Havregrynskager med appelsin. I dag får du opskriften på sprøde gammeldags havregrynskager tilsat et strejf appelsin.
Sprøde måkager, der er nemme og hurtige at lave og som smager skønt, både med og uden appelsin.
Jubii! Dagen var lørdag. Dagen var en fridag. Dagen var en bagedag og en dag med familievisitter.
Dagen var en dejlig lørdag. Vi fyldte småkagedåserne med hjemmelavede smørbagte havregrynskager og drog ud til den kære familie der kunne tilbyde rigeligt med kaffe på kanden.
Vi lavede også “bedste-boller” – en pladefuld grovboller som vi tog med ud til den sødeste bedstemor og bedstefar i hele verden.
Vi hygger os altid gevaldigt hos “bedsterne”.
De sætter heldigvis pris på hjemmebag og der var boller nok så der kunne blive til et par gode poser til fryseren. De knasende havregrynskager blev også spist til sidste krumme. Se selv 🙂
Dejligt vi fik fadene tømt, det er bare den allerbedste anbefaling.
De gammeldags klassiske havregrynskager er SÅ lækre og så er de vildt nemme at lave!!
Dejen skal hverken røres eller piskes og så er den klar på 5 minutter. Bagetiden er ca. 8 minutter, så en portion kager kan hurtigt være klar.
Perfekt hvis du akut bliver lækkersulten, det kan jo ske. Det kan også være du får uventede kaffegæster?
Laver du kagerne uden appelsinsaft så skal du nøjes med 1 spsk mel og 100 gr havregryn. Du bestemmer, om du vil lave kagerne med eller uden appelsin.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Nem opskrift på sprøde, lækre havregrynskager med appelsin
Ingredienser
- 75 g smør
- 125 g havregryn Hvis du laver kagerne uden appelsin, skal du kun bruge 100 gram
- 1 æg
- 125 g sukker
- 3 spsk mel Hvis du laver kagerne uden appelsin, skal du kun bruge 1-2 spsk
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- revet skal af 1 appelsin brug usprøjtet appelsin. Kan udelades
- saften af 1 appelsin Kan udelades
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde
- Tag gryden af blusset og tilsæt sukker og æg
- Tilsæt havregryn
- Bland mel med vaniljesukker og bagepulver og tilsæt
- Tilsæt til sidst appelsinsaft og revet appelsinskal. Dejen kan røres bare med ske
- Sæt dejen på en bageplade med to teskeer. Der kan være 16 små kager pr. plade
- Bag ca. 7-8 minutter v. 175 grader varmluft
- Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde.
- Lad kagerne afkøle helt før servering, så bliver de helt knasesnde
Noter
Sprøde lækre småkager med havregryn og appelsin – forsvinder som dug for solen!
Det er en anderledes kagedej at lave. Dejen skal varmes op og ikke piskes. Den bliver som tynd havregrød, som vist her. Fortvivl ej, det bliver til lækre kager
Hvor bliver vi sunde! Alle de fiberrige havregryn der er i dejen! Hm, hm. 🙂
Havregrynskagerne, når de er halvvejs igennem bagningen. Bare rolig, de skal nok blive sprøde og flade 🙂
Sådan ser kagerne ud når de er færdige:
Når kagerne er kølet af nogle minutter, så kan de forsigtigt løsnes med en palet og flyttes over på en bagerist.
Hvis der er nogle kager der knækker i flytteprocessen, så er kagestumperne perfekte til prøvesmagerne der arbejder i køkkenet. 🙂
Hvis du flytter kagerne henover et lille glas f.eks., imens de stadig er lune, så vil du kunne lave små isskåle du kan bruge til en fin isdessert?
Havregrynskagerne skal køle helt af før de kan puttes i en dåse. Eller de kan spises. Ej det sidste var da den allerbedste ide. 🙂
Havregrynskagerne kan du lægge sammen f.eks. en dejlig smørcreme, med hindbærflødeskum eller du kan dyppe dem i smeltet chokolade. Uhm – det er også et kæmpe hit.
Få inspirstion til lækre smørcremer du kan bruge til havregrynssmåkagerne her:
- Havregrynskager med smørcreme nem opskriftNemme og lækre sprøde havregrynskager med smørcremeSe opskriften her
- Chokoladecreme til kage - nem lækker opskriftEn lækker chokoladecreme med fløde - til kage og lagkageSe opskriften her
Kagerne kan jo også sagtens bare nydes som de er.
Tilsætter du appelsin får kagerne en frisk appelsinsmag. Du kan også sagtens lave dem uden appelsin. Så bliver de helt klassiske havregrynskager.
Småkagerne smager allerbedst når de er helt friskbagte, men de kan holde sig i et par uger i kagedåsen.
Kagerne kan blive bløde hvis du putter låg på kagedåsen inden de er helt afkølede.Fortvivl ej, i så fald.
Kagerne kan bages nogle minutter i ovnen igen dagen, efter hvis du vil gøre dem sprøde igen.
Lækre sprøde havregrynskager!
En dåse med disse vil vække jubel hvor end du kommer hen, God fornøjelse med dine havregrynskager.
Super dejlig opskrift. Tak for den. Jeg bruger grovvalsede havregryn.
Hvad mener du med at 18 småkager skal man bruge?
Tak for dejlig opskrift.
Men når jeg laver dem med appelsinsaft bliver de helt bløde 🙁 ved du mon hvorfor?.
Jeg har prøvet at bruge grovvalsede havregryn da er der mere at tygge på og mere smag.
Tak for hurtigt svar. Jeg prøver at bage dem i dag og håber så de kan holde sig gode i december måned.
Kan de kun holde sig i et par dage???
Hvordan med kokos, hvis man vil komme det i også?
De smager rigtig godt og utroligt nemt at lave, tusind tak
Glædelig jul
Kh
Juanita & Allan