Hverdag, travlhed, alle er sultne. Hvad skal vi spise? Her får du opskriften på en lynyhurtig skudsikker hverdagsret, som alle i din familie vil elske.
Servér hjemmelavet pølsemix med pølser, løg og paprika:
Jeg har skrevet om retten før i forskellige varianter; pølsemix med ristet sesam og i en “almindelig” variant serveret som familiens “sprøde kartoffelpølse-livret” . Dagens variant var med rigelige mængder løg, og det er jo faktisk sådan de laver pølsemix i grill-baren? 😉
Denne variant med løg er min yndlings, meget mere smagfuld. Familien blåstemplede den også, og vi sender hermed retten vores allerbedste anbefalinger. At retten så ovenkøbet er en virkelig nem og overskuelig hverdagsret, taler jo også rigtigt meget for 🙂
Her kommer opskriften på pølsemix med løg (4 pers.):
Du skal bruge:
2½ kilo kartofler
4 grofthakkede løg
500 gram pølser i skiver
½ dl olie
5 spsk. paprika
Salt/peber.
Sådan laver du hjemmelavet pølsemix med løg, pølser og paprika:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern
- Skræl løgene og skær dem i grove tern
- Skær pølserne i skiver.
- Bland løg, kartofler og løg godt sammen i et aluminiumsfad og vend med olie, paprika, salt og peber.
- Steg fadet med pølsemix minimum 1 time v. 200 grader varmluft. Vend flere gange undervejs.
- Servér pølsemix’en når kartofler, løg og pølser er sprødstegte.
- Servér med ketchup, gerne karryketchup til.
- UHM!
- Kartofler skrælles
- Løg skrælles
- Kartofler og løg skæres i tern
- Pølser skæres i skiver
- Bland med paprika og olie
- Sprødstegt pølsemix
Så er der pølsemix-servering og din familie vil juble.
Forbered dig på, at din familie fremover vil plage dig om at servere denne livret. Tit. Menuen kan laves med ganske få anstrengelserne og det største arbejde er at skrælle kartoflerne og så vente en time på at retten bliver sprød nok i ovnen.
Lok gerne dine skolebørn til at skrælle kartofler inden du kommer hjem, så er retten hurtigt smækket i ovnen. Dine store børn vil jo også sagtens selv kunne lave denne ret helt fra bunden. De bestemmer jo så selv om de har lyst til at vælge varianten uden løg. Mine teenagere er begyndt at sætte pris på løg som smagsgiver i mad efter de er blevet ældre, så hvis du har løgforskrækkede børn, er der håb endnu. 😉
Bagenørden takker af for i dag efter en forrygende travl mandag på jobbet. Jeg har en million bolde i luften og løber rundt for at prøve at gribe dem alle. Det er spændende bolde jeg har kastet op, så jeg er begejstret, engageret og glad, men lidt småstresset vist, men på den gode måde. Jeg er jo glad for mit arbejde 😉
I morgen skal jeg til Biblioteksvagt-temadag i Odense og i toget lader jeg op. Det bliver godt. Jeg pakker en god bog og god musik. Ahh balsam for sjælen. Serverer togstewardessen mon pølsemix?? 😉
Endnu en lækker ret, og nem, fra din hånd.
Den blev godkendt af familien. Jeg kom også lige nogle gulerødder ved, bare for at “snyde” grøntsager i datteren.