Frikadeller i airfryer. Tænk at man kan lave så lækre frikadeller i airfryeren. Helt uden brug af fedtstof.
Da jeg forleden lavede frikadeller i ovn, tænkte jeg, om frikadellerne mon ikke også kunne laves i den lille varmluftovn.
Alt hvad man kan lave i en ovn, kan man jo heldigvis lave i airfryer også. Hvis man altså kan få plads. Jeg elsker at eksperimentere med min airfryer, så det skulle prøves,
Jeg smurte min lille bageplade / airfryer pande (reklamelink) og lagde bare frikadellerne heri. Har du ikke sådan pande, så kan du sagtens bare klippe et lille stykke bagepapir til, så det passer på risten/i airfryerens trådkurv.
Frikadellerne kan også steges i en lille alubakke, du sætter i airfryeren.
Der er ikke varmeelement i bunden af min airfryer, så frikadellerne skulle lige vendes undervejs.
Hvorfor stege frikadeller i airfryeren?
Det er meget nemmere, fremfor at stege dem på panden. Man skal nemlig ikke holde øje med dem på helt samme måde.
Udover at det er nemmere, så kan frikadellerne også steges uden fedtstof. Det bliver derfor nogle fedtfattige frikadeller. En ekstra bonus, hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne.
Opvask og rengøringen bagefter er også nemmere. Du slipper nemlig for at frikadellerne “sprutter” på komfuret.
Jeg fik plads til 8 frikadeller i min lille pande (reklamelink).
Smart, hvis du kun skal lave frikadeller til få. Måske du gerne vil servere lune frikadeller til frokost eller som nem aftensmad måske?
Hakket svinekød kan erstattes med f.eks. kyllingekød eller hakket oksekød.
Kyllingefrikadeller eller kødboller af oksekød vil man også kunne lave i airfryer på samme måde. Spring du bare på.
I opskriften får du flere tips til fyld/ forkellige krydderier du kan bruge til dine lækre “dunser” eller “deller”.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Frikadeller i airfryer – få en god nem fedtfattig frikadelle opskrift hér
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 250 gram hakket svinekød eller hakket kalv/flæsk. Kan erstattes med f.eks. hakket kyllingekød eller svinekød
- ¾ tsk salt
- ½ tsk peber
- 1 lille revet løg
- 1 dl bouillon (svine- hønse- eller oksebouillon) lavet af ½ bouillonterning. Du kan bruge mælk og smuldre bouillonterningen i farsen, i stedet
- 3-4 spsk hvedemel
- 3-4 spsk havregryn kan erstattes med rasp
- 1 æg
Sådan gør du
- Kog 1 dl vand og opløs bouillonterningen ud heri. Lad bouillonen afkøle lidt.
- Rør farsen med salt først. Tilsæt peber, æg og rør nu havregryn og mel i, lidt efter lidt, til farsen bliver lind. Lad nu gerne frikadellefarsen trække lidt i køleskabet
- Smør en lille bageplade/pande. Form frikadeller med en spiseske og læg dem på panden. Du kan også lægge frikadellerne på et lille stykke bagepapir på risten/i trådkurven. Jeg fik 8 frikadeller af denne portion. Kan også steges på panden
- Steg nu frikadellerne ca. 15 minutter v. 180 grader. Vend dem og steg dem yderligere 5-7 minutter ekstra, eller til de er gyldenbrune og sprøde. Pensl evt. frikadellerne med smeltet smør/olie undervejs, men det er ikke nødvendigt.
Noter
Pensl evt. frikadellerne med smeltet smør, men det er ikke nødvendigt.
Skal du bruge en større portion, så kan de steges i en almindelig ovn. Beregn ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Frikadellerne kan også steges på stegepandeDu kan lave italienske frikadeller:
Tilsæt f.eks. oregano, basilikum, timian, feta, oliven, soltørrede tomater, sennep? Servér f.eks. tomatsovs til.Nemme ovnstegte frikadeller i airfryren – de var SÅ nemme at lave og rimeligt sunde og fedtfattige også
Jeg var lidt spændt på, hvordan frikadeller tilberedt uden fedtstof ville smage. De blev super gode, synes jeg, og min familie. Meget sprøde og lækre.
Hvis du savner smørsmag, så kan du sagtens pensle frikadellerne med smeltet smør undervejs, men det er nu ikke nødvendigt.
Prøv også at lave fiskefrikadeller i airfryer eller disse kyllingefrikadeller i airfryer. Så nemt.
Skal du bruge en større portion, så er det smartest at stege frikadellerne i en almindelig ovn, eller på stegepanden. Det vil også være mere energibesparende. Airfryeren er bedst at bruge til små portioner, er min erfaring.
Frikadellerne kan du peppe op med div. krydderier/ingredienser. Du kan f.eks. lave italienske frikadeller:
Tilsæt f.eks. oregano, basilikum, timian, feta, oliven, soltørrede tomater, sennep? Servér gerne f.eks. tomatsovs til.
Frikadellerne er lækre at hapse lune, eller I kan nyde dem til frokost eller som nem aftensmad.
Servér gerne f.eks. kold kartoffelsalat til eller måske pastasalat? Få inspiration til pastasalater ved at klikke her.
Det er virkelig nemt og hurtigt at lave frikadeller i airfryer. Det er bestemt ikke sidste gang jeg gør det.
Tippet er nu hermed givet videre til dig.
Ih hvor er jeg altså bare vild med min lille airfryer mirakel maskine. Jeg elsker bare at eksperimentere med den.
Skønt at man så nemt kan lave aftensmad i airfryeren. Prøv f.eks. også disse panerede koteletter i airfryer eller fyldt kyllingebryst i airfryer. Vi har også prøvet at lave forloren hare i airfryer.
Hvis du vil se opskrifterne på mine airfryer eksperimenter til nu, så klik her for at se dem alle. Du kan også se et lille udvalg nedenfor.
Få inspiration til flere nemme lækre airfryer opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Fedt indholdet er vel også påvirket af kød valget, jeg mener, at tidligere studier har vist,at kødets fedtindhold betyder mere end stegefedtet, så længe man ikke servere det.