•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Guldkornskager - sprøde småkager med guldkornKender du mon guldkornskager?

En småkageklassiker, der holder altid. Har du guldkorn i køkkenskabet, så spring du bare på en portion. Småkagerne er knasende sprøde og har den fineste smag. Du tror det måske ikke, men jo guldkorn i småkager er virkelig et hit.Guldkornskager - sprøde småkager med guldkorn Til Amandas bachelorfest i weekenden, bagte jeg en stor portion af disse guldkornskager og du kan tro, de var et hit. Portionen er stor – der bliver ca. 75 småkager af denne portion og de forsvandt næsten alle. Resten fik Amanda med hjem i en lille godtepose. Hjemmebag-take-away er altid populært hos mine store børn. 🙂Guldkornskager - sprøde småkager med guldkornGuldkornskagerne bliver sprøde og lækre og den gode honningsmag fra guldkornene klæder småkagerne. Flere af gæsterne spurgte om det var peanuts der var i kagerne, men næh nej, ingen havde vist gættet på guldkorn. 🙂

Her i huset er det maaange år siden der har været Guldkorn på lager, så det var næsten helt som at gå en tur ned af “memory lane” at have en pakke Guldkorn stående på køkkenbordet. Man må gerne prøvesmage, ja man kan næsten ikke lade være 🙂Guldkornskager - sprøde småkager med guldkornJeg har brugt rigtigt smør til kagerne, fordi jeg bare synes at smørbagte småkager smager bedst. Hold godt øje i supermarkedet. Nogle gange kan du få Lurpak på tilbud, så køb rigeligt, når du spotter et godt kup. Guldkornskager - sprøde småkager med guldkornSpring du bare på en portion af de lækre guldkornskager, du kan tro de smager godt. 🙂
Guldkornskager - sprøde småkager med guldkorn

Opskrift på guldkornskager – småkager med guldkorn:

Guldkornskager - sprøde småkager med guldkorn
Sprøde smørbagte småkager med guldkorn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 13 minutter
Samlet tid: 28 minutter
Ret: Guldkornskager - sprøde småkager med guldkorn
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: guldkorn, guldkornskager, småkager
Portioner: 70 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 240 gram smør meget blødt
  • 300 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 200 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 200 gram guldkorn

Sådan gør du

  • Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen, eller lad det lune på køkkenbordet
    Guldkornskager - sprøde småkager med guldkorn
  • Pisk sukker og vaniljesukker sammen med smørret. Brug gerne din elpisker
    Guldkornskager - sprøde småkager med guldkorn
  • Rør æggene i ét af gangen
    Guldkornskager - sprøde småkager med guldkorn
  • Bland bagepulver og salt sammen med hvedemelet og pisk det i dejen
    Guldkornskager - sprøde småkager med guldkorn
  • Rør guldkornene i. Dejen bliver hård og fast, så brug gerne din elpisker
    Guldkornskager - sprøde småkager med guldkorn
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt småkager på pladen med to teskeer. Kagerne flyder meget ud. Jeg fik plads til ca. 25 kager pr. bageplade
    Guldkornskager - sprøde småkager med guldkorn
  • Bag kagerne ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft. Du kan godt bage flere plader af gangen, hvis du bruger varmluft. Bruger du ikke varmluft, så hæv temperaturen til 200 grader varmluft.
    Guldkornskager - sprøde småkager med guldkorn
  • Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde. Lad gerne kagerne blive mørke, så smager de nemlig ekstra karamelagtigt godt. Vær obs på at de ikke branker.
    Guldkornskager - sprøde småkager med guldkorn
  • Kagerne bliver sprøde, når de er afkølet helt. Opbevares i en kagedåse under tætsluttende låg
    Guldkornskager - sprøde småkager med guldkorn

Noter

Bagetiden svinger fra 10-15 minutter. Du kan godt nøjes med 10-12 minutters bagetid, hvis du foretrækker lyse guldkornskager. De smager også godt.
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Guldkornskager - sprøde småkager med guldkornMon ikke vi er mange der har gode og glade kageminder med de skønne guldkornskager? Jeg tror det.

Rikke har lige skrevet til mig på bloggens facebookside at hun synes, at guldkornskagerne hører julen til, og at de, hjemme hos hende, er næsten lige så vigtige som brunkagerne.

Det er sjovt, for jeg har faktisk aldrig forbundet guldkornskager med jul? Til gengæld kan jeg spise dem med velbehag hele året rundt.

Måske julen bare kan være en god undskyldning for at bage en ekstra portion? 🙂

Du behøver slet ikke at vente til jul. Kast du dig bare ud i en portion nu. Kagerne er meget nemme at lave og du kan tro, at du bliver populær derhjemme.

Prøv kagerne til et kagebord, til kollegerne eller til børnefødselsdag? De vil være et hit 🙂

Rigtig god kagebage-fornøjelse til dig 🙂Guldkornskager - sprøde småkager med guldkorn 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •