•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserI dag skal jeg have en sen online-vagt som bibliotekar og har fået lov til at passe tjansen hjemmefra. Det betyder at jeg først skal starte min arbejdsdag ret sent og fik grønt lys til at passe tjansen hjemmefra og arbejde hjemme før.

Hvad gør en sommerhusfantastisk Gitte mon så? Tjo hun rykker da kontordomicilet til sommerhuset!

Man skulle tro, at jeg havde clearet det med vejrguderne, for sikke da et fortryllende vejr der er på “hjemmekontoret”. Det er da lige til at blive komplet forårslykkelig-bims i låget af?  🙂Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserMin datter er fulgt med i sommerhuset. Hun læser psykologi på universitetet og skal snart til eksamen. Hun læser tykke, engelske bøger og er i komplet koncentration. Det er svært stof, vist nok noget om hjerneforskning og neurovidenskab, brain og transmitters?  Hun er mega sej og jeg har stor respekt!

Jeg prøver at støtte så godt jeg kan, f.eks. med te og cookies ad libitum. Jeg bagte en hurtig portion karamelcookies til os i formiddags, her i en lækker variant med nougat. Opskriften skal du nok få, men foreløbigt kan du se billede og finde opskrift lige her Uhm de smager godt og de forsvinder ret hurtigt, selvom vi kun er to, men vi er jo hårdtarbejdende såeh….;-)I aftes, da vi ankom lavede vi hyggelig aftensmad sammen, som vi spiste på den solbeskinnede aftenterrasse. Det var skønt! 🙂Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserVi spiste en lækker kødsauce, som vi lige fik bikset sammen i fællesskab. Der var masser af kød og grøntsager i, lige som vi godt kan lide. Du kan finde forskellige opskrifter på kødsauce på bloggen lige her Prøv lige at se mit hjemmekontor i dag. Kan du mon ikke godt forstå, at jeg benytter mig af enhver lejlighed til at rykke ud i dette skønne domicil? 🙂

Det går så fint med at arbejde på PC, for lysstyrken kan reguleres. Med fuglefløjt og gode naturdufte som baggrund fungerer jeg bare optimalt og arbejder glad og effektivt. Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserTænk, hvis forfatterdrømmen engang kunne blive vakt til live? At sommerhuset ville kunne danne rammen? Åh foreløbigt bliver det ved drømmen, men disse er da også mega skønne af have. Små drypvise skrive-/arbejdsdage herude som den jeg har i dag, er også guld værd for mig, især når vejrguderne tilsmiler hjemmekontoret så gavmildt 🙂

I morges var det lidt for køligt udenfor, så der spiste vi morgenmaden indenfor, med glimt til haven fra den nye terrassedør, vi fik monteret i sensommeren. Det har været en af de bedste investeringer vi har gjort, at få monteret et stort parti gavlvinduer og to store terrassedøre her i sommerhuset. Der kommer så meget lys ind også om vinteren og vi kan nyde hvert et glimt af den smukke udsigt året rundt.

Vinterfrost og sne har også sin charme, og et intenst stormvejr var også særligt spændende at følge indefra huset. Der var i skum på bølgerne og træerne lå næsten vandret.Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserHaven er lidt et vildnis her, men sådan foretrækker vi det. Græs, buske, vilde blomster og få blomsterkrukker, der passer sig selv. Jeg/vi har ikke lyst til at storme rundt i haven, når vi er her. Der bliver slået græs og beskåret, når det trænger men så heller ikke mere. Vi vil hellere nyde, end yde her i sommerhuset. Det har vi vist erkendt?

Et fif til dine havekrukker. Dæk med strandsten, det pynter så fint og så holder det på fugten. Smart hvis du har kolonihave/sommerhus, og ikke kan vande krukker hver dag. Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserHvad laver vi så, når vi er i sommerhuset og ikke bruger tiden på at arbejde i haven?

Tjo vi læser, arbejder, sover, hviler, går ture, bager, laver lækkert mad og nyder havudsigten. Det er jo et træsommerhus vi har  og vi skal have malet og det får vi også. Med brede pensler når man langt og det er mega-effektivt at male med sort maling. Halløj hvor det dækker! 🙂

Faktisk elsker jeg at male. Jeg får stor tilfredshed, finder ro med det og elsker at jeg nemt kan se hvor langt jeg når. Min gemal foretrækker at dække af og at male fra stige. I den sammenhæng er vi et godt team  🙂Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserSkulle du nu tænke, hvad kan sådan en bibliotekar da arbejde med hjemmefra, når hun ikke er at finde på sit bibliotek? Tjo i dag er der sat “strøm” til mange af mine/bibliotekarers jobfunktioner. Jeg er f.eks. så heldig at arbejde med webformidling på mit bibliotek og har f.eks. i dag finpudset et indlæg til bibliotekets hjemmeside i anledning af befrielsesdagen. Kig med her, hvis du har lyst.

Vi må huske lys i vinduerne i aften – det bliver smukt her i sommerhuset, hvor der er kulsort og stjerneklart udenfor.

Jeg har også blogindlæg på vej til bibliotekets hjemmeside om 500-års-jubilæet for Reformationen og et om “Historier om Danmark”. Det er så smart, at når man skriver til ét biblioteks hjemmeside, så kan andre biblioteker genbruge artiklen. Måske du en dag støder på en artikel jeg har skrevet, på dit lokale bibliotek? 🙂Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserVagten jeg skal passe i aften er i bibliotekernes online-spørgetjeneste “Biblioteksvagten” – hvor der kan spørges om alt imellem himmel og jord, på telefon, chat eller mail. Vi har kul på, når vi bemander posten, for vi besvarer forespørgsler fra hele landet. Det er super spændende og meget kompetenceudviklende. Har du spørgsmål, så fyr løs i aften mellem 19-22 hvor du vil kunne møde mig og kollega-Rikke i den anden ende.

Du kan dagligt spørge Biblioteksvagten imellem 8-22 – gør endelig brug af servicen, den er jo også et tilbud for dig for dig 🙂

Inden jeg logger på på Biblioteksvagten, skal jeg også lige have bestilt udenlandske fagbøger til biblioteket, det kan også gøres digitalt. Smart!

Det har været en skøn dag. Måske jeg skulle plage mig til lidt flere hjemmearbejdsdage her i dette skønne domicil? Måske jeg lige skulle cleare med vejrguderne først? I dag har vi i hvert fald fået lavet os den fineste deal 🙂Hjemmearbejdsdag i sommerhuset i fortryllende omgivelserOg hvorfor nu afslutningsvis et billede af en redningskrans? Jeg har jo slet ikke brug for at kaste en redningsplanke ud, men jeg ELSKER bare dette billede, som er taget med min nye mobil. Elsker farverne, kontrasterne, horisonten, linjerne. Åh det er så smukt og sommerligt. Bliver helt glad. Håber du har lyst til at nyde billedet lidt sammen med mig? 🙂

Tak fordi du havde lyst til at læse med 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •