Salt karameller i mikroovn. Uhm her får du opskriften på nemme og lækre flødekarameller med salt, hurtigt lavet i mikrobølgeovn.
Lynhurtige flødekarameller i mikrobølgeovn?
Du kan lave disse salt karameller på ingen tid. Smart lige at kunne trylle en portion karameller, imens du alligevel er i køkkenet?
Det er SÅ nemt at lave karameller i mikroovn og det meget hurtigere end at lave karamellerne i en gryde.
Smagen kan du sagtens variere. Jeg har brugt vanilje til disse flødekarameller og flagesalt på toppen. Saltkarameller smager nemlig SÅ godt. Salt kan selvfølgelig sagtens udelades.
Du kan også tilsætte f.eks. lakridssirup, pistacienødder, chokolade?
Ja du kan lave lige nøjagtig de karameller, du synes allerbedst om. Brug bare opskriften nedenfor som inspiration.
En portion karameller lavet i mikroovnen er lynhurtige at tilberede.
Det er smart at lave karameller i mikroovn, især hvis du kun skal bruge en lille portion. Det er nemmere at styre tilberedningen, synes jeg.
Til slut skal man nøjes med kun at varme karamellen 15 sekunder og så bare stoppe, når blandingen er fin.
Man behøver ikke bruge bolchetermometer, bare brug karamelprøven. Læs mere i opskriften nedenfor.
Du kan selvfølgelig også sagtens lave karamellerne i en gryde, med helt de samme ingredienser.
Opskriften er rigtig nem og du får den her:
Salt karameller i mikrovn – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 1 dl. fløde helst piskefløde, men kaffefløde også bruges
- ½ dl. sirup både lys og mørk kan bruges, glucosesirup også
- ½ dl. sukker
- 2 spsk. glucosesirup kan erstattes med ekstra sirup
- ½-1 tsk groft salt/flagesalt lidt til karamellen og resten til drys
- ½ vaniljestang eller 1 spsk vaniljesukker ell. 1 tsk vaniljeekstrakt
- evt. lidt flormelis til drys
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne i en skål der kan tåle høj varme. Brug helst en skål af glas eller keramik Det skal være en høj form, da karamelblandingen kan bruse over
- Kog karamellen i mikrobølgeovnen 2 minutter ved høj effekt, herefter 1 minut igen og omrør. Fortsæt kogningen 15 sekunder af gangen, til karamelblandingen er færdigkogt. Omrør efter hvert opkog.
- Lav karamelprøven: Dryp lidt karamel på en iskold tallerken. Kan karamellen trilles til en kugle, efter afkøling, er den fin.
- Hæld karamelblandingen ud i en lille bradepande/bageplade beklædt med bagepapir. Jo mindre form, jo højere karameller. Drys med groft salt inden karamellerne stivner. Kan udelades
- Lad karamellerne afkøle 5-10 minutter, til de er stivnet og skær/klip dem nu ud med en saks.
- Du kan pakke karamellerne ind i madpapir eller cellofan. Du kan også putte dem i et glas med flormelis, så vil de ikke klistre sammen. Du kan også trille karamellen til små kugler, før de er stivnet helt og vende dem i smeltet chokolade a la guldkarameller
- Opbevar karamellerne på køl, det forlænger holdbarheden. Karamellerne bliver blødere ved stuetemperatur. Hvis du har drysset karamellerne med flormelis, så ryst glasset i ny og næ
Noter
Kan koges i gryde også. Kan holde sig længe på køl
Du kan tilsætte f.eks. chokolade, lakrids til karamellerne. Salt kan udeladesTril evt. karamellerne til små kugler og vend dem i chokolade a la guldkarameller
Det er nemt at lave karameller i mikroovnen – de er klar på få minutter og du kan lave mange varianter:
Alle ingredienserne skal bare blandes sammen i en skål. Nemmere bliver det ikke.
Det smarte er også at man kan peppe blandingen op, så man kan lave sine helt egne karamelfavoritter.
Du kan tilsætte f.eks. chokolade, lakrids, nødder eller anden smagsgiver til karamellerne.
Få tips til flere lækre karamelopskrifter nederst i dette indlæg.
Du kan enten skære karamellerne eller klippe dem ud. Man kan også forskære med en kniv og så klippe dem ud herefter.
Når karamellerne er helt afkølet, kan de puttes på glas. Ryst karamellerne godt med lidt flormelis i glasset, så de ikke klistrer sammen.
Du kan også pakke dine salt karameller ind i madpakkepapir.
Lav hjemmelavede guldkarameller af karamellen:
Prøv også at trille karamellerne til små kugler, før de stivnet helt.
Vend karamelkuglerne i smeltet chokolade og vupti, har du lavet hjemmelavede guldkarameller.
Få f.eks. også en opskrift på guldkarameller med kondenseret mælk her.
Det er hurtigt at bruge mikroovnen til at koge karameller i. De kan selvfølgelig også sagtens bare laves i gryde.
Hvis du synes en vaniljestang er for dyr, så kan du sagtens nøjes med vaniljesukker eller vaniljepasta.
Jeg fik mange karameller ud af denne portion, da jeg bare hældte dem på en bageplade.
Hvis du bruger en lille form, bliver karamellerne tykkere og så er der ikke så mange karameller der skal pakkes ind.:-)
Karamellerne kan også lægges i et glas med flormelis, så vokser karamellerne ikke sammen. De kan holde sig længe i køleskabet, men de er hurtigt spist.
Få flere gode opskrifter på karameller i mikroovn her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.