•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lynhurtige flødekarameller i mikrobølgeovn?

Sindssygt projekt hvis man kun har én normalt fungerende arm, men hvis man har to, er det verdens nemmeste karameller.

2015-01-13 18.39.27

Karamellerne er klar på ingen tid og du kan snildt lave en portion imens du alligevel er i køkkenet for at lave aftensmad f.eks.?

Her kommer opskriften på:

Flødekarameller med vanilje – lavet på 10 minutter i mikroovn:

Du skal bruge:

1 dl. fløde (kaffefløde kan fint bruges, det gør jeg. Det giver smagfulde og lidt mere kalorielette karameller)

½ dl. sirup

½ dl. sukker

2 spsk. glucosesirup

Et knivspids groft salt

Lidt flormelis til drys

Evt.: ½ tsk. vaniljepasta eller 2 tsk. vaniljesukker

Sådan laver du flødekarameller med vanilje i mikroovn:

 • Bland alle ingredienserne i en skål der kan tåle høj varme. Brug en skål af glas eller keramik, IKKE plastic!. Det skal være en høj form, da karamelblandingen nemt vil bruse over.
 • Kog karamellen i mikrobølgeovnen 3 minutter ved høj effekt, herefter 1 minut af gangen til karamelblandingen er færdigkogt.
 • Hvordan finder jeg ud af om karamellerne er færdige? : Hæld lidt karamel på en iskold tallerken. Tjek konsistensen når karamellen afkøler. Kan den trilles til en kugle er den fin.

 • Jeg har det bedst med at koge karamellen 1 minut af gangen de sidste minutter. Jeg har nemlig MANGE gange prøvet at brænde karameller af, og hvor er det ÆRGERLIGT. Du bestemmer om du foretrækker to gange 3 minutter f.eks.
 • Hæld karamelblandingen ud i en brandfast form beklædt med et stykke bagepapir. Jeg brugte bare en tallerken, da jeg gerne vil have flade karameller.  Jo højere karameller, jo mindre form.
 • Drys med groft salt inden karamellerne stivner- bare et lille strejf.
 • Efter et par minutters afkøling kan du klippe karamellerne ud med en saks. Klip endelig før de afkøler for meget (been there, done that). Har du kun én arm, er det hér du skal spørge om hjælp 😉
 • Jeg har en tendens til at koge min karamel for længe, og derfor får jeg tit hårde karameller der ender som karamelbrud. Karamelbruddene lader jeg stivne helt på tallerkenen og hakker dem derefter stykker ud i passende stykker. Du vælger selv hvor længe du koger din karamel. Er du mest til hårde eller bløde karameller? 🙂

2015-01-13 20.02.31

 • Når karamellerne er helt afkølet kan de puttes på glas. Ryst karamellerne godt med lidt flormelis i glasset, så de ikke klistrer sammen.

Jeg eksperimenterede lidt med min nye vaniljepasta som jeg har fået tilsendt fra Heilala der forhandler den lækreste vanilje enten som koncenteret pasta, sirup eller vaniljestænger. Jeg tilsatte ½ tsk vaniljepasta, som svarer til ½ vaniljestang.

2015-01-13 17.32.29

Karamellerne kan fint laves med almindelig vaniljesukker og du kan også lave karamellerne helt uden vanilje. Du kan tilsætte kakaopulver, hvis du foretrækker chokoladekarameller, lakridspulver måske, hvis du er til lakrids, eller hvad med lidt hasselnødder måske?

2015-01-13 18.38.56

Inspirationen til dagens flødekarameller fik jeg såmænd da jeg læste dagens Tweets. Jeg følger Louises madblog og hun fik det jo til at se legende let ud med de mikro-karameller. Jeg har selv lavet dem i alskens varianter, men derfor er det alligevel altid godt med ny inspiration udefra, og sikke farligt at læse om karameller klokken 17! 😉

Tak for god inspiration til Louise. Tjek gerne hendes lækre blog ud. Sikke fin den er og med så sikke mange fristelser 🙂

Tirsdagshilsen fra mig til dig <3

0 0 vote
Article Rating

 •  
 •  
 •  
 •  
 •