Kammerjunker. Her får du opskriften på hjemmelavede kammerjunker prefekt til koldskål.
“Har du slet ikke en opskrift på hjemmelavede kammerjunkere?” blev jeg spurgt af en trofast bloglæser for nogle uger siden.
Næh pudsigt nok, så har jeg aldrig fået lavet en opskrift på de små søde småkager, der smager så skønt i koldskål. Faktisk er de jo næsten obligatoriske at servere til og i koldskål.
Det måtte jeg da lige have gjort noget ved. Herligt I sådan kan motivere mig, skubbe på og give gode ideer 🙂Selvfølgelig skal vi da have en opskrift på kammerjunker på bloggen og i dag får du den.
Jeg prøvebagte kammerjunkkerne i går og prøvesmagte til denne lækre jordbærkoldskål – og halløj en lækkerbisken!
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på koldskål, du kan servere dine kammerjunkere til.
De hjemmelavede kammerjunkere smager altså bare SÅ meget bedre end de købte, så er det sagt.
Faktisk smager de så godt at de også sagtens kan guffes uden koldskål – ihvertfald har vi svært ved at holde fingrene fra kagedåsen. Der bliver mange kammerjunkere ud af denne portion.
Jeg vil tro at I har kammerjunkere nok til et par ugers koldskål. Hvis I altså kan lade være med at smugspise dem som småkager. Jeg er helt sikker på at I også i din familie vil have lange fingre 🙂
Uhm prøv også at knuse kammerjunkerne og bruge dem som bund i små cheesecakes med koldskål?
Hjemmelavede kammerjunkere er faktisk nemme at lave og der bliver næsten 100 af en portion.
Faktisk er kammerjunkerne rimeligt fedtfattige og ihvertfald er de helt fri for tilsætningsstoffer, i forhold til den færdigkøbte løsning.
Ja tak til hjemmelavede kammerjunkere.
Du kan tilsætte forskellig smag til kammerjunkerne – revet citronskal, kardemomme eller bare vanilje, som jeg har brugt her.
Måske du skulle prøve lidt forskellige varianter henover sommeren? Det vil jeg helt bestemt!
Jeg er ihvertfald færdig med at købe kammerjunker efter jeg har prøvet at bage dem selv 🙂
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Kammerjunker opskrift – de bedste hjemmelavede kammerjunker til koldskål
Ingredienser
- 2 æg
- 150 gram sukker
- 2-3 tsk vaniljesukker Brug 3 tsk. hvis du ønsker en kraftigere vaniljesmag.
- 50 gram smør smeltet
- 300 gram hvedemel 50 gram kan erstattes med f.eks. grahamsmel eller fuldkornshvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Smelt smørret i mikroovnen
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt smeltet smør
- Bland hvedemel med bagepulver og vend det i dejen
- Dejen bliver lidt klistret - saml den evt. med lidt ekstra hvedemel. Stil dejen til afkøling ca. 30 min i køleskab eller i fryser i 15 min.
- Beklæd 2 bageplader med bagepapir
- Del dejen i tre. Tril dejen ud i lange "dejpølser"
- Skær kammerjunkerne ud med en lille skarp kniv. De skal ca. være 3 mm tykke. Der skal være ca. 1 cm afstand imellem kagerne. Jeg fik plads til 40-50 stk pr. bageplade.
- Tryk kagerne flade med håndroden.
- Bag kagerne ca. 15-20 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Hold øje med dem. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
- Kammerjunkerne bliver sprøde, når de er helt afkølede.
Noter
Du kan tilsætte f.eks. revet citronskal eller 1 tsk kardemomme, hvis du ønsker en anden smagsgiver
Kammerjunkerne kan holde i sig i minimum 1-2 uger i tætsluttende kagedåse.Dejen kan nedfryses - og på den måde kan du servere friskbagte kammerjunkere hele sommeren
Sprøde lækre hjemmelavede gammeldags kammerjunkere – de bedste til koldskål
Vejen til lækre kammerjunkere starter med en god tyk æggesnaps med vaniljesukker 🙂Hvis dejen er kold, er den nemmere at skære ud. Jeg fandt ud af, at en skarp urtekniv var perfekt at udskære kagerne med. Tryk kagerne flade med håndroden, så kommer de til at ligne rigtige kammerjunkere efter bagningen.Så er der hjemmelavede kammerjunkere – søde og knasende sprøde. En fin lille skål kammerjunkere klar til dagens jordbærkoldskål eller som små søde småkager, perfekte til eftermiddagsteen.
God fornøjelse med kammerjunkerne til dig – jeg håber du vil synes om dem 🙂
Få flere lækre opskrifter på koldskål du kan servere til dine kammerjunker her:
1.
2.
3.
Du kan også bruge dine kammerjunker som kiksebund i cheesecake eller kager/desserter med koldskål:
1.
2.
3.
4.
5.
Lækre knasende kammerjunker – mums.