmarengs. Uhm et hit. Jeg serverede flødeskum til. Uhm det smagte godt til kagen.
Opskriften på kagen med kokosmarengs kan du se her. I opskriften har jeg brugt æble, men æbler kan fint erstattes med rabarber eller rabarberkompot.
Sikke et lækkert kagebord, med alt hvad dessert-hjertet kan begære. 🙂
Sikke en dejlig dag. Vi og vores gæster var glade og der var mad og kage i rigelige mængder.
Selvom vi havde spist mad hele dagen, så er der altid appetit til suppe til aften.
Til skrub-af mad havde jeg lavet en stor portion kartoffelsuppe med bacon. I dagens anledning legeret med rigeligt fødseldags-piskefløde. Uhm.
Suppen blev næsten spist op og den fik mange roser med på vejen.
Opskriften på den gode – og nemme – kartoffelsuppe kan du se her:
En dejlig dag. Fødselaren var taknemmelig og stemningen super hyggelig. At solen tittede frem, fuldendte bare dagen.
Der var en masse lækkert mad tilbage og vi lavede en del små goodie-bags til gæsterne. Godterne blev godt fordelt.
I dag har vi også guffet rester, kagerester ikke mindst. Uhm – heldige os 🙂Vi nød en ekstra dejlig dag, med vores overnattende gæster.
Vi tog på tur ud i det blå, for at se anemoner og køre på søndagstur med vores gæster.
Vi tog til Fjellerup og Bønnerup og beundrede de smukke omgivelser, ved hav, skov og strand. Norddjursland er bare det allerbedst og allersmukkeste sted.
Bøgeskoven er sprunget ud nu og vi beundrede anemone-bunddækket. Vildt, så meget der er sket på bare 1 uge.
Jeg har sagt det før, men Maj er altså bare den allerbedste årstid.
Jeg håber du havde lyst til at læse med på dette fødselsdagsindlæg.
Det har været dejligt at skrive. Næsten som at opleve dagen selv igen. <3
Hvis du bor i den anden ende af Danmark, så kan det jo være at du tænker: “Hvad kan jeg mon bruge sådan en madanmeldelse til?”
Tja, jeg havde bare lyst til at dele min begejstring og vores glade fødselsdagsminder med dig.
Jeg håber du havde lyst til at komme med til vores fødselsdagsbord, selvom det var lidt snyd, at du kun fik lov til at se billeder.
Gid jeg kunne have budt dig på lidt smagsprøver også.
Skulle du komme til Djursland, så kan jeg altså virkelig anbefale dig at prøve mad fra Apetit.
For en god ordens skyld, må jeg hellere sige, at dette indlæg ikke er sponsoreret. Mine rosende ord er jeg ikke blevet betalt for 🙂
Jeg har også sidenhen skrevet et indlæg om Apetit, hvis du vil se, så kig med her
Det lyder som en skøn fødselsdagsfest, dejligt at vejret var med jer.