Stegte ris. Uhm her får du opskriften på en nem risret, hvor du kan få brugt en rest kolde ris.
Måske du også kender til dét der med at have kogt en lidt for stor portion ris?
Her i huset har vi tit ris i overskud, især efter børnene er flyttet hjemmefra. Nogle gange er det lidt med vilje. Faktisk kan jeg godt lide at have en rest man kan bruge til f.eks. rissalat dagen efter.
Få flere opskrifter på lækre risretter nederst i dette indlæg.
I dag får du opskriften på en lækker portion stegte ris jeg lavede en dag vi – igen-igen – havde en risrest i overskud.
Sprøde, oliestegte ris med æg, karry og rødløg. En nem måde at trylle nyt liv i risresten på.
På dag 2 er der en lækker servering med ris, som kan laves på ingen tid og for næsten ingen penge.
Det er super nemt at lave stegte ris og du kan tilsætte lige de grøntsager/kødrester du har på lager. Kold pasta kan også fint bruges i stedet, eller kold bulgur måske?
Man laver stegte ris ved at varme olien på en pande, brænde karryen af, svitse rødløg sammen med ris og røre et æg i. Voila!
Retten smager skønt og kan nydes som den er, som tilbehør til mange retter f.eks. kylling eller frikadeller?
Du kan også svitse lidt skinke- eller kylling med og vupti har du tryllet en nem hovedret. Er du vegetar, så kan retten selvfølgelig også fint nydes som den er.
Opskriften på de stegte ris er rigtig nem og du får den lige her:
Stegte ris med æg og karry – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 2-4 spsk olie raps- eller solsikkeolie
- 1 spsk karry
- 1 rødløg i tern. Almindeligt løg eller forårsløg kan også bruges
- 4-500 gram kogte ris kogt pasta, bulgur ell. lign. kan bruges. Kolde eller varme ris kan bruges
- 1 æg sammenpisket. Kan udelades
- salt/peber
- evt. kylling eller skinke i tern
Sådan gør du
- Varm olien op på en stegepande. Brænd karryen af
- Svits rødløg med
- Tilsæt ris, salt og peber
- Svits risen sammen ved svag varme under omrøring. Tilsæt evt. ekstra olie
- Når risene er ved at være godt "svitsede", så tilsætter du ægget, under omrøring. Sluk for temperaturen. Retten er færdig, når den har "samlet" sig lidt. Smag til evt. med ekstra karry, salt og peber
- Nydes som den er, til frokost eller som hovedret serveret til kylling, svinekød eller kalkun
Noter
En nem risret med æg, karry og rødløg. Stop spild af mad og brug en risrest
Voila. Så nemt er det faktisk at lave stegte ris med æg og karry.
Retten smagte super godt og risene bliver sprøde og lækre. Den ret kan du godt glæde dig til at lave.
Ægget kan du sagtens undvære, men det er godt at bruge, for det samler retten på en rigtig god måde og så smager det godt i retten. Det gør konsistensen mere cremet.
Retten kan fint nydes som den er, som frokostret eller som hovedret serveret til grillkylling eller en god frikadelle måske?
Hvis du har en risrest klar, så kan retten laves på ingen tid og faktisk koster den jo næsten heller ingen penge?
Genialt at genbruge madrester på den måde. Du bliver fan – med garanti 🙂
Har I en rest stegte ris tilbage, fra dagens portion, så smager den altså bare rigtigt fint i madpakken dagen efter, både serveret kold og varm.
Måske du skulle prøve den gode risret, en dag I har en rest ris tilbage?
God fornøjelse med den. Jeg er sikker på, at retten også bliver et hit hjemme hos jer
Få flere opskrifter på lækre risretter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Man må da ikke gemme ris og genopvarme dem?