Kammerjunker. Her får du opskriften på hjemmelavede kammerjunker prefekt til koldskål.

Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål

“Har du slet ikke en opskrift på hjemmelavede kammerjunkere?” blev jeg spurgt af en trofast bloglæser for nogle uger siden.

Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål

Næh pudsigt nok, så har jeg aldrig fået lavet en opskrift på de små søde småkager, der smager så skønt i koldskål. Faktisk er de jo næsten obligatoriske at servere til og i koldskål.

Det måtte jeg da lige have gjort noget ved.  Herligt I sådan kan motivere mig, skubbe på og give gode ideer 🙂Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskålSelvfølgelig skal vi da have en opskrift på kammerjunker på bloggen og i dag får du den.

Jeg prøvebagte kammerjunkkerne i går og prøvesmagte til denne lækre jordbærkoldskål – og halløj en lækkerbisken!

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på koldskål, du kan servere dine kammerjunkere til.

De hjemmelavede kammerjunkere smager altså bare SÅ meget bedre end de købte, så er det sagt.

Faktisk smager de så godt at de også sagtens kan guffes uden koldskål – ihvertfald har vi svært ved at holde fingrene fra kagedåsen. Jordbærkoldskål - lækker koldskål med jordbærDer bliver mange kammerjunkere ud af denne portion.

Jeg vil tro at I har kammerjunkere nok til et par ugers koldskål. Hvis I altså kan lade være med at smugspise dem som småkager. Jeg er helt sikker på at I også i din familie vil have lange fingre 🙂

Uhm prøv også at knuse kammerjunkerne og bruge dem som bund i små cheesecakes med koldskål?


Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål

Hjemmelavede kammerjunkere er faktisk nemme at lave og der bliver næsten 100 af en portion.

Faktisk er kammerjunkerne rimeligt fedtfattige og ihvertfald er de helt fri for tilsætningsstoffer, i forhold til den færdigkøbte løsning.

Ja tak til hjemmelavede kammerjunkere.
Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskålDu kan tilsætte forskellig smag til kammerjunkerne – revet citronskal, kardemomme eller bare vanilje, som jeg har brugt her.

Måske du skulle prøve lidt forskellige varianter henover sommeren? Det vil jeg helt bestemt!Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål

Jeg er ihvertfald færdig med at købe kammerjunker efter jeg har prøvet at bage dem selv 🙂

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Kammerjunker opskrift – de bedste hjemmelavede kammerjunker til koldskål

Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
Hjemmelavede kammerjunkere - perfekte til koldskål
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
Portioner: 100 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 150 gram sukker
  • 2-3 tsk vaniljesukker Brug 3 tsk. hvis du ønsker en kraftigere vaniljesmag.
  • 50 gram smør smeltet
  • 300 gram hvedemel 50 gram kan erstattes med f.eks. grahamsmel eller fuldkornshvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Smelt smørret i mikroovnen
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt smeltet smør
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
  • Bland hvedemel med bagepulver og vend det i dejen
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
  • Dejen bliver lidt klistret - saml den evt. med lidt ekstra hvedemel. Stil dejen til afkøling ca. 30 min i køleskab eller i fryser i 15 min.
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
  • Beklæd 2 bageplader med bagepapir
  • Del dejen i tre. Tril dejen ud i lange "dejpølser"
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
  • Skær kammerjunkerne ud med en lille skarp kniv. De skal ca. være 3 mm tykke. Der skal være ca. 1 cm afstand imellem kagerne. Jeg fik plads til 40-50 stk pr. bageplade.
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
  • Tryk kagerne flade med håndroden.
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
  • Bag kagerne ca. 15-20 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Hold øje med dem. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål
  • Kammerjunkerne bliver sprøde, når de er helt afkølede.
    Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål

Noter

50 gram hvedemel kan erstattes med en grovere meltype (f.eks. grahamsmel eller fuldkornshvedemel)
Du kan tilsætte f.eks. revet citronskal eller 1 tsk kardemomme, hvis du ønsker en anden smagsgiver
Kammerjunkerne kan holde i sig i minimum 1-2 uger i tætsluttende kagedåse. 
Dejen kan nedfryses - og på den måde kan du servere friskbagte kammerjunkere hele sommeren
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre hjemmelavede gammeldags kammerjunkere – de bedste til koldskål

Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskålVejen til lækre kammerjunkere starter med en god tyk æggesnaps med vaniljesukker 🙂Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskålHvis dejen er kold, er den nemmere at skære ud. Jeg fandt ud af, at en skarp urtekniv var perfekt at udskære kagerne med. Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskålTryk kagerne flade med håndroden, så kommer de til at ligne rigtige kammerjunkere efter bagningen.Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskålSå er der hjemmelavede kammerjunkere – søde og knasende sprøde. Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskålEn fin lille skål kammerjunkere klar til dagens jordbærkoldskål eller som små søde småkager, perfekte til eftermiddagsteen.

God fornøjelse med kammerjunkerne til dig – jeg håber du vil synes om dem 🙂

Kammerjunker opskrift - de bedste til koldskål

Få flere lækre opskrifter på koldskål du kan servere til dine kammerjunker her:

1.

Koldskål - opskrift på hjemmelavet koldskål
Klassisk hjemmelavet koldskål med kærnemælk og æg
Se opskriften her
Koldskål - opskrift på hjemmelavet koldskål

2.

Koldskål uden æg - nem fedtfattig opskrift
Nem og frisk koldskål på to minutter
Se opskriften her
Koldskål - opskrift med kærnemælk uden æg

3.

Jordbærkoldskål - lækker koldskål med jordbær
Nem og lækker jordbærkoldskål af kærnemælk og æg
Se opskriften her
Jordbærkoldskål - lækker koldskål med jordbær

Du kan også bruge dine kammerjunker som kiksebund i cheesecake eller kager/desserter med koldskål:

1.

Koldskål cheesecake i glas - uden husblas
Nemme små koldskåls cheesecakes i glas, lavet uden husblas
Se opskriften her
Koldskål cheesecake i glas - uden husblas

2.

Cheesecake opskrift - nem ostekage med skyr
Nem ostekage med vaniljeskyr og flødeost - uden fløde og uden tilsat sukker
Se opskriften her
Cheesecake med kiksebund - nem opskrift

3.

Cheesecake i glas med skyr - uden fløde
Nemme og lækre ostekager med makroner
Se opskriften her
Cheesecake med makroner - ostekage i glas

4.

Baileys cheesecake med chokolade - i glas
Nem chokolade cheesecake i glas - med Baileys
Se opskriften her
Baileys cheesecake med chokolade - i glas

5.

Nem koldskål cheesecake med rabarber
Nemme små koldskåls cheesecakes i glas med rabarbersirup
Se opskriften her
Nem koldskål cheesecake med rabarber

Jordbærkoldskål - lækker koldskål med jordbær


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.