En småkageklassiker, der holder altid. Har du guldkorn i køkkenskabet, så spring du bare på en portion. Småkagerne er knasende sprøde og har den fineste smag. Du tror det måske ikke, men jo guldkorn i småkager er virkelig et hit. Til Amandas bachelorfest i weekenden, bagte jeg en stor portion af disse guldkornskager og du kan tro, de var et hit. Portionen er stor – der bliver ca. 75 småkager af denne portion og de forsvandt næsten alle. Resten fik Amanda med hjem i en lille godtepose. Hjemmebag-take-away er altid populært hos mine store børn. 🙂
Guldkornskagerne bliver sprøde og lækre og den gode honningsmag fra guldkornene klæder småkagerne. Flere af gæsterne spurgte om det var peanuts der var i kagerne, men næh nej, ingen havde vist gættet på guldkorn. 🙂
Her i huset er det maaange år siden der har været Guldkorn på lager, så det var næsten helt som at gå en tur ned af “memory lane” at have en pakke Guldkorn stående på køkkenbordet. Man må gerne prøvesmage, ja man kan næsten ikke lade være 🙂Jeg har brugt rigtigt smør til kagerne, fordi jeg bare synes at smørbagte småkager smager bedst. Hold godt øje i supermarkedet. Nogle gange kan du få Lurpak på tilbud, så køb rigeligt, når du spotter et godt kup.
Spring du bare på en portion af de lækre guldkornskager, du kan tro de smager godt. 🙂
Opskrift på guldkornskager – småkager med guldkorn:

Ingredienser
- 240 gram smør meget blødt
- 300 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 200 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 200 gram guldkorn
Sådan gør du
- Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen, eller lad det lune på køkkenbordet
- Pisk sukker og vaniljesukker sammen med smørret. Brug gerne din elpisker
- Rør æggene i ét af gangen
- Bland bagepulver og salt sammen med hvedemelet og pisk det i dejen
- Rør guldkornene i. Dejen bliver hård og fast, så brug gerne din elpisker
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt småkager på pladen med to teskeer. Kagerne flyder meget ud. Jeg fik plads til ca. 25 kager pr. bageplade
- Bag kagerne ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft. Du kan godt bage flere plader af gangen, hvis du bruger varmluft. Bruger du ikke varmluft, så hæv temperaturen til 200 grader varmluft.
- Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde. Lad gerne kagerne blive mørke, så smager de nemlig ekstra karamelagtigt godt. Vær obs på at de ikke branker.
- Kagerne bliver sprøde, når de er afkølet helt. Opbevares i en kagedåse under tætsluttende låg
Noter
Mon ikke vi er mange der har gode og glade kageminder med de skønne guldkornskager? Jeg tror det.
Rikke har lige skrevet til mig på bloggens facebookside at hun synes, at guldkornskagerne hører julen til, og at de, hjemme hos hende, er næsten lige så vigtige som brunkagerne.
Det er sjovt, for jeg har faktisk aldrig forbundet guldkornskager med jul? Til gengæld kan jeg spise dem med velbehag hele året rundt.
Måske julen bare kan være en god undskyldning for at bage en ekstra portion? 🙂
Du behøver slet ikke at vente til jul. Kast du dig bare ud i en portion nu. Kagerne er meget nemme at lave og du kan tro, at du bliver populær derhjemme.
Prøv kagerne til et kagebord, til kollegerne eller til børnefødselsdag? De vil være et hit 🙂
Rigtig god kagebage-fornøjelse til dig 🙂
Skriv en kommentar