Hvide asparges er så sprøde og lækre og nemme at lave. Her får du en nem opskrift.
Her har jeg prøvet at lave dem med hvidløgssmør og uhm hvor de smager godt! De kan laves i både ovn og airfryer og du får opskrift på begge dele her.
Den lækreste snack! Jeg elsker bare når det er asparges sæson, så skal vi storspise den lækre delikatesse.
Luksus at kunne servere asparges som tilbehør til aftensmaden, eller som snack til forret eller frokost retter.
Du kan lave disse hvide asparges på 5-10 minutter alt inklusive. Smart, hvis du alligevel har ovnen igang. De er også oplagte at lave i airfryer.
De hvide asparges med hvidløgssmør kan du også lave i airfryer eller du kan tilberede hvide asparges på grill eller dampes i gryde.
Jeg bagte dem med hvidløgssmør, men de kan også bare laves med smør og salt.
Tilsæt gerne friske krydderurter efter eget valg til hvidløgssmørret eller før servering.
Få tips til flere opskrifter med asparges nederst i dette indlæg.
Allerførst så får den den nemme opskrift.
Hvide asparges i ovn eller airfryer – nem opskrift med hvidløgssmør
Ingredienser
- 2 hvide asparges jo flere, jo bedre. Grønne asparges kan også bruges
- 10 gram smør olie kan også bruges
- 1 fed hvidløg smag til. Kan udelades
- salt smag til
- frisk persille kan udelades eller erstattes med andre krydderurter.
Sådan gør du
- Skyl asparges'ene og knæk/bræk den nederste trevlede stok af. Skræl de hvide asparges med en kartoffelskræller, men lad "hovedet" sidde. Den hvide skal er trevlet og skal skrælles af
- Drys aspargesene med salt og overhæld dem med kogende vand og lad dem trække nogle minutter. Udskift vandet, når det er blevet koldt. Du kan også forkoge dem i 1-2 minutter i letsaltet vand, til de er "al dente".
- Læg asparges'ene i en alu-bakke eller et ildfast fad. Rør hvidløgssmørret sammen og smag til med salt/hvidløg. Fordel smørret i små klatter ovenpå. Drys evt. med frisk persille eller andre krydderurter.
Hvide asparges i ovn:
- Tilbered aspargesene i ovn ca. 5-7 minutter v. 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er møre, men bidefaste og lidt gratinerede i farven. Dryp med det smeltede hvidløgssmør før servering
Hvide asparges i airfryer:
- Sæt alubakken direkte på risten/i trådkurven og tilbered nu de hvide asparges ca. 5 minutter v. 170 grader eller til de er møre, men stadig har lidt bid. Dryp lidt af det smeltede hvidløgssmør på før servering
- Serveres straks. De smager skønt som de er, men drys gerne lidt frisk persille på før servering.
Noter
Sprøde lækre asparges i airfryer eller ovn – opskriften kan bruges til både hvide og grønne asparges
Sikke nogle lækre asparges!
Jeg sprang forkogningen over, og nøjedes bare med at overhælde dem kogende vand. Det var nemmest og så forbliver aspargesene nemlig stadig sprøde og “bidefaste”.
Tilbered endelig ikke dine asparges for længe, de skal stadig have “bid”, så er de bedst.
Prøv at vikle en skive bacon eller serrano skinke rundt om hver asparges. Oh la la, det er luksus og det smager SÅ lækkert!
Hvad er forskellen på hvide og grønne asparges?
Hvide asparges er noget mere neutrale i smagen end grønne asparges, men de kan tilberedes på samme måde. Få tips til opskrifter nederst på siden her.
Forskellen er også, at du skal skrælle de hvide. De vokser under jorden, så skrællen bliver hård og trevlet. Grønne asparges vokser over jorden og skal ikke skrælles.
De hvide og grønne asparges er i sæson på ca. samme tid. Så skal vi bare storspise, for desværre så er sæsonen for de sprøde stængler jo ret kort.
Spring du bare på. Det er super nemt at tilberede asparges i airfryer eller ovn.
Nyd de hvidløgssbagte asparges som de er. Servér dem også gerne som tilbehør til gæste middag eller som forret med f.eks. skinke eller laks. En lækkerbisken. 🙂
Prøv også grillede hvide asparges med
Få flere opskrifter med asparges ved at klikke her eller se et lille udvalg nedenfor
Sådan kan du også lave asparges – få opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
