Glutenfri rabarberkage. Her får du opskriften på en saftig lækker rabarberkage med mandelmel og marcipan.
Der er også jordbær i kagen og rabarber og jordbær går bare så godt i spænd sammen.
Kagen kan sagtens bages med enten rabarber eller jordbær alene. Du kan også bruge anden frugt eller andre bær? Kagen kan også laves uden frugt, som en god nem glutenfri mazarinkage.
Jeg har en masse mandelmel på lager, fordi jeg lige fandt et godt tilbud. Nu skal der bare eksperimenteres med kager bagt med mandelmel.
Siden jeg bagte denne glutenfrie kage med appelsin, har jeg haft lyst til at eksperimentere mere med opskriften og kagen.
Hvorfor bage med mandelmel?
Det er virkelig win win at bage denne kage med mandelmel. Konsistensen bliver luftig, svampet og mazarinagtig.
Marcipan er jo lavet af mandler og det kan man godt smage i kagen. Den får en dejlig mandel nøddeagtig smag. Mandelmel kan du sagtens mixe med f.eks. hasselnøddemel? Du bestemmer. 🙂
Jeg tilsatte også marcipan til kagen og det gjorde den ekstra svampet og mazarin kage agtig.
Den glutenfri rabarberkage kan også bages med almindeligt hvedemel.
En anden fordel ved at bage med mandelmel er også, at kagen kan nydes hvis man har glutenallergi. Der er nemlig ikke gluten i mandelmel.
Flere har efterlyst opskrifter på glutenfrie kager på bloggen. Så er det jo bare perfekt, at jeg har lyst til at bage OG har en masse mandelmel jeg kan eksperimentere med.
Man kan sagtens nyde kagen også selvom man ikke har glutenallergi. Måske du bare er vild med mazarinkager eller rabarberkager?
Den smager SKØNT og ligger faktisk lettere i maven. Ihvertfald kan man spise ustoppeligt meget af den. 🙂
Rabarberkagen er rigtig nem at lave og du får opskriften lige her:
Glutenfri rabarberkage med mandelmel – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 2 æg
- 125 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- ½ dl olie raps- el. solsikkeolie. Kan erstattes med 50 gram smeltet smør
- ¼ dl mælk evt. laktosefri
- 200 gram mandelmel kan mixes med hasselnøddemel. Kan erstattes med alm. hvedemel
- 1 nip salt
- 65-75 gram marcipan kan udelades
- evt. 8-10 jordbær
- 200 gram rabarber kan udelades eller erstattes med anden frugt
- Drys: perlesukker og mandelflager kan udelades
- Pynt: Flormelis
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
- Tilsæt olie, mælk, mandelmel, bagepulver og salt. Dejen kan røres bare med en dejskraber
- Riv marcipanen og vend det i dejen
- Smør en tærteform eller anden bageform og hæld dejen heri. Min form målte 25 cm i diameter.
- Vask/skyl rabarberne og skær dem i 1 cm stykker. Prop stykkerne lidt ned i dejen. Jeg havde også lige 8-10 jordbær, som jeg også brugte. Drys evt. med perlesukker og mandelmel
- Bag nu kagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn), nederst i ovnen. Mazarinkagen er færdig, når den er gyldenbrun og gennembagt. Kagen må gerne føles klæg og fugtig i midten á la mazarinkage.
- Lad kagen afkøle før du evt. sigter flormelis over. Kagen er lidt porøs, og den er nemmest at skære ud, når den er afkølet.
- Rabarberkagen holder sig saftig og frisk i flere dage. Nyd kagen som den er eller med vanlijeis, creme fraiche eller flødeskum til
Noter
Kagen kan også laves i en appelsinkage variant, få en god opskrift her.
Mazarinkagen er fryseegnet, men den er ret porøs, så den skal nok fryses i formen.En nem lækker glutenfri kage med rabarber, jordbær og marcipan. God som glutenfri mazarinkage med mandelmel og marcipan
Det er en rigtig god og nem grund opskrift på glutenfri kage, du får her. Smagen er i top og konsistensen bliver som en svampet mazarinkage.
Den glutenfrie kage er så nem og hurtig at lave. Dejen kan du røre bare med ske eller dejskraber.
Kagen bliver lidt porøs i det, så den kan godt være lidt svær at skære ud. Lad den gerne afkøle/sætte sig lidt, før du serverer den.
Jeg glæder mig til at prøve den glutenfri rabarberkage med anden frugt/andre bær.
Nu er det jo snart brombær sæson, så måske vi skulle prøve en glutenfri brombærkage, ribskage eller med kirsebær måske?
Kan man plukke/trække rabarber efter Sankt Hans?
Rabarber havde vi lige i haven, så det blev til en dejlig rabarberkage i dag. Jeps jeg plukker nemlig stadig rabarber, også selvom det er august.
Man kan nemlig sagtens bruge sine rabarber også efter Sankt Hans, eller det gør jeg ihvertfald.
Hvis dine rabarber indeholder for meget oxalsyre sidst på sæsonen, så kan du tilsætte non-oxalsyre. Mine rabarber har dog ikke givet problemer i den retning, så jeg bruger ikke non-oxalsyre.
Måske du har andre frugter/bær i haven eller frugtskålen, du kan bruge til kagen i stedet for rabarber?
Mazarinkagen smager også rigtigt fint uden frugt, den kan nemlig sagtens nydes bare som glutenfri mazarinkage også.
Rigtig god fornøjelse med den glutenfrie rabarberkage til dig. Hvis du gerne vil se flere opskrifter med rabarber, så klik her.
Hvis du er på jagt efter flere glutenfrie kage opskrifter, så kig med nedenfor.
Prøv også disse glutenfri hveder, disse glutenfri Nutella småkager eller en glutenfri nøddebund med rabarberskum
Få flere opskrifter på glutenfrie kager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.