Kalkun gryderet med karry. Uhm – i dag får du opskriften på en nem og lækker kalkungryde.Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælkI dag skal du høre om en rigtig lækker simregryde, fyldt med smag og gode sunde grøntsager.

Se lige også hvor farvestrålende retten er. Ja den peppede ihvertfald vores tallerkener og vores humør op.

For mig er det komplet afslappende at gå i køkkenet, også selvom jeg kommer sent hjem.

Mine to drenge herhjemme sætter også virkelig pris på god hjemmelavet mad, så de er værd at lave mad til.

Gryderetten du skal høre om i dag, er nem og lækker.

Den er lavet med kalkunbryst, men du kan sagtens også bruge svinekød i tern/svinemørbrad eller kyllingekød i tern.

Der venter dig den bedste karrygryde. Uhm <3Kalkun gryderet m. karry ananas & kokosmælk

Jeg er vild med kombinationen karry/ananas/kokosmælk – det giver den skønneste smag.

Jeg har også brugt en del grøntsager og creme fraiche i retten. Det var en ægte tøm køleskabet-ret, hvor jeg fik brugt de ting der stod for tur, med kort dato og holdbarhed. Perfekt oprydnings-raid 🙂

Kalkungryden var et hit og vi var vilde med den alle mand.

Jeg tænker at både små og store vil juble, også hjemme hos dig.

Retten er mild i smagen og er du lidt skeptisk over kokosmælken – eller kender du nogen der er – så prøv en portion med alligevel. Tro mig, selv en “blind-smager” vil synes om retten.Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælk

Kokosmælken giver smag og afrunder og smager slet ikke gennemtrængende af kokos jo. Du kan dog sagtens erstatte med rigtigt fløde.

Portionen bliver stor, og jeg frydes allerede over at vi i morgen bare kan nøjes med at koge en portion ris og varme karrygryde-resterne. Vi elsker bare, når der er mad nok til 2 dage. 🙂

Brug gerne de grøntsager du lige har på lager til retten. Porrer er også være rigtigt fine, men eksperimentér gerne. Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælkJeg iler med at bringe dig opskriften. Den kommer lige her:

Kalkun gryderet m. karry, ananas, peberfrugt og kokosmælk – en skøn ret med kalkun

Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælk
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til to dage
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Olie til stegning
  • 2 spsk karry
  • 3 hønsebouillonterninger
  • 1 kg kalkunbryst skåret i tern ca. 800-1000 gram kyllingekød eller svinekød i tern kan også sagtens bruges
  • 1 bakke champignon eller 1 glas hele champignon
  • 2 store løg i tern i tern
  • 6 store gulerødder i tern
  • 4 peberfrugter i strimler gerne i forskellig farve
  • 7,5-10 dl kogende vand
  • 400 ml kokosmælk evt. light. Almindeligt fløde kan også bruges
  • 4-500 gram ananas i tern incl. væde en stor dåse
  • 5 dl creme fraiche gerne cheasy - kan udelades, men giver en god smag. Kan erstattes med ylette ell. lign.
  • dl kaffefløde
  • Salt/peber/ekstra karry
  • Jævning
  • Tilbehør: Fuldkornsris eller fuldkornspasta

Sådan gør du

  • Svits karry og hønsebouillonterninger i olien
  • Skær kalkunbrystet i tern og svits det med. Krydr godt.
    Kalkun gryderet m. karry ananas & kokosmælk
  • Skær løgene i tern og svits med
    Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælk
  • Rens champignon og svits med (eller brug champignon fra glas)
    Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælk
  • Skræl gulerødderne i små tern og tilsæt. Rør godt
    Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælk
  • Tilsæt peberfrugt i strimler og ananas.
    Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælk
  • Tilsæt kogende vand og lad retten simre 15-20 minutter. Du bestemmer hvor meget vand der skal i, jo mere vand, jo tyndere sauce.
    Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælk
  • Tilsæt creme fraiche, fløde og kokosmælk og lad karrygryden koge lidt op (ikke for meget, så kan kokosmælken skille)
    Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælk
  • Tilsæt jævning og smag til. Måske skal der tilsættes ekstra salt/peber/karry
    Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælk

Noter

Retten kan laves med kyllingekød eller svinekød.
Retten er fryseegnet
Grøntsagerne kan sagtens udskiftes med andre
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kalkun i karry – prøv en lækker gryderet med kalkun – nem, lækker og med fine farver

Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælkCreme fraichen giver en dejlig friskhed til retten – og en blød og mild smagsafrunding også.

Hvorfor nu det? Vi havde ½ liter der skulle bruges i dag og sådan går det tit, her i huset: At jeg får lyst til ender med at eksperimentere, for at få brugt “det forhåndenværende søm”.

Af samme grund, smider vi heller aldrig mad ud her i huset. Det stimulerer min kreativitet, at begrænse madspild og bruge hvad vi har.

Har du ikke creme fraiche på lager, så kan ylette ell. lign. sagtens bruges eller erstattes med fløde. Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælkRetten er nem at lave, selvom den jo selvfølgelig lige kræver lidt snittearbejde.

Det er kun på dag 1 retten tager tid jo, så glæd dig over at kunne fri i køkkenet på dag 2. I morgen skal der bare koges ris og broccoli. SÅ nemt – jeg glæder mig allerede 🙂

Her ser du lige lidt billeder af arbejdsprocessen fra start til slut:

Sådan laver du kalkun gryderet med karry, ananas, kokosmælk og peberfrugt – se billederne her

Hold øje i din butik. Nogle gange kan du købe et kalkunbryst på tilbud og få næsten 1 kg til 60 kr.

Det er ikke meget, når man tænker på, at kødet ikke svinder under stegning og at der bliver mad nok til to dage.

Det er meget billigere at skære et kalkunbryst op selv, fremfor at købe kalkunbryst i tern. Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælkKalkunbryst er fedtfattigt, men denne ret indeholder jo faktisk både kokosmælk, creme fraiche og fløde, så helt fedtfattig er den ikke. Det er dog kun kaffefløde og cheasy fraiche, så en “kaloriebombe” er det ikke.

En rigtig lækker og nem hverdagsservering.

Solen skinnede i dag og det var næsten som om at maden på tallerkenen strålede med om kap? Skønt med farvestrålende mad.Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælk De grøntsager dér, kan altså nogle tricks. De får maden til at se meget mere indbydende ud, og så giver de jo smag og vitaminer også. Der blev taget ekstra portioner af retten i dag. Den var et hit.

Jeg håber og tror på, at den også kan blive en populær ret hjemme hos dig? 🙂Kalkun i karry - med ananas, peberfrugt og kokosmælkRigtig god fornøjelse med din karrygryde.

Jeg var lidt i tvivl om, hvad jeg skulle kalde retten, men det blev altså bare til “Kalkun gryderet i karry” – det kunne også have været kalkungryde, eller karrygryde eller?

Kært barn har mange navne. Skal vi ikke bare lade det blive ved det 😉

God fornøjelse med kødgryderne til dig 🙂