Havregrynskager med appelsin. I dag får du opskriften på sprøde gammeldags havregrynskager tilsat et strejf appelsin.Havregrynskager med appelsin - nem opskrift

Sprøde måkager, der er nemme og hurtige at lave og som smager skønt, både med og uden appelsin.

Jubii! Dagen var lørdag. Dagen var en fridag. Dagen var en bagedag og en dag med familievisitter.

Dagen var en dejlig lørdag. Vi fyldte småkagedåserne med hjemmelavede smørbagte havregrynskager og drog ud til den kære familie der kunne tilbyde rigeligt med kaffe på kanden.

Vi lavede også  “bedste-boller” – en pladefuld grovboller som vi tog med ud til den sødeste bedstemor og bedstefar i hele verden.

Vi hygger os altid gevaldigt hos “bedsterne”.

De sætter heldigvis pris på hjemmebag og der var boller nok så der kunne blive til et par gode poser til fryseren. Havregrynskager med appelsin - nem opskriftDe knasende havregrynskager blev også spist til sidste krumme. Se selv 🙂

Dejligt vi fik fadene tømt, det er bare den allerbedste anbefaling.Havregrynskager med appelsin - nem opskrift

De gammeldags klassiske havregrynskager er SÅ lækre og så er de vildt nemme at lave!!

Dejen skal hverken røres eller piskes og så er den klar på 5 minutter. Bagetiden er ca. 8 minutter, så en portion kager kan hurtigt være klar.

Perfekt hvis du akut bliver lækkersulten, det kan jo ske. Det kan også være du får uventede kaffegæster?Havregrynskager med appelsin - nem opskrift

Laver du kagerne uden appelsinsaft så skal du nøjes med 1 spsk mel og 100 gr havregryn. Du bestemmer, om du vil lave kagerne med eller uden appelsin.

Havregrynskager med appelsin - nem opskriftOpskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Nem opskrift på sprøde, lækre havregrynskager  med appelsin

Havregrynskager med appelsin
Nemme og lækre sprøde havregrynskager med appelsin
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: havregrynssmåkager med appelsin
Portioner: 30 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 125 g havregryn Hvis du laver kagerne uden appelsin, skal du kun bruge 100 gram
  • 1 æg
  • 125 g sukker
  • 3 spsk mel Hvis du laver kagerne uden appelsin, skal du kun bruge 1-2 spsk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • revet skal af 1 appelsin brug usprøjtet appelsin. Kan udelades
  • saften af 1 appelsin Kan udelades

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde
    Havregrynskager med appelsin - nem opskrift
  • Tag gryden af blusset og tilsæt sukker og æg
  • Tilsæt havregryn
    Havregrynskager med appelsin - nem opskrift
  • Bland mel med vaniljesukker og bagepulver og tilsæt
    Havregrynskager med appelsin - nem opskrift
  • Tilsæt til sidst appelsinsaft og revet appelsinskal. Dejen kan røres bare med ske
    Havregrynskager med appelsin - nem opskrift
  • Sæt dejen på en bageplade med to teskeer. Der kan være 16 små kager pr. plade
    Havregrynskager med appelsin - nem opskrift
  • Bag ca. 7-8 minutter v. 175 grader varmluft
    Havregrynskager med appelsin - nem opskrift
  • Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde.
  • Lad kagerne afkøle helt før servering, så bliver de helt knasesnde
    Havregrynskager med appelsin - nem opskrift

Noter

Opbevar kagerne i en tætsluttende beholder. De vil kunne holde sig i et par uger, men de er spist længe før. 
Kagerne kan lægges sammen med en lækker smørcreme eller overtrækkes med striber af smeltet chokolade.
Appelsin (skal/saft) kan udelades, tilsæt 100 gram havregryn og 1 spsk hvedemel i så fald. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre småkager med havregryn og appelsin – forsvinder som dug for solen!

Havregrynskager med appelsin - nem opskrift

Det er en anderledes kagedej at lave. Dejen skal varmes op og ikke piskes. Den bliver som tynd havregrød, som vist her. Fortvivl ej, det bliver til lækre kager

Havregrynskager med appelsin - nem opskrift

Hvor bliver vi sunde! Alle de fiberrige havregryn der er i dejen! Hm, hm.  🙂Havregrynskager med appelsin - nem opskrift

Havregrynskager med appelsin - nem opskrift

Havregrynskagerne, når de er halvvejs igennem bagningen. Bare rolig, de skal nok blive sprøde og flade 🙂

Havregrynskager med appelsin - nem opskrift

Sådan ser kagerne ud når de er færdige:Havregrynskager med appelsin - nem opskrift

Når kagerne er kølet af nogle minutter, så kan de forsigtigt løsnes med en palet og flyttes over på en bagerist.

Hvis der er nogle kager der knækker i flytteprocessen, så er kagestumperne perfekte til prøvesmagerne der arbejder i køkkenet. 🙂

Hvis du flytter kagerne henover et lille glas f.eks., imens de stadig er lune,  så vil du kunne lave små isskåle du kan bruge til en fin isdessert?
Havregrynskager med appelsin - nem opskrift

Havregrynskagerne skal køle helt af før de kan puttes i en dåse. Eller de kan spises. Ej det sidste var da den allerbedste ide. 🙂

Havregrynskagerne kan du lægge sammen f.eks. en dejlig smørcreme, med hindbærflødeskum eller du kan dyppe dem i smeltet chokolade. Uhm – det er også et kæmpe hit.

Få inspirstion til lækre smørcremer du kan bruge til havregrynssmåkagerne her:
  1. Smørcreme med vanilje og æggeblommer
    Lækker smørcreme med vanilje
    Se opskriften her
  2. Havregrynskager med smørcreme nem opskrift
    Nemme og lækre sprøde havregrynskager med smørcreme
    Se opskriften her
    Havregrynskager med smørcreme nem opskrift
  3. Chokoladecreme til kage - nem lækker opskrift
    En lækker chokoladecreme med fløde - til kage og lagkage
    Se opskriften her
    Chokoladecreme til kage - nem lækker opskrift
  4. Moccacreme opskrift på smørcreme med kaffe
    Lækker kaffecreme med kaffe og smør
    Se opskriften her
    Moccacreme opskrift på smørcreme med kaffe

Kagerne kan jo også sagtens bare nydes som de er.Havregrynskager med appelsin - nem opskrift

Tilsætter du appelsin får kagerne en frisk appelsinsmag. Du kan også sagtens lave dem uden appelsin. Så bliver de helt klassiske havregrynskager.

Småkagerne smager allerbedst når de er helt friskbagte, men de kan holde sig i et par uger i kagedåsen. Havregrynskager med appelsin - nem opskrift

Kagerne kan blive bløde hvis du putter låg på kagedåsen inden de er helt afkølede.Fortvivl ej, i så fald.

Kagerne kan bages nogle minutter i ovnen igen dagen, efter hvis du vil gøre dem sprøde igen. Havregrynskager med appelsin - nem opskrift

Lækre sprøde havregrynskager!

En dåse med disse vil vække jubel hvor end du kommer hen, God fornøjelse med dine havregrynskager.Havregrynskager med appelsin - nem opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.