Granola i airfryer er nemt og hurtigt at lave og så smager det bare rigtigt godt. Få en god nem opskrift på sprød honningristet müsli her.
Skal du kun bruge en lille portion granola, så er det oplagt at lave den i airfryeren.
Jeg brugte min lille bradepande, som jeg bare blandede alle ingredienserne sammen i.
Har du varme i bunden af din airfryer, kan du måske bare lave det direkte i bunden af skuffen på din airfryer.
Honning og gerne en lille smule smør/olie/kokosolie giver den bedste smag til granolaen. Faktisk er granola honningristet müsli.
Hvad er forskellen på granola og müsli og hvad kan man tilsætte?
Granola er müsli der er ristet i honning eller sirup/dadler/banan/æblemos eller andre søde ingredienser.
Du kan riste din granola på pande, i ovn og i airfryer.
Opskriften nedenfor kan også laves på panden eller i ovnen. Her er det dog mere oplagt – og energivenligt – at at lave en større portion.
Bare tilsæt alle mulige korn og kerner til din granola. Jeg brugte havregryn, solsikkekerner og mandler.
Brug hvad du har, det kan også være f.eks. græskarkerner, sesamfrø eller revet rugbrød?
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her
Granola i airfryer opskrift – honningristet og sprød
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 75 gram havregryn fin eller grovvalsede kan bruges. Du kan bruge bygflager ell. lign. i stedet
- 25 gram mandler eller andre nødder. Grofthakkede. Jo flere jo bedre
- 25 gram solsikkekerner eller mere. Kan erstattes af andre kerner
- 10 gram smør kan evt. udelades eller ersattes med olie/kokosoli
- 1-1½ spsk honning eller sukker/sirup eller andet sødemiddel. Jeg brugte akaciehonning
Sådan gør du
- Hæld havregryn på en lille bradepande/ovnfast skål, du kan bruge i den airfryer. Metal leder varmen bedst. Har du varme i bunden af din airfryer, kan du lave det direkte i skuffen. Hak mandlerne og bland med solsikkernerner, smør og honning.
- Min granola fik ca. 13-15 grader v. 185 grader. Omrør blandingen ca. hver 5. minut og sænk evt. temperaturen lidt, hvis mandlerne bliver for mørke. Måske du kan nøjes med 12-13 minutters tilberedningstid.
- Din granola er færdig, når den er gyldenbrun og sprød. Prøvesmag gerne. Den bliver mere sprød efter afkøling.
- Lad din granola afkøle helt, før du putter den i et tætsluttende glas. Granola vil kunne holde sig i flere uger
Noter
Kan også sødes med sirup, dadler, eller æblemos.
Granola kan også laves på pande/i ovn. Holdbarhed: flere uger i en tætsluttende beholder.Sprød honningristet müsli i airfryer – nemt og hurtigt at lave. Kan laves med andre nødder og kerner
Det smagte bare super godt. Hjemmelavet granola må du altså prøve at lave. Hvis du ikke har en airfryer, så bare rist blandingen på panden, til den er færdig.
Prøv også at lave disse ristede havregryn i din airfryer.
Hvad kan man bruge granola til?
Hjemmelavet drys på yoghurten, ja tak. 🙂
Det er lækkert som topping til morgenmad eller brunch. Brug det på skyr, græsk yoghurt eller der hvor du ellers plejer at spise müsli.
Du kan også bruge granola som “knas” på desserter og f.eks. koldskål?
Hjemmelavet granola er bedre og billigere at lave, end den du kan købe.
Den hjemmelavede version er også helt fri for tilsætningsstoffer. Når du laver den selv, ved du 100% hvad den indeholder.
Spring du bare et forsøg. Jeg er sikker på du vil synes om den hjemmelavede granola.
Skønt at eksperimentere med airfryeren. Prøv f.eks. også denne æblecrumble i airfryer eller en rabarbercrumble i airfryer?
Man kan også lave stegte løg, jordskokkechips, tortillachips eller ristede kikærter i airfryer.
Rigtig god fornøjelse til dig. 🙂
Se alle mine 200 airfryer opskrifter her – måske du kan finde flere opskrifter du vil afprøve?
Prøv også disse airfryer opskrifter:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.