Glutenfri kage med mandelmel, hasselnøddemel og marcipan. En nem lækker mazarinkage med appelsin – helt glutenfri.

Denne kage opskrift kunne sagtens være en god kage grundopskrift, til dig der gerne vil bage glutenfrie kager.

Glutenfri kage med mandelmel og marcipan

I kagedejen har jeg brugt både blendet mel af hasselnødder og mandler og det gav kagen en fin farve, smag og struktur.

Du kan sagtens bage kagen med kun mandelmel eller hasselnøddemel, men en kombination var rigtig fin.

Prøv en dejlig appelsinkage, der sagtens også kan laves med citron. En glutenfri citronkage må vi da også prøve, synes du ikke?

Glutenfri kage med mandelmel og marcipan

Du kan sagtens tilsætte anden smagsvarianter – prøv at erstatte appelsin med f.eks. kaffe, kakaomælk, frugtjuice, yoghurt?

Glutenfri kage med mandelmel og marcipan

En enkel mazarinkage, der smagte skønt. Kagen kan du sagtens peppe yderligere op, med f.eks. hakket chokolade, eller frisk frugt eller bær. Måske det kunne være banan, æbler, pærer, rabarber, dadler?

Glutenfri kage med mandelmel og marcipan

Nem kage – den opskrift glæder jeg mig til at eksperimentere meget mere med. Du får opskriften lige hér. Eksperimentér gerne med den.

Glutenfri kage med mandelmel og marcipan – få en god nem opskrift på mazarinkage med appelsin her

Glutenfri kage med mandelmel og marcipan
Nem mazarinkage med appelsin, mandler og hasselnødder
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Glutenfri kage med mandelmel og marcipan
Portioner: 6
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 125 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ dl olie raps- el. solsikkeolie. Kan erstattes med 50 gram smeltet smør
  • 1 øko. appelsin saft/skal. Kan erstattes med citron
  • 100 gram hasselnødder med skal blendet til hasselnøddemel. Kan erstattes med mandler
  • 100 gram mandler med skal blendet til mandelmel. Kan erstattes med hasselnødder.
  • 1 nip salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 65-75 gram marcipan kan udelades
  • pynt: flormelis
  • evt. grofthakket chokolade

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Vask appelsinen. Riv skallen og tilsæt. Pres appelsinen og tilsæt appelsinsaft og olie
    Glutenfri kage med mandelmel og marcipan
  • Tilsæt mandelmel/hasselnøddemel, bagepulver og salt. Vend dejen med en dejskraber
    Glutenfri kage med mandelmel og marcipan
  • Riv marcipanen og vend det i dejen
    Glutenfri kage med mandelmel og marcipan
  • Smør en tærteform eller anden bageform og hæld dejen heri. Min form målte 24 cm i diameter.
    Glutenfri kage med mandelmel og marcipan
  • Bag nu kagen 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Mazarinkagen er færdig, når den er gyldenbrun og gennembagt. Mærk om den føles blød eller stik i den med en tandstik/kødnål og se om der hænger dej ved. Kagen må gerne føles klæg og fugtig i midten á la mazarinkage.
    Glutenfri kage med mandelmel og marcipan
  • Lad kagen afkøle før du sigter flormelis over
    Glutenfri kage med mandelmel og marcipan
  • Appelsinkagen holder sig saftig og frisk i flere dage. Nyd kagen som den er eller med vanlijeis til
    Glutenfri kage med mandelmel og marcipan

Noter

Appelsin kan erstattes med citron. 
Prøv også at tilsætte æbler, pærer, banan, rabarber, brombær? 
Kagen er fryseegnet, men den er ret porøs, så den skal nok fryses i formen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Glutenfri appelsinkage med marcipan – en nem laktosefri kage med mandler og hasselnødder

Glutenfri kage med mandelmel og marcipan

Sikke en nem kage at bage! Fedtfattig er den også, den kun indeholder ½ dl olie. er er ikke smør i dejen, så den er også lactosefri.

Der er dog en del fedt i mandler og nødder, men det er heldigvis sunde fedtstoffer. D

Når du bare lige har blendet mandler/nødder, kan dejen røres sammen på få minutter.

Glutenfri kage med mandelmel og marcipan

Kagen er saftig og svampet som en rigtig mazarinkage. Appelsinsmagen klædte kagen og gav den både en fin smag og konsistens.

Frisk kage, man sagtens kan nyde med velbehag, også selvom man ikke har glutenallergi / cøliaki.

Måske du bare vil reducere lidt i brugen af hvedemel når du bager? Så vil denne kage også være et hit for dig.

Glutenfri kage med mandelmel og marcipan

Den glulefrie kage er en lille kage, men alligevel rækker den til 6-8 personer.

Vi nød bare kagen som den var, men den vil også smage lækkert med is og frisk frugt til. En fin lille dessertkage, vil det faktisk også være.
Glutenfri kage med mandelmel og marcipan

Marcipan i kagen var lidt ekstra luksus, men det kan du faktisk sagtens undvære, hvis du ikke lige har det på lager.

Nam nam en god kage! Vi havde kagen med på besøg hos min niece og hendes kæreste i Viborg og den vakte jubel, til kaffebordet.

De unge mennesker ville gerne have resten af mosters kage, da vi kørte. Herligt! – det må da vist være den bedste anbefaling en kage kan få.  🙂Glutenfri kage med mandelmel og marcipan

Da jeg annoncerede på bloggens Facebookside, at opskriften var på vej, skrev mange af jer: JA tak  – hit med opskriften!

Må vist hellere skynde mig at trykket på “udgiv” knappen. Jeg ved at mange af jer venter utålmodigt.

God fornøjelse med kagen til jer.

Glutenfri kage med mandelmel og marcipan

Få flere opskrifter på glutenfrie kager her:

1.

Småkager med kartoffelmel & vanilje - glutenfri
Sprøde glutenfrie småkager med vanilje
Se opskriften her
Småkager med kartoffelmel & vanilje - glutenfri

2.

Glutenfri småkager med kanel - gaffelkager
Sprøde glutenfrie småkager med kanel og kartoffelmel
Se opskriften her
Glutenfri småkager med kanel - gaffelkager

3.

Rabarbertærte - glutenfri crumble med mandelmel
En nem, fedtfattig og glutenfri rabarbertærte med mandelmel
Se opskriften her
Rabarbertærte nem crumble med mandelmel

4.

Makroner - glutenfri opskrift med mandelmel
Hjemmelavede makroner med mandelmel
Se opskriften her
Nemme sprøde makroner af mandelmel